Eurovizija 2013 (renginys)

Svarbiausi faktai iš delegacijų vadovų susitikimo Malmėje

Šiandien Malmės mieste, kuriame jau po mažiau nei dviejų mėnesių vyks „Eurovizijos“ dainų konkursas, susirinko 39-ių šiųmetiniame renginyje dalyvausiančių valstybių delegacijų vadovai. Kaip įprasta, susitikimas sutampa su diena, iki kurios visi nacionaliniai transliuotojai turėjo išrinkti savo atstovus bei pateikti galutines konkursinių dainų versijas, kurių keisti be EBU leidimo nebus galima.

Ankstesniais metais delegacijų vadovų susirinkimo metu buvo traukiami ir tikslūs pusfinalių ir finalo dalyvių pasirodymo numeriai, tačiau šiemet, nusprendus, jog eilės tvarką spręs renginio prodiuseriai, buvo tik suteikta šiek tiek informacijos apie tai, kaip paaiškės pusfinalių ir finalo dalyvių pasirodymų eiga. 33 dvejuose pusfinaliuose kovosiančios šalys savo tikslius numerius sužinos iki kovo 29 dienos. Tuo tarpu, jau iš karto finale esančios šalys savo asmeninių spaudos konferencijų metu trauks specialius burtus. Jie nulems, kurioje finalo pusėje (pirmoje, t. y nuo 1 iki 13 numerio, ar antroje — nuo 14 iki 26 numerio) ta šalis pasirodys. Analogiškai tokius pačius burtus po pusfinalių vyksiančiose spaudos konferencijose trauks ir vėliau į finalą pateksiantys dalyviai. Taigi po dviejų pusfinalių bus aišku, kurios šalys pasirodys pirmoje, o kurios — antroje finalo dalyje. Galutinę tvarką renginio režisieriai nuspręs iki gegužės 17 dienos 3 valandos nakties.

Vienintelė su pasirodymo tvarka susijusi išimtis — renginio šeimininkė Švedija. Jai šiandien buvo traukiamas pasirodymo numeris, taip išvengiant galimo subjektyvumo. Paaiškėjo, jog Robin Stjernberg gegužės 18 dieną į sceną lips šešioliktas.

Susitikimo metu taip pat buvo paskelbtos preliminarios kitų metų konkurso datos. Jeigu planai nepasikeis, 2014 metų „Eurovizija“ vyks gegužės 13—17 dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus