Eurodiena.lt

„Eurodienos apdovanojimai 2011“: rezultatai (1 dalis)

„Eurodienos apdovanojimai“ — tai projektas, skirtas simboliškai išrinkti tuos, kurie šių metų „Eurovizijoje“ buvo geriausi ir kuriais labiausiai liko sužavėti lietuviai. Visą liepos mėnesį kvietėme Jus, neatsižvelgiant į renginio rezultatus, rinkti nugalėtojus net 16-koje įvairių kategorijų;

  • liepos 2–9 dienomis, kiekvieną rytą pristatydami po dvi kategorijas, kvietėme Jus balsuoti ir siūlyti pretendentus nominacijoms. Kiekvienoje iš šešiolikos kategorijų į kitą etapą pateko po penkis šalių atstovus: tris iš jų išrinkote Jūs, kitus du — „Eurodienos“ tinklalapio komanda;
    „Eurodienos“ kolektyvas taip pat galėjo nuspręsti, kad kuris nors vienas iš trijų skaitytojų iškeltų kandidatų nėra vertas atitinkamo apdovanojimo, ir tokiu atveju jį pakeisti ketvirtą vietą skaitytojų balsavime užėmusia valstybe.
  • antrajame etape (liepos 22–rugpjūčio 10 d.) viską sprendėte tik Jūs, 16-koje kategorijų balsuodami už vieną iš penkių pretendentų.

Šiandien atėjo metas sužinoti nugalėtojus pirmose 8-niose kategorijose!


„Metų pasirodymas“: Švedija

Nors Europa geriausiu išrinko Azerbaidžano atstovų pasirodymą, „Eurodienos“ skaitytojai labiausiai susižavėjo puikią choreografiją ir dūžtančius stiklus demonstravusiais Švedijos atstovais. „Eurovizijoje“ po kelerių metų pertraukos į geriausiųjų penketuką prasibrovusi šalis triumfuoja šioje kategorijoje, surinkusi beveik pusę visų balsų ir toli už nugaros palikusi dvynius iš Airijos.

Rezultatai:

  1. Švedija — 48,82 %
  2. Airija — 22,05 %
  3. Jungtinė Karalystė — 13,39 %
  4. Gruzija — 8,66 %
  5. Ukraina — 7,09 %


„Metų daina“: „Popular“ (Švedija)

Dar vienas Švedijos triumfas. Net 45 % skaitytojų savo balsus atidavė už šį kūrinį. Ir išties galime sutikti, jog tai vienas dažniausiai Lietuvos radijo stotyse skambėjusių ar dar skambančių „Eurovizijos“ kūrinių, kurį prisiminsime dar ilgai. Negali būti pamirštas ir „Popular“ autorius  — šį kūrinį parašė 2008 ir 2009 metų Švedijos bei 2010 metų Norvegijos dainų kompozitorius Fredrik Kempe.

Rezultatai:

  1. „Popular“ (Švedija) — 45,30 %
  2. „Taken By A Stranger“ (Vokietija) — 21,37 %
  3. „Lipstick“ (Airija) — 20,51 %
  4. „Da Da Dam“ (Suomija) — 6,84 %
  5. „Sognu“ (Prancūzija) — 5,98 %


„Metų vyro pasirodymas“: Eric Saade (Švedija)

Jau trečioje nominacijoje triuškinančią pergalę išplėšia Švedijos atstovas. Surinkęs net 63 % visų balsų, vaikinas toli už savęs paliko Italijos, Suomijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Prancūzijos atlikėjus.

Rezultatai:

  1. Eric Saade (Švedija) — 63,21 %
  2. Raphael Gualazzi (Italija) — 16,04 %
  3. Paradise Oskar (Suomija) — 9,43 %
  4. Dino Merlin (Bosnija ir Hercegovina) — 6,6 %
  5. Amaury Vasilli (Prancūzija) — 4,72 %


„Metų moters pasirodymas“: Lena Meyer-Landrut (Vokietija)

Pirmasis apdovanojimas keliauja antrą kartą iš eilės Vokietijai atstovavusiai Lenai. Įdomu tai, kad pernai mergina „Eurodienos apdovanojimuose“ patyrė fiasko ir nelaimėjo nieko. Vis dėlto  išskirtinis atlikėjos pasirodymas šių metų „Eurovizijoje“ sužavėjo 32 % visų balsavusiųjų mūsų skaitytojų ir tai leido Lenai iškovoti pirmąjį apdovanojimą.

