Eurovizija 2013 (atrankos)

Pirmojo pusfinalio simpatijos – kolektyvui „GeraiGerai & Miss Sheep“ [papildyta]

Papildymas: Gruodžio 13 dieną vykusio antrojo atrankos pusfinalio metu paaiškėjo, jog susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, praeitą savaitę geriausiai pasirodė ir į konkurso finalą keliauja kolektyvas „GeraiGerai & Miss Sheep“, I. Zasimauskaitė bei G. Vagelis, grupė „Božolė“ bei Andrius Pojavis.


Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje startavo nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ pirmasis pusfinalis, kurio metu į sceną jau antrą kartą žengė 9 kandidatai atstovauti Lietuvai dainų konkurse Malmėje. Dalyvių pasirodymus komentavo žurnalistas Ramūnas Zilnys, etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, muzikologas Darius Užkuraitis ir muzikos prodiuseris Vaidas Stackevičius.

Daugiausia palaikymo iš programėlės „Balsuok“ naudotojų sulaukė, tiek kaip solistas, tiek duetu su I. Zasimauskaite pasirodęs, Gabrielius Vagelis, tačiau žiūrovų, balsavusių SMS žinutėmis, favoritų lentelė atrodė taip:

  1. „GeraiGerai & Miss Sheep“ – „War in the Wardrobe“: 12 taškų;
  2. Elvina Milkauskaitė – „Closer“: 10 taškų;
  3. Neringa Šiaudikytė – „Used to be“: 8 taškai;
  4. Ieva Zasimauskaitė ir Gabrielius Vagelis – „I Fall in Love“: 7 taškai;
  5. Andrius Pojavis – „Something“: 6 taškai;
  6. „Timohi“ – „Time for Life“: 5 taškai;
  7. „Božolė“ – „Happy and Free“: 4 taškai;
  8. Gabrielius Vagelis – „Sacrifice“: 3 taškai;
  9. „Saulės Broliai“ — „Loreen“: 2 taškai.

Kurie 4 dalyviai pateks į gruodžio 20 dieną vyksiantį nacionalinį finalą, paaiškės kitą savaitę, kai bus paskelbti komisijos balsavimo rezultatai. Nepatekusieji turės šansą būti deleguoti į finalą nacionalinio transliuotojo.

Antrajame pusfinalyje dėl kelialapio į finalą taip pat kovos:

  • Beissoul & Gabrielė Griciūtė;
  • „DAR“;
  • „El Fuego“;
  • Giedrė Smolskaitė;
  • Gintarė Korsakaitė;
  • Girmantė Vaitkutė;
  • Linas Adomaitis;
  • Monika Linkytė;
  • Sophie.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

17 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
SunnyNut
SunnyNut
prieš 11 metus

Laikau kumščius už Gabrielių, o tokia daina buvo, bet gaila prašovė tą kart su savo dainavimu…:|

dvdss
dvdss
prieš 11 metus

Kol kas Gabrielius nepateko, bet čia aiškiai parašyta, kad gali jį sugrąžinti nacionaliniai tranciliuotojai tad manau jis gali neprarasti vilties.

SunnyNut
SunnyNut
prieš 11 metus

Gaila kad į finalą keliauja Gabrielius su Ieva, o ne vienas su savąja daina..:(

gt
gt
prieš 11 metus

timohi auksciau uz Gabrieliu?
kas per idiotai balsuoja?

DMikuta to dvdss
DMikuta to dvdss
prieš 11 metus

Visiskai sutinku su tavimi!!!!!! 😉

dvdss to k
dvdss to k
prieš 11 metus

O nepamirsai kad komisija ji palaike tai gali ir dabar bent iki 4 vietos istrauk aisku jei labai nores, o ir gal dar i finala grazins taip kaip i pusfinalius gerai gerai ir miss sheep, giedre ir sophie.

dvdss
dvdss
prieš 11 metus

Na apie tuos gerai gerai ir miss sheep tai nesuprantu kodel ta daina Jums taip patinka, nes as pvz jei skirciau tik 6 vieta siame pusfinalyje, o del pojavio tai manau kokia 4-5 pas mane, o is sio pusfinalio labiausiai patiko bozole ir gabrielius gaila kad ziurovai juos tai nuvertino ir dziugu kad bent jau uz saules brolius nebalsavo, nes kad jie pateko i pusfinali buvo toks pats nesusipratimas kaip ir su timohi ir el fuego.

d'Ark.
d'Ark.
prieš 11 metus

Kuo visiem patinka tie „GeraiGerai & Miss Sheep” ir Andrius Pojavis?? O_o Man tai kažkoks siaubas… Ir kas žiauriausia, kad „GeraiGerai & Miss Sheep” tikrai pateks į finalą.. :((

Rokas
Rokas
prieš 11 metus

Jo tikrai su bozole keista maziausiai balsu gavo o balus tai keturis na o dabar apie pasirodymus

Gerai gerai ir miss sheep-Nesuprantu kodėl komisija taip išgyrė man tai nelabai patiko bet aišku top 4 bus
Neringa-Labai patiko tikrai tinkamas pasirodymas įsimintina daina,ji pati graži
Gabrielius-Gaila jog nusidainavo nes daina labai patiko
Saulės broliai-apgailėtina
Elvina-Visiška hipnozė po dviejų kartu moki visą dainą o tai gerai gal net visai norėčiau matyti finale
Andrius Pojavis-Niekuo manęs netraukia bet ko labiausiai bijau tai kad komisija ištrauks
Timohi-Man gėda už save kad vakar į juos žiūrėjau
Ieva ir Gabrielius-labai noriu kad jie patektų labai fainas pasirodymas tik Mantvydą iš backų išmeskit ir čiki piki
Božolė-Gal visai gerai kad lentelė juos kilstelėjo aukščiau man tikrai patiko jaunatviška,žaisminga

Tikrai pateks:Gerai gerai ir miss sheep
Gal pateks:Neringa,Elvina,Ieva ir Gabrielius,Andrius,božolė
Norėčiau kad patektų:Neringa,Ieva ir Gabrielius,Elvina,Božolė

ellia
ellia
prieš 11 metus

Sveiki. Gal kas zino, kur isigyti bilietus i Lietuvos eurovizijos atrankos finala?

Justas to k
Justas to k
prieš 11 metus

Nepritarciau del Ievos ir Gabrieliaus. Labai prastai pasirode pusfinalyje.. paziurek atrankos pasirodyma ir sita.. net nejauku ziuret buvo pusfinalio pasirodyma.. kur atrankoje buvo ilgesnes natos, cia jos nukirstos, balsas Ievos labai prastai skambejo, bent jau man susidare ispudis, kad ji sirgo. Ir as labai tikiuosi, kad komisija isstums Andriu i top 4!

k
k
prieš 11 metus

Oi kaip džiaugiuos, kad nepateks Vagelio solinė daina. Jei jis grybavo Lietuvos pusfinaly, tai įsivaizduokit kaip sugrybautų Švedijoj? Su Ieva, bent tikrai matės, kad geriau jaučias 🙂 O dabar apie visus.

Gerai Gerai ir Miss Sheep – Neabejotini lyderiai. Ta daina pirmiausia užkabliuoja kažkuo, bet neypač sužavi. Tačiau paklausius antrą, n-tąjį kartą ji tiesiog puiki.
Neringa – Apgailėtina daina gyvam atlikimui, tuo labiau atlikimas tragiškas. Iš viso tokia piguma man dvelkia. Tačiau manau bus top 4 šio pusfinalio (deja)
Saulės Broliai – Dainuojamosios poezijos vakarui gal tiktų… Daina nėra prasta ir tas Loreen visai tinka, bet nu neįsivaizduoju tokio dalyko Švedijoj.. Nepateks.
Gabrielius Vagelis – Nusidainavo. Graudu net pasidarė klausyt ir tuo pačiu džiugu, nes aš asmeniškai nei dainos nei jo nemėgstu, man automatiškai atmetimo reakcija įsijungia. Nepateks.
Elvina Milkauskaitė – Vaizdas tragiškas, bet sakykit ką norit, tas banalus popsas kabina, nes gali vieną kartą paklausęs dainuoti mintinai. Turėtų būti 4-5 vietoj. Tikiuosi, kad pateks ir patobulins pasirodymą, nes vokaliai tai puikiai skamba.
Andrius Pojavis – The Killers. Pirma mintis šovusi į galvą. Jam žiauriai trūksta kažkokio kabliuko. Daina puiki, vokalas, atlikėjas irgi neblogi, nu bet jis toooks…nu per flegmatiškas toje scenoje. Irgi 4-5 vieta jam.
Ieva ir Gabrielius – Čia jis daugiau geriau suskambėjo, daina miela, Ievos energija per kraštus taškos, gal per daug to saldumo vietom, bet nenustebčiau pamatęs juos finale. Top 4 būti turėtų.
Timohi – Didžiausias nesusipratimas pusfinalyje… ir šiaip ta daina, jų balsai ir vaizdas mane traumuoja… :/ Prašau, kad tik nematyčiau jų finale.
Božolė – Liūtas karalius. Nu ta daina neša gerumą ir pan. Bet jis toks dirbtinis… Ir jo, įvaizdis baisus buvo. Nepateks.

