Fanai

OGAE „Antro šanso“ konkursą laimėjo Ispanija, Lietuva — paskutinė

Tarptautinis „Eurovizijos“  gerbėjų klubas OGAE (Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision) šiemet jau 26-tąjį kartą surengė internetinį „Antrojo šanso“ konkursą, kurio metu tradiciškai buvo išrinktas geriausias nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos kūrinys, nesužibėjęs didžiojoje „Eurovizijos” scenoje. Į konkursą savo atstovus delegavo 19 valstybių, tarp jų — ir Lietuva.

Trečiąjį kartą konkurso nugalėtoja tapo Ispanija. Pirmąją vietą, surinkusi 203 taškus, pelnė šios šalies atstovė Pastora Soler su kūriniu „Tu vida es tu vida“. Ši daina, nacionalinėje atrankoje nusileido tik tos pačios atlikėjos kūriniui „Quedate Conmigo“, su kuriuo dainininkė ir pasirodė konkurso finale Baku. Primename, kad šiemet Ispanija „Eurovizijoje“ iškovojo 10-tąją vietą.

Panašu, kad „antrosios vietos“ prakeiksmas švedų atlikėją Danny Seucedo lydi ir šįkart. Nacionalinio „Melodifestivalen“ dainų konkurso metu Danny finale nusileido tik nugalėtojai Loreen. „Antro šanso“ konkurse jo kūrinys „Amazing“ su 198 taškais Švedijai pelnė antrąją vietą. Trečiojoje vietoje liko Norvegijos atstovė Reidun Sæther su daina „High on love“.

Lietuvai taip sėkmingai pasirodyti nepavyko. Mūsų šalies atstovas Beissoul su daina „Why“, nesusilaukęs kitų šalių „Eurovizijos“ gerbėjų klubų palaikymo ir nepelnęs nė vieno taško, liko paskutinėje — 19-toje vietoje.

Daugiausiai kartų — net 13, šio konkurso pergale džiaugėsi Švedija, po tris titulus yra iškovoję Nyderlandų, Ispanijos, Didžiosios Britanijos bei Danijos atstovai. Lietuvai „Antro šanso“ konkurse dar nėra pavykę laimėti.

Pastora Soler — „Tu vida es tu vida“:

Beissoul — „Why“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
pixas
pixas
prieš 11 metus

whayyyyaaai? 😀 in your face beissoul`o dievintojai,kurie i eurovizija norejo siust sake lb gerai cia pasirodys 😀

jonas
jonas
prieš 11 metus

Nieko naujo, Lietuva paskutinė, su tuo mekenimu taip ir turėjo būti, ar sunku buvo išrinkti normalią dainą su normaliu atlikimu?

DMikuta
DMikuta
prieš 11 metus

Švedija laimėjo ne 9 kartus, o 13 kartų 😉

v,n.,bfmvd
v,n.,bfmvd
prieš 11 metus

Oj blem..

Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 11 metus
Atsakinėti į  v,n.,bfmvd

Ačiū, pataisėme 🙂

v,n.,bfmvd
v,n.,bfmvd
prieš 11 metus

Trečiojoje vietoje liko Danijos atstovas Reidun Sæther su daina „High on love“.

Jeigu nezinot, geriau nerasykit. Reidun yra atlikeja is Norvegijos, dalyvavusi norvegu atrankoje.