Eurovizija 2009 (renginys)

Karštos naujienos: kitų metų „Eurovizijoje“ komisija turės 50% balsų galią

Oficialus „Eurovizijos“ konkurso tinklalapis šiandien praneša, kad gegužės mėnesį vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse komisija įgaus tokią pat galią kaip ir balsuojantys žiūrovai.

Apie planuojamą komisijos įvedimą buvo kalbama jau keli mėnesius, tačiau iki šiol buvo diskutuojama dėl galutinio balsų santykio. Galiausiai buvo nutarta dėl tokios pat sistemos kokia buvo pristatyta šiemet  „Vaikų Eurovizijoje“:

Kiekvienoje šalyje esančios 8 narių komisijos taškai bus sumuojami su žiūrovų balsais ir verčiami į bendrus taškus nuo 1 iki 12. T.y. pats taškų pristatymas nesiskirs nuo to, kurį matėme iki šiol, tiesiog pusė rezultato lems komisija.

Priešingai negu iki šiol, visi 8 žiuri nariai bus muzikos srities profesionalai. Anksčiau 4 iš 8 narių buvo paprasti žmonės, nesusiję su muzika.

Lygiųjų šalyje atveju, didesnę reikšmę turės žiūrovų balsai.

Nauja balsavimo tvarka galios tik finale. Pusfinaliuose, kaip ir 2008 metais, 9 finalistus išrinks žiūrovai, o dešimtą bilietą į finalą gaus žiūrovu balsavime už viršutinio devintuko likusi šalis, surinkusi daugiausiai taškų iš komisijos

Galutinės taisyklės, kontroliuosiančios komisijos sudarymo bei balsavimo tvarką, bus patvirtintos šį trečiandienį bei ketvirtadienį, Vykdomosios Grupės susitikime, Maksvoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Senseless
Senseless
prieš 15 metus

Manau tai pakeis labai nedaug, o realu, kad pokyčių net ir nepajusime.

/Bevardis/

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.