Eurovizija 2012 (atrankos)

LRT skelbia nacionalinę atranką į 2012 metų „Euroviziją“

DALYVIŲ SĄRAŠĄ RASITE, PASPAUDĘ ČIA.

Truputį anksčiau negu ankstesniais metais Lietuvos Televizija kviečia šalies atlikėjus iki sausio 2 d. teikti paraiškas nacionalinei atrankai į 2012 metų „Euroviziją“. Dainoms taikomos įprastos konkurso taisyklės: kūrinys privalo būti ne ilgesnės negu 3 minučių trukmės, neišleistas ir neskambėjęs viešai iki 2011 m. rugsėjo 1 dienos. Pasirodymo metu scenoje gali būti ne daugiau kaip 6 asmenys, iš kurių kiekvienam tarptautinio konkurso dieną bus sukakę ne mažiau kaip 16 metų.

Visi, norintys dalyvauti 2012 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinėje atrankoje, Lietuvos Televizijai turi pateikti:

1. Prašymą (laisva forma) LRT vadovybei ir nurodyti dalyvių vardus, pavardes, tikslias gimimo datas, kolektyvo pavadinimą, dalyvių vadovus, iš kokio miesto ar rajono, dainos pavadinimą ir autorių, kontaktus. Būtina nurodyti kelis kontaktinius telefonus ir elektroninio pašto adresus, nes dalyviai, su kuriais organizatoriams nepavyks susisiekti, bus išbraukti iš atrankos sąrašų.

2. Atlikėjų ir autorių gyvenimo aprašymus (CV).

3. Dainos tekstą.

4. Atlikėjų nuotraukas.

5. Dainos įrašą (CD).

 

Nurodytą medžiaga siųsti adresu:

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija
Muzikos redakcija
S. Konarskio g. 49
Vilnius

Papildomai nuotraukas ir dainos įrašą MP3 formatu reikia atsiųsti el. paštu eurovizijosatranka@lrt.lt .

Pateiktus kūrinius išklausiusi komisija nuspręs, kurie atlikėjai pasirodys televizinės atrankos turuose.

Telefonas pasiteirauti: (8 5) 236 31 76.


Televizinis nacionalinės atrankos etapas susidės iš dviejų dalių: atrankinių turų bei finalo. Atrankiniuose turuose atlikėjus vertins žiūrovai bei komisija. Pastaroji, lygiųjų atveju, turės lemiamąją galią.

Finale, kaip ir 2011 metais, komisija bei žiūrovai pirmiausiai išrinks tris geriausius dalyvius. Po jų pakartotino pasirodymo, komisija (be žiūrovų pagalbos) išrinks tą, kuriam teks garbė atstovauti Lietuvai Azerbaidžane.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

19 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
martynas
martynas
prieš 12 metus

man patiks

Ando
Ando
prieš 12 metus

jatau palaukit kol sužinosit visas dainas, kaip jos skamba gyvai, kaip atrodo. ;] o ne skanduokit kas turi jau atstovaut 🙂 calm down people

Hideo
Hideo
prieš 12 metus

Pritariu perkeriui lai patenka Chil out, no doubt ir linkiu didelės sėkmės jiems 😉

Mars
Mars
prieš 12 metus

Skaičiau, kad lietuviams Eurovizijoje nori atstovauti rusė Adelina Šaripova. http://www.klubas.lt/music/eurovizijos-karstlige-kaista-lietuva-atstovauti-panoro-rusijos-atlikeja.d?id=53335161

pekeris
pekeris
prieš 12 metus

Te patenka „Chil out, Have no doubt” !!! neabejotinai turi atstovaut Lietuvai!!

Ramune
Ramune
prieš 12 metus

Manau, finale balsuoti turėtume ir mes t.y. 50/50. Juk eurovizijos toks reglamentas, vadinasi ir mes turėtumėme taip daryt. Tikiuosi bent komisijos narių bus daug, kaip ir pernai. Nes kai 5 nusprendžia, ką siųsti į konkursą, tai kažkaip mažoka.

Ramune
Ramune
prieš 12 metus

Paule, Tau InCulto laidotuvių muzika? Arba LT United? O pernai, beje tas laidotuvių maršas į finalą pateko.

