Eurovizija 2013 (dalyviai)

Kalbiname Maltos atstovą

Kiek netikėtai Maltos nacionalinį finalą laimėjęs Gianluca Bezzina žiūrovus ir komisiją papirko pozityvia daina „Tomorrow“, kurią jau po mažiau nei dviejų mėnesių, gegužės 16 dieną, antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu pristatys ir visos Europos publikai. „Eurodiena“ pakalbino atlikėją apie pasiruošimą konkursui, karjerą, profesiją bei kitus dalykus.

Visų pirma, sveikinu tapus Maltos atstovu „Eurovizijoje“. Nuo pergalės jau praėjo mėnuo, tad ar susitaikėte su mintimi, jog dalyvausite didžiausiame muzikos konkurse Europoje?

Man garbė, jog buvau išrinktas Maltos ambasadoriumi „Eurovizijoje“. Prireikė savaitės, kad grįžčiau į savas vėžes, tačiau dabar jaučiu atsakomybę ir didžiuodamasis ginsiu Maltos garbę. Aš neabejotinai laukiu patirties, esu sujaudintas ir ambicingas. Konkursui ruošiamės kaip komanda ir laukiame, kuomet Malmėje galėsime pristatyti Maltą.

Papasakokite daugiau apie save, savo karjerą. Kas Jums padarė didžiausią įtaką ir kuriais atlikėjais labiausiai žavitės?

Aš esu iš septynių vaikų šeimos. Mes visi mėgstame eksperimentuoti su muzika ir jos harmonija. Namuose niekada nėra nyku, nuolatos fone skamba kokia nors muzika.

Michael Buble, John Mayer, Chris Tomlin bei „Coldplay“ (darė didžiausią įtaką – aut. past.). Man patinka Buble ir Mayer stilius. Tomlin yra krikščionis atlikėjas ir daugybė jo įsitikinimų man yra artimi. Kalbant apie „Coldplay“, dalyvavau jų koncerte „Wembley“ stadione (Jungtinėje Karalystėje – aut.past.). Kartais atlieku jų kūrinių perdirbinius. Savo dainų autorius Boris ir Dean sutikau dalyvaudamas Maltoje vykusiame labdaros renginyje „Voices“.

Kaip žinome, Jūs esate gydytojas. Kodėl pasirinkote šią profesiją?

Be to, jog esu dainininkas ir muzikantas, aš pirmiausia esu gydytojas. Tai mano nuolatinis darbas ir pašaukimas. Man išties patinka bendrauti, padėti žmonėms ir juos pralinksminti sunkiausiais momentais. Aš esu pasišventęs padėti kitiems.

Ar manote, kad Maltoje neįmanoma išgyventi vien tik kuriant muziką?

Nėra neįmanoma gyventi vien tik kuriant muziką. Visgi, Maltoje muzikos kūrimu užsiimama daugiau iš aistros, o ne dėl pinigų. Todėl manau, jog šioje mažoje saloje yra daugybė muzikos industrijos talentų.

Keliais žodžiais apibūdinkite dainą „Tomorrow“.

„Tomorrow“ yra „gyva“ daina, pasakojanti istoriją, jog žmonės gali susitapatinti. Pačios dainos melodija yra maloni ausiai ir ją nesunku įsiminti. Daina man suteikia džiaugsmo. Joje yra šiek tiek Gianlucos sename gerame Džeremyje (subjektas dainoje „Tomorrow“ – aut.past.). Iš tiesų pirma dainos „Tomorrow“ versija turėjo dar vieną posmą, kuriame užbaigiama istorija apie Džeremį ir jo nerūpestingą meilės objektą. Tikiuosi, jog turėsime progą vieną dieną išleisti išplėstą „Tomorrow“ versiją.

Kaip sekasi pasiruošimas Malmei? Ko galime tikėtis iš Jūsų pasirodymo?

Esu palaimintas turėdamas tokią stipriai palaikančią komanda ir jaučiu, jog organizavimas vyksta profesionaliai. Jau išleidome dainos žodžių video įrašą ir nufilmavome oficialų dainų vaizdo klipą. Taip pat su partneriais „Sony ATV“ išleidome dainą „Tomorrow“ visame pasaulyje.

