Eurovizija 2012 (atrankos)

Paskelbti pirmieji „Melodifestivalen“ dalyviai

Nors kai kurios valstybės jau išsirinko savo atstovus kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkursui, Švedija dar tik neseniai iš gausaus būrio paraiškų atrinko 32 dainininkus, tęsiančius kovas dėl bilieto į Azerbaidžaną. „Melodifestivalen“ — vienas populiariausių atrankų formatų, sulaukiantis didelio konkurso fanų susidomėjimo ne tik Švedijoje. Atranka sudaryta iš keturių pusfinalių, kuriuose dalyvaus po 8 atlikėjus. Nacionalinis Švedijos transliuotojas (SVT) šią savaitę paskelbė pirmųjų dviejų pusfinalių dalyvius (skliausteliuose miestas, kuriame vyks pusfinalio filmavimas):

Pirmasis pusfinalis (Växjö), vasario 4 d.:

  1. Loreen — „Euphoria“;
  2. „The Moniker“ — „I want to be Chris Isaak“;
  3. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern — „Jag reser mig igen“;
  4. Dead by April — „Mystery“;
  5. Abalone Dots — „På väg“;
  6. Marie Serneholt — „Salt & pepper“;
  7. Sean Banan — „Sean den förste banan“;
  8. „Afro-Dite“ — „The boy can dance“.

Šiemet kaip niekad gausu atlikėjų, jau bandžiusių savo jėgas patekti į „Euroviziją“. Turbūt daugelis dar prisimena Loreen ir „The Moniker“, kurie atrankose dalyvavo praeitais metais: Loreen nepavyko išsikovoti bilieto į finalą „Antro šanso“ laidos metu, o „The Moniker“ liko vos per kelis žingsnius nuo pergalės — trečioje vietoje. „Afro-dite“ taip pat turėtų būti gerai pažįstami fanams — 2002 metais merginų grupė atstovavo Švedijai ir iškovojo 8-tą vietą.

Antrasis pusfinalis (Gothenburg), vasario 11 d.:

  1. Andreas Lundstedt — „Aldrig aldrig“;
  2. Top Cats — „Baby doll“;
  3. Mimi Oh — „Det går för långsamt“;
  4. Thomas Di Leva — „Ge aldrig upp“;
  5. Sonja Aldén — „I din himmel“;
  6. David Lindgren — „Shout it out“;
  7. Ulrik Munther — „Soldiers“;
  8. „Timoteij“ — „Stormande hav“.

Antrajame pusfinalyje pasirodysiantis Andreas Lundstedt į „Eurovizijos“ dainų konkursą patekti bando aštuntą kartą. Tris kartus atrankoje jis dalyvavo kaip solo atlikėjas (1996, 1997 ir 2007 metais), bei keturis kartus kaip grupės „Alcazar“ narys (2003, 2005, 2009 ir 2010 metais). Tiesa, Andreas yra pasirodęs 2006 metų „Eurovizijoje“, bet atstovavo ne gimtajai Švedijai, o Šveicarijai su grupe „Six4one“. Taip pat šis dainininkas buvo Švedijos komisijos narys 2010 metais.
Sonja Aldén „Melodifestivalen“ dalyvavo du kartus: 2006 metais (nepateko į finalą) ir 2007 metais (6 vieta).
2010 metais „Melodifestivalen“ metu debiutavusiai merginų grupė „Timoteij“ nepavyko gauti bilieto į Oslą (finalo metu liko 5-toje vietoje), tačiau ji triumfavo „Eurovizijos“ fanų klubo (OGAE) organizuojamame „Antro šanso konkurse“ — „Eurovizijos“ gerbėjai jų kūrinį „Kom“ įvertino kaip geriausią į konkursą nepatekusią dainą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus