Eurovizija 2013 (renginys)

Turkija taip pat skelbia apie pasitraukimą

Po ilgos ir gana sėkmingos istorijos „Eurovizijoje“ iš konkurso nusprendė pasitraukti ir Turkija – taip paskelbė  nacionalinis šalies transliuotojas TRT.

Transliuotojo pranešime skelbiama, kad priežastis nėra finansinė, kaip daugelio kitų šiemet pasitraukusių šalių. Turkai nėra patenkinti jau nebe pirmus metus įsigalėjusia balsavimo sistema – 50 procentų balsų sudaro komisijos balsai, taip pat didžiojo „Eurovizijos“ penketuko  – Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos bei Prancūzijos – automatiškas patekimas į finalą. TRT nuomone, šios taisyklės nėra sąžiningos, tad dalyvauti konkurse nėra prasmės.

Turkija vos vienintelį kartą – 2003-iaisiais – yra laimėjusi konkursą, tačiau šalis ne kartą pasižymėjo tikrai aukštais rezultatais.

Gruodžio 15 dieną pasibaigus terminui apsispręsti dėl dalyvavimo 2013 metų „Eurovizijoje“, apie tai, jog nepasirodys Malmėje, taip pat yra pareiškusi Portugalija, Slovakija bei Bosnija ir Hercegovina. Planų sugrįžti į konkursą neturi ir Lenkija, tačiau kai kurias iš šių šalių, po derybų su Europos transliuotojų sąjunga, vis dėlto tikimasi sausio mėnesį išvysti oficialiame dalyvių sąraše.

2003 metų nugalėtoja Sertab – „Every way that I can“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

13 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ttt
ttt
prieš 11 metus

Arba top 5 galėtų bųti daugiausiai kartų laimėję Eurovizijoje, manau būtų daug sąžiningiau 😉

f
f
prieš 11 metus

Pilnai sutinku su Turkija, gi Eurovizija turetu priklausyti nuo zmoniu jie balsuoja uz patikusia daina o komisija je nubloskia zemiau i pusfinalius buna jog nepatenka zmonem patikusi daina kuri pagal ziurovus tarkim 7 ar 8 o komisijoj kokia 15 16 ir viskas daina nepatenka i finala jau nekarta taip buvo prisiminkim kad ir musu Inculto kurie buvo 8pagal ziurovus taciau komisijos buvo pasiusti namo.. arba kai ziurovams daina pvz 12 13vietoj ryskiai uz borto bet komisija ja isvelka i finala nu zodziu tai yra blogai o finale pogalais 2011 italu daina pagal ziurovus buvo 11 bet komisijai ji buvo pirma ir pogalais ji liko antra!?!?!.. mane tai siutina kad ir pernyksciai Italai ir Ispanai velgi komisijos istemti uzzime geras vietas.. na taip gal ir dziugu kai esi uz savo saly ir kai Evelina Sasenko buvo pusfinali pagal ziurovus jau uz borto 11 taciau komisija ja sove i 1vieta ir ji pateko su 5 vieta i finala taciau aplamai kaip jau sakiau jugi ziurovai renka daina jie balsuoja o komisija viska smukdo.. o del didziojo penketo taip beabejones jo but finale visiskai neturetu kazkas gerai sake galetu tas penketas but pagal praeitu metu pasirodymus top5 ir kitamet tos salys tegu ir buna jame bet ne dabar istisai..

ttt
ttt
prieš 11 metus

Šaunuolė Turkija, kad pagaliau nors viena šalis pasakė NE „didžiajam” penketui. Ir komisija irgi ne prie ko. Jie tik keli žmonės, o balsuoja už pusė šalies. Žmonės išrenka tas dainas, kurias po to klausosi visa šalis, o komisija išrenka tik tas kurių net neaišku ar jie patys klausosi.

Ingrida
Ingrida
prieš 11 metus

Haha, jau savo dėl rezultatų Turkijai nereikėtų piktintis. 😀 Ir šiaip, kartais komisija net blaiviau balsuoja, negu žiūrovai, kaip čia minėjo Greta. Bet išsakytai minčiai apie Didįjį penketą pritariu.

Greta
Greta
prieš 11 metus

Labai gaila, ši šalis visada buvo stipri Eurovizijoje…
Dėl Top5 visiškai pritariu, ir tos šalys turėtų dalyvauti pusfinalyje. O dėl 50% manau viskas gerai, komisija blaiviau mąsto, jos dėka nelaimi tokios grupės kaip Buranovskaya Babushkij 🙂

me
me
prieš 11 metus

Kad net komisija nesugeba jų nusodint. Per pastaruosius 10 metų tik vieną kartą į finalą nepraėjo.

Justas to me
Justas to me
prieš 11 metus

Tai jie ir skundziasi del to, nes ziurovai balsuoja uz juos, o komisija sodina 🙂

me
me
prieš 11 metus

Jau kam kam, bet turkams mažiausiai reikėtų skųstis dėl kokių tai nelygių galimybių. Jų milijonai po visą Europą išsibarstę, dar kaimynai visada palaiko, tai geros vietos jiems visada garantuotos.

k
k
prieš 11 metus

Nu ir gerai. Kuo mažiau dainų, tuo mažiau konkurentų.

Aušrinė Visockytė
Aušrinė Visockytė
prieš 11 metus

nepatinka. už ką dabar man reiks sirgti?..

Hideo
Hideo
prieš 11 metus

Pritariu Turkijai ne tik del penketo bet ir dėl balsavimo. turi balsuot tik žmonės finale. pusfinaliuosgali ir but tas 50 /50 bet finale galėtu vien žmonės balsuot be komisijos. 🙂 o i finala taip galėtu patekt kaip seniau na ne dešimtukas o penketukas to meto geriausiu dainu savininkes /-ai (šalys) i finala 😉

Rokas
Rokas
prieš 11 metus

Gera bet mūsų žodis Dievui į ausi neina

ViktorasVi:Go
ViktorasVi:Go
prieš 11 metus

Pritariu Turkijai del didziojo penketo , bet nesutinku del komisijos ! Galetu finale iskart buti tik salis seimininke (nugaletoja , rengeja) o toliau visos kitos buna dvejuose pusfinaliuose is kuriu po 12 patenka i finala ir stai finale 25 salys ! , Kaip si ideja mano jums ?