Eurovizija 2011 (renginys)

56-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso trofėjų iškovojo Azerbaidžanas! Lietuvos atstovė Evelina — devyniolikta.

Iš Diuseldorfo praneša „Eurodienos“ reporterė Virginija.

Pieter Van den Berghe (EBU)  nuotr.
Eurodiena.lt nuotr.

Vos prieš kelias akimirkas Vokietijos mieste Diuseldorfe, kuriame beveik dvi savaites gyvenimas virė „Eurovizijos“ ritmais, pasibaigė finalas. Jame triumfavo Azerbaidžano atstovai su kūriniu „Running scared“. Lietuvos garbę dainų konkurse gynusi Evelina Sašenko surinko 63 taškus ir liko devyniolikta.

Po ilgo laiko Europa vieningai nesutarė dėl „Eurovizijos“ laimėtojo — net 21 finale dalyvavusi šalis gavo po maksimalų įvertinimą — 12 taškų. Daugiausiai — net 5 kartus — didžiausiu balu buvo įvertintas Bosnijos ir Hercegovinos atstovas Dino Merlin. Konkurso pradžioje favoritais laikyti Prancūzijos, Jungtinės Karalystės ir Švedijos atstovai liko toli nuo pergalės.

Nors tobulu vokalu ir nepasižymėjo, Ell ir Nikki duetas, sulaukęs 221 taško, sugebėjo triumfuoti „Esprit“ arenoje. Jų dėka 57-tasis „Eurovizijos“ dainų konkursas bus surengtas Azerbaidžane. Antroje vietoje liko po ilgos pertraukos į konkursą grįžusi Italija su 189 taškais, trečioje — vienu iš konkurso favoritų laikytas švedas Eric Saade, surinkęs 185 taškus.

Vieta Šalis Taškai
1 Azerbaidžanas 221
2 Italija 189
3 Švedija 185
4 Ukraina 159
5 Danija 134
6 Bosnija ir Hercegovina 125
7 Graikija 120
8 Airija 119
9 Gruzija 110
10 Vokietija 107
11 Jungtinė Karalystė 100
12 Moldova 97
13 Slovėnija 96
14 Serbija 85
15 Prancūzija 82
16 Rusija 77
17 Rumunija 77
18 Austrija 64
19 Lietuva 63
20 Islandija 61
21 Suomija 57
22 Vengrija 53
23 Ispanija 50
24 Estija 44
25 Šveicarija 19

Išsamūs rezultatai (spausti „scoreboard“)

Pergalę pelnęs pasirodymas:

Evelinos Sašenko pasirodymas:

Lietuvos žiūrovų ir komisijos balsai:

12 — Gruzija;
10 — Italija;
8 — Azerbaidžanas;
7 — Estija;
6 — Rusija;
5 — Serbija;
4 — Moldova;
3 — Jungtinė Karalystė;
2 — Vokietija;
1 — Suomija.

Lietuvai taškus skyrė:

12 — Lenkija, Gruzija;
10 — Airija;
7 — Serbija, Latvija;
6 — Jungtinė Karalystė;
3 — Norvegija;
2 — Rusija, Kroatija;
1 — Rumunija, Ispanija.

Nugalėtojų spaudos konferencijoje žurnalistai iš Azerbaidžano neslėpė džiaugsmo ir dėkojo Eldar ir Nigar už taip lauktą pergalę.

Po finalo spaudos centre pasirodęs Italijos atstovas Raphael Gualazzi, kuris konkurse savo šaliai iškovojo antrąją vietą,  spinduliavo gerą nuotaiką ir mielai pozavo su gerbėjais.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

112 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
lakkys
lakkys
prieš 12 metus

Nes dažniausiai nebūna iš ko rinktis, tad išsirenkam belenką(kalbu ne apie Eveliną, ji nuostabi, tik ne tokiam konkursui). Tai kokio velnio atlikėjams švaistyt laiką, pinigus, nervus, vėliau klausyt įžeidžių replikų dėl blogo pasirodymo, ir dar labiau sumenkint savo šalies muzikinį prestiža? Jau geriau nieko nesiųst, jei nerandam nieko gero. O geriausia tai – PRAĖTI IEŠKOTI kažko gero;D