Rezultatai:

  1. Lena (Vokietija) — 32,32 %
  2. Maja Keuc (Slovėnija) — 25,25 %
  3. Getter Jaani (Estija) — 23,23 %
  4. Mika Newton (Ukraina) — 14,14 %
  5. Anna Rossinelli (Šveicarija) — 5,05 %


„Metų grupės ar dueto pasirodymas“: Jedward (Airija)

Jaunatviška energija, akį traukianti atlikėjų išvaizda, puikus pasirodymas — visa tai sužavėjo ne tik didžiąją dalį Europos, tačiau ir 37 % skaitytojų, kurie metų grupės ar dueto pasirodymo kategorijoje savo balsus atidavė Jedward iš Airijos. Antroje vietoje liko britų grupė „Blue“.

Rezultatai:

  1. Jedward (Airija) — 37, 62 %
  2. „Blue“ (Jungtinė Karalystė) — 21,78 %
  3. „A Friend In London“ (Danija) — 17,82 %
  4. „Eldrine“ (Gruzija) — 11,88 %
  5. Ell/Nikki (Azerbaidžanas) — 10,89 %


„Metų staigmena“: Airija

Antrąjį apdovanojimą pelno broliai Džonas ir Edvardas iš Airijos. Prieš konkursą nelaikyti dideliais lyderiais, jau repeticijų savaitę duetas staigiai šoktelėjo lažybų punktuose ir tapo vienais realiausių pretendentų į pergalę. Nors airiai ir nelaimėjo, tačiau „Eurodienos“ skaitytojams tapo didžiausia šių metų staigmena.

Rezultatai:

  1. Airija — 44,12 %
  2. Italija — 17,65 %
  3. Ukraina — 16,67 %
  4. Gruzija — 11,76 %
  5. Islandija — 9,8 %


„Metų šou“: Švedija

Jau ketvirtoje kategorijoje geriausiais Jūs pripažinote švedus. Šį kartą jiems apdovanojimas keliauja už įspūdingiausią vaizdą scenoje. Eric’o pasirodymas sužavėjo net 48 % balsavusiųjų. Antroje vietoje liko Airijos atstovai, surinkę beveik perpus mažiau balsų.

Rezultatai:

  1. Švedija — 48,48 %
  2. Airija — 25,25 %
  3. Jungtinė Karalystė — 9,09 %
  4. Estija — 9,09 %
  5. Vokietija — 8,08 %


„Metų originaliausieji“: Airija

Labiausiai (gerąja prasme) šių metų „Eurovizijos“ konkurse išsiskyrė Jedward iš Airijos. Taip mano net 54 % „Eurodienos“ skaitytojų, tad telieka pripažinti, kad šalis pelno jau trečiąjį apdovanojimą.

Rezultatai:

  1. Airija — 54,44 %
  2. Vokietija — 16,67 %
  3. Ispanija — 10 %
  4. Graikija — 10 %
  5. Gruzija — 8,89 %


Štai ir paaiškėjo pirmųjų aštuonių kategorijų nugalėtojai. Švedija savo sąskaitoje jau turi keturis, Airija tris, o Vokietija vieną apdovanojimą. Kitos rezultatų dalies laukite po poros dienų!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

20 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Agnė
Agnė
prieš 12 metus

Šaunuolis Eric’ai visiškai pritariu rezultatams, nes jis ten buvo geriausias daina „Popular” manau, kad dar ilgai skambės visų galvose + jie dar ir šou padarė, o kas dėl išvaizdos tai gi jis nekaltas, kad yra taip gausiai apdovanotas 😀 Visiškai pritariu Karinai ir taip pat patariu pasiklausyt jo kitų dainų (pvz. Still loving it) gal tada nuomonė pasikeis ir baigsit visiems aiškint, kad jis manipuliuoja savo išvaizda?

karina
karina
prieš 12 metus

jerrywest , pats tu klounas… Labai grazhu zmones pravardziuoti? Balsavo tie kuriems patiko svedijos pasirodimai.