Pastarąjį kartą Malta geriausiųjų dešimtuke buvo prieš 8-erius metus. Kodėl, Jūsų nuomone, šaliai taip nesisekė pastaraisiais metais?

Taip, tiesa, jog paskutinį kartą Malta pirmajame dešimtuke buvo 2005 metais. Visgi, vėliau konkursas pravėrė duris daugiau šalių ir konkurencija padidėjo. Aš manau, jog Maltai visuomet atstovavo talentingi atlikėjai su gera muzika.

Ar planuojate reklamuoti savo kūrinį „Tomorrow“ kitose šalyse?

Neseniai grįžau iš kelionės Armėnijoje. Žmonės buvo nuostabūs. Nustebau, jog publika per renginį dainavo kartu su manimi. Tai buvo nuostabi patirtis Armėnijos televizijoje. Taip pat susitikau su Gor Sujyan, Armėnijos atlikėju, bei Sophie & Nodi, Gruzijos atstovais. Jie abu yra žavūs, ilgai kalbėjomės ir apsikeitėme daugybe kultūrinių žinių.

Kita mano planuojama kelionė yra balandžio mėnesį į Amsterdamą, kur, balandžio 13 dieną, dalyvausiu populiariame „Eurovizijos“ išankstiniame koncerte „Eurovision In Concert“. Jei vėliau dar bus laiko, aplankysiu ir kitas šalis.

Ar klausėtės kitų šalių atstovų kūrinių? Kas yra Jūsų asmeniniai favoritai?

Taip, žinoma. Man yra įdomu, kas dalyvaus konkurse. Lankydamasis Armėnijoje, susidraugavau su Gor Sujyan ir Gruzijos atstovais, kurių dainos yra labai gražios. Islandijos „Eg a lif“ taip pat yra viena iš mano favoričių konkurse. Andriaus Pojavio „Something“ yra labai įdomi daina ir esu tikras, jog jis privers lietuvius didžiuotis ir pateks į konkurso finalą.

Gal galėtumėte išvardinti kelis savo favoritus iš ankstesnių konkursų?

Mano visų laikų didžiausi favoritai yra 2000 metų Danijos „Olsen Brothers“ su „Fly on the wings of love“, 2005 metų latvių atlikėjai Walters & Kazha su „The War is Not Over“ bei 2006 metų Lietuvai atstovavę „LT United“ su „We Are The Winners“.

Ką planuojate veikti po „Eurovizijos“ ir kokie yra karjeros planai ateityje?

Planuoju išleisti kelis singlus kaip solo atlikėjas. Mano tikslas yra įrašyti pirmąjį albumą ir turėti daugiau progų pasirodyti tarptautinėje scenoje.

Keli žodžiai Jūsų fanams Lietuvoje!

Pirmiausiai, dėkoju Jums už šį interviu. Žinau, jog Jūsų puslapis turi platų skaitytojų ratą. Taip pat dėkoju visiems savo fanams Europoje ir ypač, Lietuvoje. Savo „Faceboook“ ir „Twitter“ puslapiuose sulaukiau daugybės palaikymo. Jeigu dar nesate mano fanų puslapio nariai, nepalikite to rytojui.

Kūrinio „Tomorrow“ vaizdo klipas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
dani
dani
prieš 11 metus

Thank you Lithuania for your wishes. Warm greetings from the southern part of Europe, the Mediterranean Islands of Malta. Good luck to Andrius Pojavis. We hope to see Andrius and Gianluca together in the final.

Aurimas
Aurimas
prieš 11 metus

Daina niekuo neišskirtinė, bet paprasta ir nuoširdu. Sėkmės!

Zmogus
Zmogus
prieš 11 metus

Tikiuosi pateks i finala, tikrai to verta si daina!

Salamonas
Salamonas
prieš 11 metus

Na kaip cia pasakius arba jis mum siek tiek megina itikti kad i tai bent kazkiek atsizvelgtu Lietuva arba jam tikrai patinka Pojavio daina bei LT United 😀