lakkys
lakkys
prieš 12 metus

Eurovizai, pirmiausia reikia, kad Lietuvos atrankoje kas nors būtų, tada gal ir galėsim rinktis;D
bet kokiu atveju mums iki pergalės toli.. mes nei Azerai nei Ukrainiečiai nei Bosniai,
esam Lietuviai, su savo kaimynais, su savo požiūriu į muziką, santūrumu, kuklumu, netgi principingumu (mes visad siunčiam lietuvių kompozitorių kūrinius;]) ir kas svarbiausia – su savo finansais, ko norėt? 1 vietos, kai reikia net suknelės važiuot prašyt į Lenkiją, kuri irgi toli gražu ne muzikinis bei ekonominis etalonas.
Mano manymu Lietuvoje turėtų būti įsteigtas eurovizinis komitetas, pritraukiantis investuotojus, vienijantis kompozitorius, kuriantis dainas, renkantis ir reprezentuojantis atlikėjus ir tinkamai juos paruošiantis.

Gintare
Gintare
prieš 12 metus

Manau ,kad Arzebaidziano daina yra gera.Jie buvo verti pergales.Ir suderino viso pasirodymo vaizda.Daug salis prie to prisidejo.Gaila ,kad Lietuvai nepasiseka taip kaip Arzebaidzianui.As jei pranasavau bent 10 vienta ,o ji iki 19 nukrito.Tik viena karta LT buvo uzemusi 6 vieta.Tai buvo labai arti sloves/pergales.Kitai Eurovizijai 2012 bus labai sunku isrinkti daina ,nes nezinai kokia daina patinka Europai.Ta daina ne tik mums turi patikti ,bet ir visai Europai.Jei butume stipresne salis galetume surenkti geresni pasirodyma ir parodyti ,kad Lietuva gali uzkopti i virsune.Atrodo Evelinos Sasenko daina buvo gera ,bet jos pasirodyme kazko truko:gal smuikininku,sokeju,akrobatu….Tikekimes kitais metais Lietuvai pasiseks geriau…..

idomus reiskinys
idomus reiskinys
prieš 12 metus

NESUPRANTU, kodel laimejo Azerbaidzanas? daina kazkokia neryski, atlikejai vos padainuoja… Tiesiog NESUVOKIU!

ginta
ginta
prieš 12 metus

tai , kad ne vien liezuviais Svedija palaikem, bet ir balsais. As asmeniskai 10 kartu balsavau, kitu ko paklausi irgi visi balsavo…

Eurovizas to as
Eurovizas to as
prieš 12 metus

kad vaikai jus su liezuviais cia uz svedus o kai balsuot reikiejo tada 0 davet svedam :DDDD gerai varot 😀 Liux vel reikia metu laukti iki 2012 🙁 Nu ka azere tikesimes kad LT gal laimes ? 🙂 Seip reikia pirmiausia mums pabalsuot per Lt eurovizija ir gera daina isrinkt (ne balsa) O tada galim apie eurovizija galvot 😀

Kornelija
Kornelija
prieš 12 metus

Antrus metus is eiles kazkokia lieva daina laimi, svedas tikrai vertesnis buvo, gal daina ir banali bet bent jau veza :/

Gabė
Gabė
prieš 12 metus

Dieve, ko jūs čia burnojat? Kodėl Azerbaidžanas laimėjo? O gi todėl, kad žmonės už juos balsavo. Na ir viskas, problema išspręsta.

Laimis
Laimis
prieš 12 metus

lololol, ko us tada pykstate kad mums estija nedave balu? gi ji irgi kaimyne… o patys skundziates, ojj uz kaimynus balsuoja ojj ojj, nu taj darykite isvadas ZMONES. Pvz. man patiko kad Baltarusija siais metais nedave daug Rusijai.

ir P.S. DZIAUGIUOSI KAD LAIMEJO AZERBAIDZIANAS, VOKALAS NE PATS TOBULIAUSIAS BET DAINA GERA : ))))

Sima
Sima
prieš 12 metus

Jaučiu komisija už italija balsavo. Gaila, kad švedas nelaimėjo, dailus, gražiai šoka, dainuoja. Bet ką jau padarysi, kas laimėjo, tas. Vat tik mums, lietuviams, nesiseka, bet džiugu, kad bent ne paskutiniai.

Alisa
Alisa
prieš 12 metus

Man keista, pykstat, kad Italija antra, o patys balsavot. Juk Lietuva 10 balu jai dave

dareja
dareja
prieš 12 metus

grakija turejo laimet