Eurovizija 2013 (dalyviai)

Į „Euroviziją“ atstovauti Bulgarijai grįžta Elitsa ir Stojan

Nacionalinis Bulgarijos transliuotojas (BNT) po ilgų svarstymų nusprendė, jog šaliai 2013 metų „Eurovizijoje“ atstovaus konkurso sceną jau 2007 metais išbandę Elitsa Todorova & Stojan Jankoulov-Stundzhi. Helsinkyje vykusiame konkurse atlikėjai užėmė aukštą penktą vietą ir taip pat yra vieninteliai „Eurovizijos“ finale dalyvavę Bulgarijos atstovai.

Artimiausiu metu duetas Bulgarijos nacionaliniam transliuotojui pateiks iki penkių dainų, iš kurių BNT išrinks tris, kurios bus pristatytos kovo 3 dieną vyksiančiame nacionaliniame finale. Tuomet šalies publika kartu su komisija išrinks geriausią kūrinį, su kuriuo Elitsa ir Stojan pasirodys Malmėje.

35-erių Elitsa jau nuo vaikystės dainavo choruose, dirbo su įvairiais šalies bei užsienio atlikėjais. 2003 metais moteris susipažino su garsiausiu Bulgarijos būgnininku Stojan Jankoulov. Tuomet unikalus duetas tik kilo karjeros laiptais aukštyn. Be abejo, daugiausia pripažinimo atlikėjai sulaukė po dalyvavimo „Eurovizijos“ dainų konkurse, o jų mistiškas ir įdomus pasirodymas įstrigo ne vienam. Pastaraisiais metais Elitsa aktyviai atstovauja Bulgarijos kultūriniam paveldui, yra dainavusi UNESCO organizacijose, prieš Graikijos, Armėnijos, Vengrijos bei kitų šalių prezidentus. Be abejo, duetas yra pelnęs gausybę muzikos apdovanojimų tiek gimtojoje šalyje, tiek kaimyninėse valstybėse. Taip pat ne paslaptis, jog nuo 2008 metų pora yra susituokusi.

Primename, kad Bulgarijos atstovai savo jėgas išmėgins antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, gegužės 16 dieną, o jei pasiseks – ir gegužės 18 dieną vyksiančiame finale.

Dueto pasirodymas 2007 metų „Eurovizijoje“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Lukis
Lukis
prieš 11 metus

Man tai asmeniškai 2007 nelabai… Na, bet jau po velnių, jei jie pateko su tokia daina, tai kaip po galais galėjo Poli Genova nepatekta, arba Sofi Marinova?… -.-

...
...
prieš 11 metus

Tobula