Eurovizija 2012 (atrankos)

Operos dainininkas Algirdas Bagdonavičius „Eurovizijai“ pristatys „Eldoradą“

Jau vasario mėnesį startuosianti nacionalinė atranka Lietuvos gyventojus turėtų džiuginti muzikinių stilių įvairove. Tarp 47 dalyvių galėsime išvysti ir operos dainininką, tenorą, kontratenorą Algirdą Bagdonavičių. Žiūrovams vyras scenoje pristatys lyrinę baladę su roko prieskoniais — „Eldoradas“.

„Nacionalinėje atrankoje dalyvausiu pirmą kartą, todėl nenorėjau per daug eksperimentuoti ir pateikti ko nors pernelyg originalaus, taigi laikiausi platesnei auditorijai priimtinesnio stiliaus, žinoma, neaukodamas muzikinės kokybės“, — apie savo kūrinį teigė atlikėjas.

Scenoje pseudonimu Al Bagdo prisistatysiantis Algirdas Bagdonavičius yra įgijęs solinio dainavimo aspirantūros laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dainavimo mokėsi pas profesorių Vytautą Juozapaitį. Šiuo metu nuolat dainuoja įvairiuose muzikiniuose spektakliuose, o taip pat dėsto solinį dainavimą pramoginio scenos meno specialybės studentams. 2010 metais vyras dalyvavo Lietuvos televizijos konkurse „Triumfo arka“, kur pasiekė finalą.

Kaip solistui seksis „Eurovizijos“ atrankoje, sužinosime jau greitai.

Algirdas Bagdonavičius — „Eldoradas“:

Prie dainos įrašo dirbo kūrinio muzikos bendraautoris pianistas Romualdas Milašius, gitaristas Tomas Varnagiris, būgnininkas Andrius Kairys, bosistas Sergėjus Sopelevas bei garso režisieriai Danielius Dženkaitis ir Algis Drėma.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

14 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Asas
Asas
prieš 12 metus

Daina iš dalies gera..žodžiai geri..gilūs..į eurovizija turėtų skambėti angliškai..kad pajustu dainos nuotaiką…bet va priedainis..uch..manau priedainis vienintelė dainos problema..trūksta kažko galingo kur pasirodytų balsas visu stiprumu ir gražumu.. ir kažkas gilaus…o čia šalis kur mėlynas dangus, kur oras gaivus..tiesiog gal kiek per daug atllaisvinta mano nuomone..jei iki pat priedainio išlaikė tą nuotaiką..ir lauki to spogimo bet va..priedainyje to sprogimo nepakanka..bet žodžiai dainos neblogi, ir nuotaika puikiai jaučiasi klausant, balsas geras..bet va man kliūva priedainis. :/
p.s. tie kas sako kad ši daina baisitai turbūt neturit klausos..ta prasme kad palaikot vos ne vieną žanrą ir negalit klausyti gilesnės muzikos..aš pvz klausau roko muzikos, bet palaikau ir visą kitą..jei dainoje yra jausmai ir prasmė..o šioje trūko tik to sprogimo. 🙂

Viktorija
Viktorija
prieš 12 metus

Daina pionieriska ir neidomi. Juk operini balsa galima ohoho kaip panaudoti! Kompozitioriui didelis riebus minusas.

Lina
Lina
prieš 12 metus

primine gilu sovietmieti, jau tokia banalybe, kad baisu. Negi klausytojai mano, kad tokia daina gali „vezti”?

lolo
lolo
prieš 12 metus

Man dabar neisena is galvos priedainis , bet daina LIEVA

Viktorija
Viktorija
prieš 12 metus

Na, kartais ir tokios dianos pelno aukštą vietą, bet retai… 😀

uhu :D
uhu :D
prieš 12 metus

kodel lietuviai galvoja kad opera galim uzkariaut eurovizija 😀

Lakkys
Lakkys
prieš 12 metus

nelyginkit šitos dainos su MIliaus ar kitomis lėtomis dainomis…
šita operetė – tai tikrų tikriausia parodija…

skaistusia
skaistusia
prieš 12 metus

nuobodi daina. Europa užmigtu

Ramune
Ramune
prieš 12 metus

nu negi jie nesupranta, kad tokios dainos netinkamos eurovizijai. Jokio įdomumo. Turi gerą balsą ir įsivaizduoja, kad tuo pavergs klausytojus. Baisu

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Ne nu bet to letos dainos vis tiek turi kazkoki kabliuka pvz running scared nepasakyciau kad visiskai laidotuviu marsas kaip istas eldoradas,nes cia tai baisu jau aciu mums uztenka Miliaus

Ftp
Ftp
prieš 12 metus

Šitas atlikėjas kaip tik šmėžavo (Triumfo arkoj), patiko ir panoro dar pašmėžuoti. 🙂 O dėl tinkamumo – nesakau, kad šita daina gera ir tinkama, ir išvis ne mano skonio, bet pernai kas laimėjo, ar ne lėta daina? O 2007 m.? Va tau ir „netinkamos”.

Justas
Justas
prieš 12 metus

Antras Milius..

joker
joker
prieš 12 metus

as manau, kad jis tiesiog nori pasirodyti. Suprantama, jog Lietuvoje nera spec. konkurso, kur galetu pasireiksi tv ekranuose mazai arba visai (ne)smezuojantys atlikejai:)

Gabrielius
Gabrielius
prieš 12 metus

Pritariu Pfff…

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.