Vaikų Eurovizija

Naujienos iš 2012 metų „Vaikų Eurovizijos“ konkurso

Dešimtasis „Vaikų Eurovizijos“ konkursas, turintis vykti gruodžio 1 dieną Nyderlandų sostinėje Amsterdame, panašu, gali pasižymėti dar mažesniu dalyvių skaičiumi nei keliais pastaraisiais metais, o galbūt ir iš viso nevykti. Kol kas savo dalyvavimą patvirtino tik devynios šalys: Armėnija, Baltarusija, Belgija, Gruzija, Nyderlandai, Rusija, Švedija, Ukraina ir debiutuoti pasiruošęs Izraelis. Tuo tarpu Lietuva, kartu su Bulgarija, Latvija ir Makedonija, iš konkurso pasitraukė. Kol vienos šalys vis dar laukia oficialaus EBU pranešimo, kitos jau išsirinko savo atstovus. Pirmoji tai padarė Rusija, apie kurios atstovę Leriką galite paskaityti ankstesniajame mūsų straipsnyje.


Švedijos televizijos (SVT) konkursą „Lilla Melodifestivalen 2012“ laimėjo ir bilietą į Amsterdamą iškovojo Lova Sönnerbo. Mergina „Vaikų Eurovizijos“ konkurse turėtų pasirodyti su kūriniu „Mitt mod“. Trylikametė atlikėja yra pusiau norvegė, viena mėgstamiausių jos atlikėjų yra britė Adele, be dainavimo mergina domisi mada, mėgsta plaukimą ir futbolą.

Lova Sönnerbo – „Mitt mod“:


Dar viena šalis, išsirinkusi savo atstovę į jubiliejinį „Vaikų Eurovizijos“ konkursą – Ukraina. Nacionalinį šalies finalą laimėjo Anastasija Petryk su kūriniu „Nebo“ (įdomu tai, jog taip pat vadinosi šių metų „Eurovizijos“ Kroatijos atstovės Ninos Badrič kūrinys). Mergina gimė 2002 metais, šį rudenį pradės lankyti 5-tą klasę. Ukrainos atlikėja žinoma jau nuo 2009 metų, kuomet su seserimi sėkmingai dalyvavo talentų laidoje. Jos sesuo prieš 4 metus tuomet Kipre vykusiame „Vaikų Eurovizijos“ konkurse iškovojo antrąją vietą.

Anastasija Petryk – „Nebo“:


Rugpjūčio mėnesį savo atstovus planuoja išrinkti Baltarusija bei Gruzija. Beje pastarosios šalies transliuotojas uždaro balsavimo būdu jau išrinko į Amsterdamą vyksiantį kolektyvą, kuris nacionaliniame finale pristatys kelis kūrinius. Tuo tarpu Nyderlandų atrankos finalas numatytas spalio 28 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Danikas
Danikas
prieš 11 metus

Jei Ukraina tobulai sudainuos sia daina, tikrai gali laimeti 🙂