Eurovizija 2013 (atrankos)

Šiandien atstovus rinks Švedija ir Rumunija

Šį vakarą paaiškės dar du kūriniai, kuriuos gegužės mėnesį girdėsime „Eurovizijos“ dainų konkurse. Viena iš jų – konkursą rengsianti Švedija, kurioje šį vakarą vyks „Melodifestivalen“ finalas. Savo atstovą šiandien taip pat rinks Rumunija.

Visų nacionalinių finalų rezultatą galėsite spėti ir Jūs, taip dalyvaudami „Eurodienos“ žaidime. Taip pat kviečiame visus į „Eurodienos“ pokalbių „Skype“ kambarį, kuriame kasdien galėsite diskutuoti „Eurovizijos“ klausimais, dalytis įspūdžiais iš stebimų nacionalinių atrankų su kitais žiūrovais ir ne tik.


21.00 val. – 2013 metų Švedijos nacionalinės „Melodifestivalen“ atrankos finalo pradžios laikas. Po keturių pusfinalių ir „antrojo šanso“ etapo, šį vakarą dėl teisės atstovauti šių metų „Eurovizijos“ šaliai-šeimininkei varžysis 10 dalyvių:

  1. Ulrik Munther – „Tell The World I’m Here“;
  2. David Lindgren – „Skyline“;
  3. „State of Drama“ – „Falling“;
  4. Anton Ewald – „Begging“;
  5. Louise Hoffsten – „Only the dead fish follow the stream“;
  6. Ralf Gyllenhammar – „Bed On Fire“;
  7. „Ravaillacz“ – „En riktig jävla schlager“;
  8. Sean Banan – „Copacabana“;
  9. Robin Stjernberg – „You“;
  10. Yohio – „Heartbreak hotel“.

Jau trečius metus iš eilės nugalėtoją lems žiūrovų ir tarptautinės komisijos balsai. Pirmiausia balsuos tarptautinė žiuri, kurią sudarys Islandija, Ispanija, Italija, Izraelis, Jungtinė Karalystė, Kroatija, Kipras, Malta, Prancūzija, Ukraina ir Vokietija. Jau paaiškėjus profesionalų verdiktui, žiūrovai dar tris minutes toliau galės balsuoti. Jų balai, kuriuos skirs dalyviams, priklausys nuo to, kokią dalį visų balsų surinks kiekvienas atlikėjas. Iš viso žiūrovai turi 473 taškus, todėl, pavyzdžiui, atlikėjas, surinkęs 10 % visų balsų, gautų 47 taškus.

Finalo metus pasirodymus taip pat surengs pernai „Eurovizijoje“ triumfavusi Loreen, taip pat tris kartus Švedijai atstovavusi, viena populiariausių šalies atlikėjų Carola.

Renginį, kaip įprasta, galėsite stebėti oficialioje SVT svetainėje. Taip pat iki pat finalo pradžios kviečiame visus dalyvauti mūsų žaidime ir spėti, kuriam dalyviui pasiseks nugalėti.


Tuo pat metu kaip ir Švedija, Rumunija pradės savąjį nacionalinės atrankos finalą. Po dviejų pusfinalių, kuriuose varžėsi net 32 dalyviai, tik 12 pateko į šiandienos renginį. Geriausiąjį iš jų rinks komisija ir žiūrovai.

Dalyviai:

  1. Casa Presei – „Un refren“;
  2. Narcis Iustin Ianău – „Seven“;
  3. FreeStay – „Criminal mind“;
  4. Elena Cârstea Muttart – „Spinning“;
  5. Luminița Anghel – „Unique“;
  6. Ovidiu Anton – „Run away with me“;
  7. Cezar – „It’s my life“;
  8. Cristian Prăjescu – „The best thing in life is to love“;
  9. Electric Fence – „Emilia“;
  10. Al Mike feat. Renee Santana – „What is love“;
  11. Tudor Turcu – „Hello“;
  12. Andrei Leonte – „Paralysed“.

Transliaciją nuo 21.00 val. galite stebėti oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje. Taip pat iki pat finalo pradžios visus kviečiame „Eurodienos“ žaidime spėti nugalėtoją.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Justas
Justas
prieš 11 metus

Ashes to ashes.. dust to dust, everything will BUUUUUUUURN!!!!!!!! RALF!!!!!

Hideo
Hideo
prieš 11 metus

o Aš Rumunijos Finalo 🙂 man labiau patinka Rumunijos muzika 😉

as
as
prieš 11 metus

Kaip laukiu MF finalo.

MF fanas
MF fanas
prieš 11 metus

Nu kööööör vi! 🙂