Eurovizija 2012 (renginys)

Lenkija traukiasi iš „Eurovizijos“

Lenkijos nacionalinis transliuotojas (TVP) socialiame tinklapyje „Facebook“ šiandien pranešė, o vėliau ir televizijos atstovė patvirtino, kad šalis nedalyvaus kitų metų „Eurovizijoje“. Pagrindine to priežastimi yra įvardinamas 2012 metų Europos vyrų futbolo čempionatas, kurį Lenkija rengs kartu su Ukraina. Taip pat transliuotojas užsakė nemažai įvairių, su artėjančiu renginiu susijusių laidų.

Kol kas savo dalyvavimą 2012 metų „Eurovizijoje“ patvirtino 40 šalių. Jau aišku, kad kitąmet neįvysime Andoros bei Čekijos. Tuo tarpu Armėnija ir Slovakija galutinio sprendimo dar nepriėmė. Belieka tikėtis, kad šis Lenkijos transliuotojo sprendimas nėra galutinis ir mūsų kaimyninės šalies atstovus Azerbaidžane išvysime.

Primename, kad Lenkija „Eurovizijoje“ debiutavo 1994 metais. Tuomet Edyta Gorniak iškovojo 2-ąją vietą ir iki šiol nei vienam šalies atstovui nepavyko pagerinti šio rezultato. Nuo 2004 metų pusfinalio barjerą įveikė tik viena atlikėja — 2008 metais į finalą pateko Isis Gee. Šiemet Diuseldorfe dainavusi Magdalena Tul, nepaisant žadėtos sėkmės, liko paskutinėje vietoje.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus