Eurovizija 2013 (dalyviai)

14-as Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ – Andrius Pojavis su „Something“

Spalio mėnesi prasidėjusioje Lietuvos nacionalinėje atrankoje į 2013 metų „Euroviziją“ šį vakarą padėtas paskutinis taškas. Dviejų etapų nacionaliniame finale komisijos simpatijas ir teisę atstovauti Lietuvai Švedijoje vyksiančiame konkurse pelnė Andrius Pojavis. Atlikėjas gegužę bandys sužavėti Europos publiką su savo kūrybos daina „Something“.

Antrajame finalo etape dėl komisijos balsų kovojo atlikėjai, kurie pirmajame etape, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus užėmė 1–3 vietas: Andrius Pojavis, iš žiūrovų 12 taškų pelnę „GeraiGerai & Miss Sheep“ ir Girmantė Vaitkutė.

Pirmojo etapo rezultatai:

  1. Andrius Pojavis – „Something“: 20 taškų;
  2. „GeraiGerai & Miss Sheep“ – „War in the Wardrobe“: 20 taškų;
  3. Girmantė Vaitkutė – „Time to Shine“: 16 taškų;
  4. „DAR“ – „JUMP!“: 14 taškų;
  5. I. Zasimauskaitė ir G. Vagelis – „I Fall in Love“: 12 taškų;
  6. „Božolė“ – „Happy and Free“: 11 taškų;
  7. Linas Adomaitis – „I W Tonight“: 11 taškų.

Dėl ligos iš finalo pasitraukė aštuntoji konkurso dalyvė – Monika Linkytė.

Pasirodymus studijoje komentavo muzikologai Darius Užkuraitis ir Zita Kelmickaitė, muzikantas bei prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas, muzikantas Andrius Mamontovas, žurnalistas Ramūnas Zilnys, dainininkas Povilas Meškėla bei muzikos prodiuseris Vaidas Stackevičius. Kartu su jais atstovą šiandien rinko dar 13 komisijos narių.

Andrius Pojavis – „Something“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

53 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
viktorija
viktorija
prieš 11 metus

sutinku su aukščiau esančiu komentaru…. nė minutes neįmanoma išklausyti, graudu…. tikrai labai gaila….

Euroligonė
Euroligonė
prieš 11 metus

Visai daina įsipaišo į bendrą kontekstą 🙂
Man tai patinka 🙂

lilija
lilija
prieš 11 metus

Žmonės nestumkit ant jo,isrinko tai isrinko.Išmokit džiaugtis ta ka gaunam,nes jus visada verkiat.Pojavis kažka turi,kažkokio savotiško žavesio.Man asmeniškai daina nėra kažkuo ypatinga ar tuo labiau ispudinga,bet ir nesiskundžiu.Gaila,kad Lietuva beveik niekada nesiunčia moterų,vien tik vyrai.

ttt
ttt
prieš 11 metus

aš ir „nesakysiu” visai kiti žmonės. Jeigu ką ir turim bendro tai tik tą pačią nuomonę, kad šita daina niekam tikusi…

to nesakysiu ir tttt
to nesakysiu ir tttt
prieš 11 metus

dar ir kaip turi,nereik apsimetinet kaip mažam vaikui.

ttt
ttt
prieš 11 metus

Su „nesakysiu” neturiu nieko bendro. O savo nuomonę reiškiu ten kur noriu .

to nesakysiu ir tttt
to nesakysiu ir tttt
prieš 11 metus

savo nepasitenkinima reisk kitur,o ne su keliais vardais…
o daina puiki.

ttt
ttt
prieš 11 metus

Aivaras Stepukonis Nr. 2

Net ir minutės neįmanoma šios dainos išklausyti, o čia visos 3 🙁

Nesakysiu
Nesakysiu
prieš 11 metus

Nesamonė, net nesigirdžia jo. Iš vis nemoka angliškai žodžius tarti. Net į finalą nepateksim. Nesamonė kažkokia. LIETUVA niekada nemoka išrinkti normalių atlikėjų.

pixas
pixas
prieš 11 metus

Girmantes pradzia grynaj pasirode kaip Pastoros Soler,tad neverta jos buvo siust,kad finale neverta but nesakau,bet kaip ir sasenko nieko nebutu pasiekusi,ir pritariui visai nr 40 avys nepageidaujamos.

