Eurovizija 2013 (dalyviai)

Moldova į „Euroviziją“ siunčia Alioną Moon [papildyta]

Šiandien vakare, įvykus paskutiniam nacionalinių atrankų finalui šiemet, Moldova išsirinko savo atstovą „Eurovizijoje“. Tris valandas trukusiame renginyje, Kišiniovo mieste, skambėjo 14 atlikėjų kūriniai, o finalą vedė visoje Moldovoje garsus dainininkas Cătălin Josan bei žymi laidų vedėja Evelina Vârlan.

Koncerto metu pasirodė ir Baltarusijos atstovė „Eurovizijoje“ Aliona Lanskaja, kuri atliko savo kūrinį „Solayoh“. Įdomu tai, kad, dainininkei lipant į sceną, buvo pranešta, jog ji atliks dainą „Rhythm of love“, su kuriuo atlikėja ir laimėjo nacionalinę atranką, tačiau visai neseniai buvo priimtas sprendimas šį kūrinį, su kuriuo atlikėja turėjo atstovauti savo šaliai konkurse, pakeisti į „Solayoh“.

Po valandą trukusio žiūrovų balsavimo paaiškėjo, kad būsima nugalėtoja Aliona žiūrovų balsavime liko antra, surinkusi 27 % balsų ir nusileidusi Boris Covali, kuris pelnė 37 % žiūrovų simpatijų. Visgi galutinį sprendimą sudarė bendri komisijos ir žiūrovų balsai. Paskelbus komisijos rezultatus, paaiškėjo, kad žiuri Alionai skyrė pirmąją, o žiūrovų favoritui Boris — tik trečiąją vietą. Susumavus šiuos rezultatus, konkurso nugalėtoja tapo Aliona Moon. Ji „Eurovizijoje“ atliks kūrinį „A Million“.

Aliona Moon, kurios tikrasis vardas yra Aliona Munteanu, gimė 1989 metais. Pradėjusi savo karjerą 2010 metais, ji laimėjo trečiąją vietą muzikiniame realybės šou „Star Factory 2“, o jau po metų skynė apdovanojimus muzikiniame festivalyje „Dan Spataru“. Įdomu tai, kad praeitais metais Baku vykusioje „Eurovizijoje“ ji buvo Moldovos atstovo Pasha Parfeny pritariančioji vokalistė. Su kūriniu „Lautar“ Moldova finale tuomet užėmė 11 vietą.

Papildymas: kovo 18 dieną vykusiame delegacijų vadovų susitikime buvo pranešta, jog Aliona „Eurovizijoje“ pasirodys su rumuniška dainos versija „O Mie“.

Aliona Moon — „O Mie“:

Angliška versija, atlikta nacionaliniame finale:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hideo
Hideo
prieš 11 metus

Pritariu Meilei, Rumunu kalba tikrai gražiau diana skamba nei angliškai 😉 pabodus jau ta anglu 🙂

Meile
Meile
prieš 11 metus

Rumunu kalba 100 kartu graziau nei angliskai 🙂

ViktorasViGo
ViktorasViGo
prieš 11 metus

NU TAI KODEL PAKEITE I RUMUNU KALBA ??

asss
asss
prieš 11 metus

nu jau suknele tai nuo augustes pasirodymo nukopijuota, kai kraujas tipo liejosi per suknele…

k
k
prieš 11 metus

Pasha geriausias 😀

Leja
Leja
prieš 11 metus

Pasha Parfeny 🙂 gaila jis nedainuos tik gros. Daina labai grazi 🙂

Kajpekeris
Kajpekeris
prieš 11 metus

Grazi, idomi, magiska daina. 🙂 Puikus Moldovos pasirinkimas klausiau gal 10kartu kazkuo si daina traukia. Mano viena faoriciu tikrai bus. Manau pacioje EUROVIZIJOJE irgi bus aukstai top 10. 🙂