Eurovizija 2012 (renginys)

Baku scenoje – romantiškasis Serbijos atstovas

Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Ankstų antradienio rytą pirmasis scenoje pasirodė Serbijos atstovas Željko Joksimovič. „Eurovizijos“ konkurse jis ne naujokas – 2004 metais atstovavo tuo metu dar bendrai Serbijos ir Juodkalnijos valstybei, 2008 metais buvo vienas iš konkurso pusfinalių ir finalo vedėjų. Kitaip negu dauguma kitų dalyvių, serbas tikrai nejaučia scenos jaudulio, tai galima pastebėti ir jo repeticijoje Baku.

Konkursui serbas paruošė lėto tempo kūrinį „Nije ljubav stvar“ (Meilė – ne objektas), kurį atliekant vokalistui akompanuoja dvi smuikininkės (iš kurių viena buvo 2007 „Eurovizijos“ nugalėtojos Marijos Šerifovič pritariančioji vokalistė), fleitininkas, gitaristas bei du vyrai, grojantys pianinu ir būgneliu. Željko balsas skambėjo sklandžiai, tai tikriausiai padės pelnyti komisijos narių simpatijas balsavimo metu.

Scenoje dominuoja mėlyna ir raudona spalvos, ekranuose matosi plaukiančių debesų kontūrai. Serbijos pasirodymas Azerbaidžane šiek tiek primena 2006 metais Bosnijos ir Hercegovinos garbę gynusio atlikėjo Hari Mata Hari dainos „Lejla“ atlikimą. Beje, pastarosios dainos autorius buvo ne kas kitas, o Željko Joksimovič.

Antrą kartą į dainų konkursą kaip šalies atstovas sugrįžtantis atlikėjas neslepia, kad šį kartą jo tikslas yra pergalė. Ar pavyks jam parvežti „Eurovizijos“ trofėjų į Belgradą, sužinosime šiek tiek daugiau negu už savaitės.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

9 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
checheche
checheche
prieš 11 metus

Jis parašė Leilą. 0 points už tai. 😀 bet šita daina patinka. Galbūt ir laimės 🙂

Korneliija
Korneliija
prieš 11 metus

Man jis patinka 😀

Furija
Furija
prieš 11 metus

Beje, pavadinimas man ne į temą biški 😀

Furija
Furija
prieš 11 metus

Akvaman, o man jis įdomus dėl vienos priežasties: užsieniečiai pasipiktinę jų šalies backgroundais… O su juo dirba vokiečiai… Panaši komanda talkino tiek vokiečiam, tiek azerbaidžianiečiam 😉

Akvaman
Akvaman
prieš 11 metus

furija backgrundas neidomu

k
k
prieš 11 metus

ai, manęs tai nekabina visai tokia daina… praklausai ir tiek :/

disco
disco
prieš 11 metus

grazu,tik kad uzsklanda ir vel melyna.labai jau dayg visur melynos spalvos

Furija
Furija
prieš 11 metus

Backgroundas… Ir vėl :@

Su balsu tai viskas gerai 🙂

super
super
prieš 11 metus

labai patinka jis, daina ir balsas. vienas is mano favoritu:}