Eurovizija 2013 (dalyviai)

Italijos viltis „Eurovizijoje“ — Marco Mengoni

Pastaruosius du metus sėkmingai „Eurovizijoje“ pasirodžiusi Italija šiandien išsirinko atlikėją, kuris sieks šaliai iškovoti dar vieną puikų rezultatą. Jau 63-iojo kasmetinio „San Remo“ muzikos festivalio pabaigoje buvo paskelbta, jog į Malmę vyks ir gegužės 18 dieną vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurso finale pasirodys Marco Mengoni. Šis atlikėjas su kūriniu „L’essenziale“ taip pat laimėjo ir pagrindinėje festivalio „patyrusių atlikėjų“ kategorijoje. Tai yra pirmas kartas per trejus metus, kuomet Italija į „Euroviziją“ siunčia „San Remo“ nugalėtoją. Visgi kol kas neaišku, ar „L’essenziale“  bus Malmėje skambėsiantis kūrinys. Verta paminėti, jog tarp festivalio dalyvių buvo ir 2011 metų šalies atstovas Raphael Gualazzi.

24-erių Marco Mengoni savo pirmąją grupę subūrė būdamas vos 16-os. 2009 metais vaikinas dalyvavo Italijos „X-Faktoriuje“, kur iškovojo pergalę. Jau po metų atlikėjas „MTV Europos muzikos apdovanojimuose“ iškovojo ne tik „Geriausio Italijos atlikėjo“, tačiau ir „Geriausio Europos atlikėjo“ titulą. 2010 metais vaikinas pirmą kartą sudalyvavo „San Remo“ festivalyje ir užėmė trečiąją vietą. Marco yra prasitaręs, jog didžiausią įtaką jo karjerai darė legendiniai „The Beatles“, Michael Jackson, taip pat David Bowie ir Renato Zero.

Iš viso atlikėjas yra išleidęs tris albumus. Tiek pirmasis, pasirodęs 2009-tais metais, tiek po metų išleistas antrasis, Italijoje tapo platininiais. Trečiasis atlikėjo albumas, pasirodęs pernai, atsidūrė perkamiausių albumų sąrašo viršūnėje.

Italija, kaip „didžiojo“ penketo šalis, iš karto pasirodys „Eurovizijos“ finale gegužė 18 dieną. Pernai metais atstovavusi Nina Zilli užėmė aukštą 9-tą vietą.

Marco pasirodymą šių metų „San Remo“ festivalyje galite peržiūrėti, paspaudę čia.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ale
ale
prieš 11 metus

labai gera daina, siupuliukai begoja 😛

Aušrinė Visockytė
Aušrinė Visockytė
prieš 11 metus

visada už Italiją! luv ya!:)))

Ariis
Ariis
prieš 11 metus

Grazu, butu aukstai su sia daina 🙂