Eurovizija 2012 (atrankos)

Augustei Žičkutei „Eurovizija“ — vaikystės svajonių išsipildymas

Jauna, ryžtinga ir labai muzikali — būtent taip pristatoma Augustė Žičkutė, šiemet „Eurovizijos“ nacionalinei atrankai siūlanti savo dainą „The Greatest“. Jau 15 metų muzikuojanti jaunoji atlikėja tvirtina, jog dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje — jos didžiausia svajonė, kuri pagaliau pildosi.

Merginos gyvenime muzika užėmė labai svarbią vietą jau nuo vaikystės. Muzikos mokykloje baigusi smuiko klasę, dainininkė iškart puolė prie džiazo vokalo bei kompozicijos mokslų. „Visuomet žinojau, kad noriu dainuoti ir kurti dainas“, — šypsosi kandidatė atstovauti Lietuvai.

Nors Augustei dar tik 20 metų, tačiau ji jau gali pasigirti įvairiais muzikiniais laimėjimais. 2007-aisiais  jos kūrinys nugalėjo autorinių dainų konkurse „Ave vita“, o po metų mergina jau džiaugėsi pergale tarptautiniame konkurse „Deutches Lied“. 2010 m. Lietuvos televizijos projekte „Talentų ringas“ Augustė gavo geriausios autorės nominaciją ir buvo pakviesta į AGATOS stovyklą, kurioje renkasi pats talentingiausias muzikuojantis jaunimas. „Laikas, praleistas AGATOS stovykloje, buvo tiesiog nerealus! Visą savaitę praleidau kartu su profesionaliais muzikantais. Kartu ne tik mokėmės, bet ir muzikavome. Ši patirtis — neįkainojama“, — neslepia džiaugsmo dainininkė.

Augustė jau kurį laiką dainuoja kolektyve „The Magic Time orchestra“, su kuriuo yra apkeliavusi daug įvairių festivalių tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. „Esu dainavusi ir alternatyvaus roko grupėje“, — įvairia patirtimi dalinasi atlikėja.

„Eurovizijos“ atrankoje pristatomu kūriniu „The Greatest“ norima įkvėpti kiekvieną žmogų, ryžtingai siekiantį savo tikslo. Tai daina apie merginą, kuri drąsiai pasitinka visas kliūtis, siekia savo svajonės tam, kad padarytų pasaulį gražesnį. „Muzika turi skleisti gėrį. To ir sieksiu „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje“, — entuziastingais norais dalijasi Augustė Žičkutė.

Tiesa, pirmasis merginos žingsnis į šių metų atranką neapsiėjo be triukšmo. Vos pristačiusi savo dainą, mergina iš karto sulaukė priekaištų dėl pernelyg didelio savo kūrinio melodijos panašumo į Demi Lovato dainą „Skyscraper“, tačiau, kiek šie kaltinimai yra pagrįsti, neaišku.

Augustė Žičkutė — „The Greatest“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Asas
Asas
prieš 12 metus

man neina klausyt…nes galvoje skamba skycrapers…;////

plagiatas
plagiatas
prieš 12 metus

Kai eina kalba apie betalencius muzikos kurejus ir atlikejus (tiek Lovato, tiek Zickutes atvejai), tai savaime suprantama, kad ju kuryba yra daznai tarpusavyje panasi savo neiskirtinumu ir banalumu.
Kad Lovato daina buvo fiziskai irasyta anksciau, tai nera abejoniu, o kiek dar anksciau sukurta ? (keistas sutapimas, tarp dainos autoriu – kaimynines salies Estijos atlikeja Kerli).
Bet ziurim toliau – ritmine ir harmonine dainos struktura yra vienas prie vieno – tai yra aiskus pozymis kopijuotos dainos, nes lietuviski kopijuotojai daro tai paprastai – pakeicia pora natu ir jiems jau tampa „nebeplagiatu”, taciau harmonines ir ritmines strukturos nekeicia (o kam reikia ? kaimieciams tiks, o mums darbo maziau, vistiek jau „nebeplagiatas”).
Taigi, harmonine struktura ta pati, ritmine ta pati. Siuos dalykus labai sunku pataikyti tiesiog nenukopijuojant dainos. Mano isvada – plagiatas.
Is kitos puses ziurint butu grazu, kad sia daina lietuviai isrinktu i Eurovizija, o Eurovizijos rengejai dar karta imtu ir isspirtu lietuvaicius, ot butu juoko. Bet zinia, lietuviai – nepagydoma tauta.

Tomas
Tomas
prieš 12 metus

Na jau greit Atrankos tai ir as griztu padiskutuot apie dainas 🙂

Daina visai nebloga , bet ne Eurovizijai , nes daina vienu tempu , nors man patiko !

Kkukulis
Kkukulis
prieš 12 metus

Kiek galima tu baladziu!!!!

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Daina grazi,bet tikrai ne eurovizijai

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Demi LOvato, o ne LEvato ;DD
O kas dėl dainos, tai labai graži, bet nieko su tokia Eurovizijoje neužimtume, manau. Nes čia tikrai nėra nieko geresnio nei Evelinos Sašenko dainoje, kuri bent jau išsiskyrė Evelinos vokalu.

Gabrielius
Gabrielius
prieš 12 metus

Daina labai graži, kad ir baladė manau verta pergales nacionalinėje atrankoje!
SĖKMĖS AUGUSTE!!!

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.