Avys nepageidaujamos
Avys nepageidaujamos
prieš 11 metus

Aviu jau tikrai nereikia eurovizijoj tai miss sheepgali konkuruottam pačiame jusuminetame pukoradijuje:D nieko pas juos išskirtinio nemačiau:)

Hideo
Hideo
prieš 11 metus

Andrius Pojavis šiemet tikrai geriausias pasirinkimas. tada patiko labiausiai Sabina iš Azerbaidžano kuo daugiau klausiau jos dainos tuo labiau patiko, dabar tas pats yra su Andriaus Pojavio daina. Sėkmės Pojavi. tikiu jog pagerinsi bent Montvydo rekorda bet gali but kad ir LT United 🙂 daina tikrai gera 🙂 ir tai visai naujas skambesysiš lt puses. nei kokios Girmantes (Bjork, Evelina Sašenko) ar Božole (nyderlandu kažkokia grupelesu panašiadainairstiliumi buvo). 🙂

vardas
vardas
prieš 11 metus

Aniem reik eit PUKA vertint

vardas
vardas
prieš 11 metus

Beja, kol tie glusiai sedes komisijoj tie patys ir nepakeis, tol lietuvoj euro… net nekvepes

vardas
vardas
prieš 11 metus

Ce niekas nesako kad vis blogai dainuoja, ar hujova kuryba, bet pasiziurejus nieko idomaus perklauses net nebsinori klausyt jo

jonas
jonas
prieš 11 metus

Na daina kuria issrinko tai is tikruju nepasakyciau, kad verta aukstos vietos eurovizijoje, gaila kazkaip, kad kasmet nieko normalaus, tiksliau ‘galingo’ neatsiunciame.. eh, na kada nors ateis ir musu valanda ;p belieka tik tiketis juk!

ramune
ramune
prieš 11 metus

Šiaip nusivylimas juodas, bet ką čia gali žinoti, gal praeis į tą finalą. Tik Lietuva neturi tiek pinigo, kad galėtų pasisamdyti ekspertą, galintį vizualiai sutvarkyti tą balaganą už andriaus nugaros ir patį jį tinkamai įpakuot į šiuolaikiškus drabužius.
Kolkas dabar tik galvoju paskutinis bus pusfinaly ar dar kažką sugebės aplenkti.
Matysim, kaip seksis jam rėmėjus pritraukt. Tik bijau, kad jų neatsiras.

Gabrielius Vagelis
Gabrielius Vagelis
prieš 11 metus

Andrius tikrai puikiai tinka šiam konkursui,tad palaikykim jį! Ir ačiū tiems kas mane palaikė! Dabar to palaikymo reikia Andriui 🙂

Danikas
Danikas
prieš 11 metus

DAR- Jump, TIKRAS KAKUTIS!!! Andriaus daina man labai patinka, deja, reikia labiau vystyt jo balsa. Beje Girmante man nearialiai patiko.

Rokas
Rokas
prieš 11 metus

DAR,Bozole,Ievai ir Gabrielius siti buvo normalud ir eurovizijoj butu praeje na o dabar tai nieko gero

o.O
o.O
prieš 11 metus

bus gerai ir tas pojavis, vis tiek siais metais nieko gero atrankoj nebuvo 😀

Liuce
Liuce
prieš 11 metus

Pamirskit tas Girmantes ir MIss ten visokes kazkokias.. Turim Andriu Pojavi – tikrai neliksim dugne busim aukstai su sita labai gera daina super viskas. Tad nelokit kaip sunyciai kol neatejo Eurovizija Malmeje vaikais nebukit..

