Eurovizija 2012 (atrankos)

Kamilė Kielaitė „Eurovizijoje“ pristatys optimizmo kupiną kūrinį „Try“

Du kartus nacionalinėje atrankoje dalyvavusi su grupe „Pokeris“, o 2009-aisiais „Lietuvos dainų dainoje“ išbandžiusi savo laimę kaip solistė, į konkursą sugrįžta atlikėja Kamilė Kielaitė. Jau 13 metų dainuojančią merginą pakalbinome apie muziką, artėjančią „Euroviziją“ bei jai siūlomą kūrinį „Try“.

Kokį vaidmenį Jūsų gyvenime šiuo metu užima muzika?

Muzika — tai, dėl ko aš palikau savo gimtąjį kraštą ir esu čia, Londone. Ne paslaptis, kokia opi tema yra krizė mūsų šalyje ir kiek daug talentingų žmonių išvažiavo tam, kad galėtų siekti savo tikslų. Susidarius tokiai ekonominei situacijai Lietuvoje, to padaryti tiesiog neįmanoma. Čia aš galiu realizuoti savo idėjas. Žinoma, tam reikėjo laiko — nauja šalis, viskas nuo nulio, tačiau optimistiškai žvelgiant į ateitį, turint didelius siekius ir užsibrėžtą tikslą, viskas yra įmanoma. Taigi pastaruoju metu tikrai nemažai laiko skiriu kūrybai.

„Eurovizija“ yra vienintelis būdas priminti apie save savo tautai. Be to, ir ilgesys — norisi vėl sugrįžti į tuos laikus. Ir žinoma, reprezentuoti Lietuvą man būtų didelė garbė.

Apie ką yra Jūsų kūrinys „Try“?

Metaforiškai — kūrinys apie tai, kai ateina laikas užversti senas knygas ir pradėti rašyti pačiam, naują knygą. Kiekvienas šitoje dainoje turėtų atrasti savo istoriją, manoji susijusi su mano gyvenimo įvykiais.

Pats kūrybinis procesas buvo labai sudėtingas — aš čia, mano prodiuseris Lietuvoje, nebuvo sąlygų įrašyti vokalo, todėl teko padaryti tik preliminarų variantą, kad suspėčiau išsiųsti dainą komisijai. Vadinasi, daina dar nėra iki galo sutvarkyta. Greitu metu grįžtu į Lietuvą, taigi visas mano dėmesys bus sutelktas į patį kūrinį ir „Euroviziją“.

Kaip manote, ko reikia „Eurovizijai“, koks tas sėkmės receptas?

Susilaukiau labai daug komentarų apie tai, kad kūrinys labai gražus, tačiau nėra eurovizinis. Turėdama laiko domėjausi „Eurovizija“, kas tai yra, ir kodėl mes turime išankstinę nuomonę apie tai, kas tai yra eurovizinis kūrinys. Nebėra jau taip vadinamo eurovizinio standarto, „ABBA“ laikai jau senai pasibaigė, užtenka pažiūrėti į paskutinius laimėtojus ir suvoki, kad tai yra loterija. Pirmiausiai, manau, yra svarbu tai, kad atlikėjas tikėtų savo kūriniu — visgi tai yra dainos konkursas. Be to, lietuviai turi susitaikyti su tuo, kad vakarietiški variantai yra ne mums, mes niekada neužpildysime scenos taip, kaip kokie belgai ar albanai. Mūsų protėviai kūrė dainingas melodijas, raudas, mes tokie, ir niekur nuo to nepabėgsime. Bet aš nenoriu pasakyti, kad mano daina yra graudi, anaiptol — ji pilna optimizmo. Laikas nubusti ir į pasaulį pažvelgti kitomis akimis, niekas nesibaigia ties Lietuvos siena, nėra taip jau viskas blogai kaip atrodo, pasaulis didelis, o Lietuva yra tik mūsų namai.

KAMI — „Try“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

17 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Juss
Juss
prieš 12 metus

patiko labai , ant repeato eina 🙂

oi
oi
prieš 12 metus

kaip nuobodu……jokiu sansu

Ugnis
Ugnis
prieš 12 metus

Trūksta ugnelės, gyvumo. Žmonės eis parūkyti per šią dainą

Inga
Inga
prieš 12 metus

Graži daina, norisi klausyt ir klausyt:)

studente
studente
prieš 12 metus

tikrai labai grazi daina , tik nezinau ar tiktu eurovizijoj 🙂 labiau tinka vaziuojant greitkeliu automobiliu su atviru stogu tokios klausyt ;p

Skaitytojas
Skaitytojas
prieš 12 metus

Paklausiau dainos ir norėtusi pasakyti – NEXT ! Niekuo neišsiskirianti, neįsimenanti daina.

Rimas
Rimas
prieš 12 metus

nice

Laimis
Laimis
prieš 12 metus

sita visai patinka!!

Miglaja
Miglaja
prieš 12 metus

Labai patiko :] Tikrai puiki daina :] Džiaugčiausi, jei atstovautų Eurovizijoje, tikrai geresnė už buvusias dainas 🙂 Žinoma, kitokia, „ne eurovizinė”, tuo man ir patinka :]]

Chipe
Chipe
prieš 12 metus

Man irgi šita daina patiko. Šiaip viskas gerai, bet manau, kad Eurovizijai reikia kažko užvedančio ir įsimintino. Kažko panašaus į tai ką padarė „LT United” ir vokalas geras buvo, ir įdėja gera, ir užveda, ie įsimintina.
Tačiau linkiu sėkmės Kamilei. ;]

x
x
prieš 12 metus

grazi daina, malonu klausytis. Linkiu sekmes. 🙂

Deividas
Deividas
prieš 12 metus

pritariu disco

disco
disco
prieš 12 metus

ir as ja labai puikiai isivaizduoju eurovizijoj,taip ir matau lakstancias kameras aplinkui ir vokaliste zaviai akytemis koketuojancia su jom…kaip jums,nezinau

Odeta
Odeta
prieš 12 metus

nera bloga,bet tikrai ne eurovizine…truksta kazko,visos net neisiklausiau,nusibodo

disco
disco
prieš 12 metus

oi,papirko mane sita daina,tokia lengva tvarkinga,idomi man pasirode,ech…as uz 🙂

Indrė
Indrė
prieš 12 metus

Klausiau – neerzino, pasibaigė – pamiršau. Tiesiog daina ir tiek.

Justas to LP
Justas to LP
prieš 12 metus

Gražu, bet iki Eurovizijos – trūksta dar, oj daug..

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.