jerrywest
jerrywest
prieš 12 metus

kurie cia klounai balsavo uz svedija?

karina
karina
prieš 12 metus

cha… o man patinka eric’o muzika ir man nusisvilpt i jo asmenini gyvenima ir isvaizda.Taip jau nutiko , kad Dievas dave jam veiduka…Bet ka grazus zmones iskarto del to populiarus ir visi del ju krausrosi is proto? Ne! Man visai nesvarbu kas jo mergina.man patinka jo muzika.Pripazinkit Popular tikrai dar ilgai visiems skambes galvoje ir radio stotyse. Tad baikit ziureti i grozi ir ji purvis drapstyti.Jedward irgi geri prisiminkite praeitu metu atstove ar bent vienas pamenate daina(as prisimnu tik ryzius plaukus ir violetine suknele) o sie vaikinukai saunuoliai padare ka galejo 🙂 O del Eric tegul isivaizduoja, merginos vietoje kada nors nus , svajoti nedraudiama , tik kad jie viena diena susituoks.su viktoru nesutinku , kad nevertas.Jei nebutu vertas nelaimetu…. siulau jums viktorai(nezinau kaip kreiptis tad nesupykit) paklausyti eric kitu dainu (someone new , echo, still lovin it, it’s like that with you) gal pakeisite poziuri. Ir popular daina gera, jei atliktu slow +dance butu pirmoje vietoje. Tad viktorai jei jums nepatinka , nereiskia kad bloga 😀

Mixas
Mixas
prieš 12 metus

Mldc kad svedija pajeme 😀 galejo dar gruzinai koki apdovanojima pajimt 😀

Pink
Pink
prieš 12 metus

Uzkniso, kad del dailaus veidelio visi balsavo uz ekira… O JEDWARD saunuoliai. :))

Ina
Ina
prieš 12 metus

Jedward turėjo būti visur pirmi!! Nors Eric’as ne ką blogesnis. Ir jei ką, tai dėl Eric’o spangstam ir dėl to, kad jis tikrai moka dainuot ir pašokt gali 🙂

Deividas
Deividas
prieš 12 metus

o ko Vokietija taip nuvertinta????

pritariu viktorui
pritariu viktorui
prieš 12 metus

bet ir balsuoja čia boružėlės visokios. Taigi aišku, kad apsiseilėję dėl vaikinuko paauglės ir lemia daug ką. Įsivaizduoja save Eriko panos vietoje. Negi joms rūpi menas? Kičas ir tik kičas.

v
v
prieš 12 metus

taip ir turėjo būt. Eric Saade geriausias 🙂 žinokit tai!!!

as
as
prieš 12 metus

Džiaugiuosi dėl Eric’o ;]

G
G
prieš 12 metus

ŠVEDIJA FOREVĄĄĄĄĄĄĄĄĄ!

Kristina Grimes
Kristina Grimes
prieš 12 metus

JEGA, SAUNUOLIAI JOHN’AS, EDWARDAS IR ERICAS ♥♥♥

As nu.
As nu.
prieš 12 metus

Viskas cia gerai , labai labai :DD
Dziugu del Eric’o . ^^

neringa
neringa
prieš 12 metus

viskas čia gerai 🙂 <3 Erika ir Jedward šaunuoliai ;]

Indrė
Indrė
prieš 12 metus

Puikiai. Būtent taip ir balsavau ;}

boruzele
boruzele
prieš 12 metus

Švedas vertas tų apdovanojimų ;]

Rokas
Rokas
prieš 12 metus

Nusivyliau rezultatais.

Viktoras
Viktoras
prieš 12 metus

VISKAS OK TIK NE Švedas JIS TIKRAI NEVERTAS VISŲ APDOVANOJIMŲ KURIUOS GAVO DĖL DAINOS NESUTINKU BUVO GERESNIŲ DAINŲ
METŲ ORIGINALIAUSIEJI AIRIJA , NEJUOKINKIT
METŲ STAIGMENA , AIRIJA ? TAIGI BUVO AIŠKU KAD BUS ŠOU , KOKIA ČIA STAIGMENA , JOKIA

🙂

Viktoras
Viktoras
prieš 12 metus

BAISU