PAULE
PAULE
prieš 12 metus

MILINYTES DAINA LB GERA. MANAU SIAIS METAIS BUTU PROTINGA LEISTI JAUNA ZMOGU SU GERA DAINA. VISADA LEIDZIAM DAINININKUS SU LAIDOTUVIU MARSAIS. SIAIS METAIS REIKIA PASIRODYTI GERIAU. BALSUOSIU UZ SIMONA.

Rjey
Rjey
prieš 12 metus

Faktas, kad išrenkama mūsų komisija turi psichikos sutrikimų, nes išrenka į Euroviziją tokias dainas, su kuriomis tik laidotuvėse pasirodyti. Šiemet vėl bus ne ką geriau. Geriau finale būtų vienas etapas be jokių pakartotinių pasirodymų ir balsuotų tik žiūrovai..

Little V
Little V
prieš 12 metus

Aysel ir vėl dalyvaut nori? Jėėė, jei tai tiesa.

Portugalas
Portugalas
prieš 12 metus

Girdejau kad ir atlikejas Karaliunis zada pateikti nebloga daina siu metu konkursui. Valio!!!

Mataxa
Mataxa
prieš 12 metus

Visai galėtų finalas žalgirio arenoje vykti 😉 ir vietos yra ir tikrai nuostabi vieta nekartą buvęs 😀

Cat
Cat
prieš 12 metus

AySel – Tonight nezinau tiksliai bet rodos ji irgi zada dalyvauti atstovauti Azerbaidzanui

Cat
Cat
prieš 12 metus

atlikejas INLITE irgi ruosiasi dalyvauti zada gera sou ,Na bus matyt

Justas
Justas
prieš 12 metus

Mantas ??? puikumėlis !!! laaabai laukiu! tik iš kur tokia info? ;D

Darius
Darius
prieš 12 metus

Mantas Jankavičius ruošia tikrai neprastą dainą ir pasirodymą.

skaistusia
skaistusia
prieš 12 metus

norėtųsi kad pusfinaliai vyktų šeštadieniais, o ne ketvirtadieniai ir tiesiogiai o ne kartojimas nes neįdomu žiūrėti darbo dienomis 🙂 o labiausiai man patiko tai 2006- 2007 metų atrankos 🙂

rokas
rokas
prieš 12 metus

O man patiko kai atsimenu itakos tuejo net saleje sedintys ziurovai tiesa tai vyko labai senai bet idomu ir galetu buti kuo daugiau tu laidu daugiau nei menesi galetu rodyt o siaip tai maan labiausiai patiko 2006 atranka

Justas
Justas
prieš 12 metus

Jetau kaip apsidžiaugiau !!! Tikiuosi, kai tiek daug laiko duota, gal daugiau gerų dainų bus.. Ir norėčiau, kad atrankos formatas būtų kaip 2006 ar 2007.
2006 pamenu lygtai buvo tiap, kad pirmame etape naujokai visokie rungiasi, patenka į pusfinalius kur jau prisijungia senesni ir t.t., o svarbiausia, kad nac. finalas įvyko Siemens arenoje, o ne toje mažoje LRT studijoje 🙁
Na o 2007 taip pat patiko, buvo trys pirmieji turai: Žaliasis – naujokų, į finalą išeina nedaug atlikėjų, atrodo 2 ar 3.
Vėliau geltonasis turas – Šiek tiek pažengę muzikoje, į finalą patenka šiek tiek daugiau, 4 ar 5
Na ir raudonasis turas, kur jau profesionalai visi ir t.t. iš jo daugiausiai patenka į finalą.. tik gal šioks toks minusas, bent jau tais metais tai buvo tas finalas ir superfinalas, kai finale išrinkom puikią dainą, o superfinale nieko gero..
Tai va, norėtusi naujovių kažkokių atrankoje, gal ne „Dainų dainos”, bet kažką panašaus kaip seniau būdavo. Ir tikrai tikiuosi, kad bus atsisakyta minties, jog nugalėtoją renka TIK komisija. Arba 50/50 arba TIK žiūrovai. Ačiū už dėmesį.

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.