Ieva
Ieva
prieš 11 metus

Ziauriai geda butu jei tie geraigerai ir miss sheep dalyvautu baisu.

Ramune
Ramune
prieš 11 metus

Sutinku su aiste del tasku, bet jau pusiau miegodama ziurejau, tai pagalvojau, kad tikraji balsavima praleidau. Reiks pakartojima paziuret, kaip ten su tuo bozole.

Na pagaliau telefonais balsavo protas, o ne korteles.

Sutinku ir su Deividu, kad vagelio pasirodymus galejo isskirt. Apskritai nevienodai sudaryti pusfinaliai. Siame turejo pasirodyti adomaitis, o dabar gausis taip, kad labiausiai palaikomi komisijos ir ziurovu atlikejai susitiks viename pusf. Adomaitis gavo 12/12; DAR – 12/10; Monika – 10/12; Taip vienodai palaikomu pasirodymu pirmame pusf. tikrai nebuvo. Na misis sheep tai gaus 12/12 arba maziausiai 12/10. Nebent slaptieji komisijos nariai duos mazai.

Aiste
Aiste
prieš 11 metus

Biški nesupratau… per Tv kiek girdejau sake, kad paskutiniai pagal žiūrovų balsus buvo „božole”, tai kodėl tada kodel pagal eurovizinius taškus jie ne paskutiniai?!

Deividas
Deividas
prieš 11 metus

Vagelio gerbėjai pasidalino į dvi dalis: vieni balsavo už solinį, kiti už duetą… ir dėl to labiausiai nukentėjo solinė daina, kuriai į finalą kelias jau praktiškai užkirstas… (o tokia daina!.. buvo viena iš favoričių…) galėjo šiuos du pasirodymus atskirt ir nepalikt vienam pusfinalį… na bet tikiuosi, kad nors „I fall in love” prasimuš iki finalo ir komisija nesugadins šio reikalo, mat ši dainos versija (aranžuotė) man pasirodė žymiai geresnė už senąją, o ypač dainos finalas! tiesiog labai maloniai nustebino, back’ai tai šiek tiek grybavo (jau nebekalbu apie Gabrieliaus pasirodymą, kur back’ai visą dainą kažkaip „sodino” žemyn…) o stilių tai tikrai galėtų pakeist, užtat Gabrielius žymiai geriau atrodė savo soliniame…

Apie likusius::
Neringa – viskas ore! (standartas),
Elvina – gerai (bet sceninis sprendimas apgailėtinas)
GeraiGerai & Miss Sheep – pasirodymas geras, ir tos video projekcijos super, bet pati daina tai taip „ant ribos” sakyčiau, bet man jie kažkuo vis tiek patinka
Božolė – balaganas, bet gerąja prasme
Saulės Broliai – eikit namo saulės zuikučių gaudyt…
Timohi – eikit namo tuo labiau… (bet tas la-lai-la-la kazkaip vis sukas ir sukas galvoj…)
Pojavis – daina gera, vaizdas ant scenos graudus…

Justas
Justas
prieš 11 metus

Puikiai, tik Andrių komisija į top 4 kilstelės ir bus super!

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.