Uz Pojavi
Uz Pojavi
prieš 11 metus

Nenusisnekekit..nieko geriau nebutume isrinke..Sakot, kad Andrius klounas, o sheep nebutu atrodzius kaip kloune? Tikrai neliksim dugne ir daina yra super..jei nesuprantat kas yra gera muzika,patylekit..patys issirenkat, o poto stumiat..

LOLO
LOLO
prieš 11 metus

Man Girmante ir Gerai Gerai&Miss Sheep daug vertesni buvo vaziuot liksim dugne

Ostinas euro.
Ostinas euro.
prieš 11 metus

Jega Pojavis tai ko mum reikia Europa dabar balsuos ir manau gausiai balsuos pagaliau siunciam ne tik balsa gera o ir daina gera si kart Lietuva padare teisinga sprendima. :]

akvil
akvil
prieš 11 metus

visi yra mandri varyt ir stumt ant žmogaus, jo kūrybos ir panašiai, tai jei jums nepatiko tai ko nebalsavot už tas savo Girmantes?hm? Ir šiaip jei jau sugebat geriau tai eikit kitą met patys pažiurėsim tada kas kam čia gėdą daro !

Dilipas
Dilipas
prieš 11 metus

uzsiciaupkit tik su savo girmatem ir kitais nevykeliais Pojavis yra kazkas nereliaus ir jis mum ne tik gera rezultata parodys manau top 10 magiska mistine daina nereliai gerai viskas malaciai komisija! Ir tie kurie balsavo is ziurovu uz Andriu as buvau tarp ju sekmes ! viskas bus labai gerai!

vardas
vardas
prieš 11 metus

Musu eurovizijoj, buna tokiu dalyku kuriais galima viska susikt o jie ima tai ir padaro DDDD

me
me
prieš 11 metus

Kiek metų žiūriu Eurovizija matau, kad paustaruoju metu neišeinam iš kažkokio standarto zonos: Milius, Montvydas, Sasha songas, dabar Pojavis… Kiek jau galima juos siųst, reikia kažko naujo, šviežio. 🙂 O šiurpuliukai bėgiojo tik per BOŽOLĖ dainą. Gaila. Na ką sėkmės Andriau. Čia turbūt viskas dėl pinigų, rėmėjų..

Euroligonė
Euroligonė
prieš 11 metus

Jis man patinka. Ar jis tinkamas kandidatas Malmėje? Galbūt. Tik gal pats vaizdas truputį banalus. Bet visumoj vertinu teigiamai, džiaugiuosi ir linkiu sėkmės.

EuroSongas
EuroSongas
prieš 11 metus

FUCK YOU su savo ta Girmante…gerai bus Pojavis,o ideliausiai butu buvusi Monika.

Vienodai Šviečia
Vienodai Šviečia
prieš 11 metus

Aš nelabai žiūrėjau Eurovizijos, bet kaip pamačiau finalą ir kiek girdėjau, Pojavis tikrai yra geriausias. Na jo balsas yra šiek tiek silpnas, bet dainos ritmas yra geras ir patiko rūbai. O ta Girmantė tai kaip kokia pelėda su savo auuuuuuuuuuu! Kiti šeip sau (prasčiausi tai DAR).

sakes
sakes
prieš 11 metus

ajajajai
dabar mums sakes

Nik
Nik
prieš 11 metus

Visai neblogas pasirinkimas

d'Ark.
d'Ark.
prieš 11 metus

Nu ką… Šiemet man bus visiškai dzin jei Lietuva užims paskutinę vietą pusfinaly.

kristina
kristina
prieš 11 metus

kitu dalyviu dainu neklausiau, ir sia daina isgirdau pirma karta, tai galiu pasakyt, kad nusivyliau, tikrai silpna daina, ir balsas neuztikrintas, na bet ka jau padarysi, tegul dabar is tos dainos isspaudzia viska, nes kitaip bus graudu ziureti 🙁

phoenix
phoenix
prieš 11 metus

visiškai nusivyliau…. WTF???? are u kidding me?? Kaip išvis tai įmanoma? eikit jūs toli su tokiom dainom…….

