Lietuvos Dainų Daina

Dalyvauti „Lietuvos Dainų Dainoje“ panoro 60 atlikėjų

Oikotimes.com praneša, kad Lietuvos Televizija sulaukė tik 60 paraiškų dalyvauti „Dainų Dainos“ konkurse, kurio nugalėtojas gaus teisę atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ Maskvoje.

Atranką sudarys šešios laidos: trys ketvirtfinaliai, du pusfinaliai ir finalas. Pirmasis ketvirtfinalis mūsų laukia jau sausio 10 dieną.

Kiekviename iš ketvirtfinalių dalyvaus 12 atlikėjų. Šeši, surinkę daugiausiai žiūrovų balsų, keliaus į pusfinalius. Dar du dainininkus į antrąjį etapą deleguos komisija.

Pusfinaliuose matysime po 20 dalyvių. Vasario 14 vyksiančiame finale galėsime rinktis iš 10 pretendentų. Laimėtojas bilietą į „Euroviziją“ galės perleisti antros vietos savininkui.

Nors buvo žadėta dalyvių sąrašą paskelbti dar penktadienį, komisijos sprendimo ko gero turėsime palaukti bent iki pirmadienio.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Senseless
Senseless
prieš 15 metus

Miroslavai > Schemos nebūtinos 🙂 tiesiog, pradžioj rašoma, kad 60 paraiškų, o poto dar tas „pusfinaliai po 20 dalyvių.” tai poto nelabai ir aišku kas kaip 🙂

Na, bet yra taip kaip turi būti. Pasirinktas manau geriausias variantas.

/Bevardis/

Materialistė
Materialistė
prieš 15 metus

Senseless,tavo A variantas teisingas.Atrinks,tiksliau jau atrinko 36 dalyvius,tačiau jų dar nežinom 😀

uhu :D
uhu :D
prieš 15 metus

tam uhu oikjotimes straipsny lietuvis biski galejo ir graziau apie lietuva parasyt loser country 😀

Senseless
Senseless
prieš 15 metus

Nieko Nesupratau… gal dar smegenėlės mano miega.

60 dalyvių, trys 4-finaliai po 12, taigi kur dingsta 24 dalyviai ? Gal kas paaiškins ?

Turiu tik du variantus.

A)Dar iki ketvirtfinalių komisija išrinks tik 36, kurie rungsis 4finalyje. Ten išeis po 6×3(ketvirtfinalių skaičius). Taigi 18 + dar komisija 2 pridės. Viso 20. Pusfinaliai po 20 ? (galvoju, kad gal kiek perdaug?) Taigi gal du pusfinaliai po 10 iš kurių išeis po 5. ir Finalas 10 dalyvių. (Man čia pats realiausias variantas)

B)Iš 60 dalyvių komisija atrinks 24 kurie iškart pateks į pusfinalius(taip jau yra buvę 4fun pergalingais metais). Likę 36 turės pradėt nuo 4finalių, po 12 trys grupės. Patenka po 6 iš kiekvienos grupės, taigi 18 + 2 deleguoja komisija. 20 dalyvių + jau iš anksto patekę 24, viso 44. Man gaunasi dvi grupės po 22(ne po 20). Ir smegenys neišneša, kokie turėtų būti ilgi pusfinalių vakarai po 20-22 dalyvius, jau nekalbant apie tai, kad iš tokio kiekio į finalą išeina tik 5(iš vieno pusfinalio). Nerealus variantas…

Miroslavai > kaip ten iš tiesų yra ? 🙂

/Bevardis/

rbrts8
rbrts8
prieš 15 metus

gaila kad i lietuvos dainu dainos kunkursa nebuvo priemiemj uzseneciai man atrodo butu idomiau

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.