Mo.
Mo.
prieš 11 metus

ir ką su ta Girmante jūsų galima veikt? Eilinė nuobodi lyriška daina su moteriške priešaky. Nuo bo du ir atgyvenę. Kad su ja paskutiniai viltkumėmės tai faktas, o su Pojaviu dar sėkmės dalykas,atidirbus stipriai pasirodymą galima ir gerą vietą paimt. Buvo mano favoritas, nors netikėjau,kad laimės.
Kas šnekat,kad čia prasčiausias pasirodymas, pagalvokit,ar tikrai. Hmm, inculto, aivaras, 4fun, va jie tai tikrai buvo visiškas nusivylimas.

Sėkmės, Andriau!
Bučkis,
Monika.

kostas
kostas
prieš 11 metus

šudas

Deividas
Deividas
prieš 11 metus

as buvau isitikines, kad komisija pirma vieta skirs Girmantei, o cia Pojavis!.. absurdas… daina gal dar puse velnio, na bet pasirodymas… truksta zodziu… ziauru… o Girmante manau butu daug pasiekusi, jau nebekalbu apie uzsienio komisijas, kurios tikrai daug balu duotu… siaubas… o tokia grazi daina, ir vaizdas sceninis, o jau balsas…
Gerai Gerai ir Miss Sheep irgi butu buve nieko, issiskiriantis pasirodymas, neliktumem nepastebeti…
nors tiek gerai, kat nepraejo Adomaitis…
Gabrielius su Ieva… buvo tokia gera atmosfera, toks pasirodymas… o ka ja cia dabar parode? viska sugadino, jau nebekalbu apie ta mima… tiesiog netgi sokiravo tokiu scneiniu sprendimu…

Vytė
Vytė
prieš 11 metus

Dainai trūko vystymo. Ir tai nieko gero neduos.

Brat2va
Brat2va
prieš 11 metus

vienas prasciausiu lietuvos atstovu per visa laika… kas per nesamones darosi? Nejau mamontavas arba mikutavicius negali sudalyvauti?

dvdss
dvdss
prieš 11 metus

Reikėjo Girmantę siusti arba bozolė, Pojavis nieko nelaimes.

ViktorasVi:Go
ViktorasVi:Go
prieš 11 metus

Vienas dalykas jo pasirodyme man patiko TAI BURBULAI 😀

as
as
prieš 11 metus

Rimtai? Jis? Tikrai negeriausias pasirinkimas. Sitos dainos visiskai nesinori klausyt iki galo. visa laika prasukinejau youtubej tikedamas kazka isgirst patraukiamo

me
me
prieš 11 metus

Man jis gal antroj vietoj būtų. Girmantė turėjo laimėt!!!

ViktorasVi:Go
ViktorasVi:Go
prieš 11 metus

BLOGAI , Man nepatiko , Girmante Geriausia !!!

Burbanti!
Burbanti!
prieš 11 metus

Na, aš iškart, kaip savai šaliai prikaišiojamo savo stereotipo išpildytoja, paburbėsiu! Hmm, nežinau, nežinau, nežinau, ar tikrai jau reikėjo mums būtent Pojavį išrinkt – na, taip, jis labai toks „killeriškas” ir intelektuali daina ir intelektuali pop muzika, bet, bet, mielieji,…jo charizma?! Tokią tylią, ramią. Ech. Ech. Kažkodėl aš taip panuobodžiavau, kai girdėjau jo šią dainą pirmą kartą – tikėkimės, kad daugiau niekas jos negirdės pirmą kartą (Euroviziniai jutūberiai viską išklauso pirmiau!:) ir tikėkimės, kad kažkas sugalvos jam tir dainai tikrai magišką šou ir išmes baltąsuknelę sexy mergaitę su pliušine pagalve iš Jysk’o.. Oi.

Greta
Greta
prieš 11 metus

Visas trejetukas buvo tobulas!!!
Bet Pojavis labiausiai pakerejo is ju!
Nuostabu… 🙂

SunnyNut
SunnyNut
prieš 11 metus

NUOSTABU

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.