Fanai

Lietuvai „Antrojo šanso“ konkurse atstovaus Linas Adomaitis

07-linas-adomaitis-2

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet tarptautinis „Eurovizijos“ gerbėjų klubas (OGAE) rengia „Antrojo šanso“ konkursą (OGAE Second Chance contest), kuriame yra renkamas geriausias nacionalinių finalų pasirodymas, kuris nepateko į didžiosios „Eurovizijos“ sceną. Kiekvienos šalies klubo nariai atrenka vieną atlikėją, taip jam suteikdami savotišką antrąjį šansą.

Lietuvos OGAE klubo narių sprendimu antrojo šanso nusipelnė Linas Adomaitis su kūriniu „Floating to you“. Vos per žingsnį nuo pergalės nacionaliniame finale likęs Linas  nusileido tik lyriškajai Evelinai Sašenko, kuri gegužės mėnesį gins Lietuvos garbę Vokietijoje šurmuliuosiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Tiesa, kartą šiam atlikėjui jau teko laimė pabuvoti ant didžiosios konkurso scenos — 2004 metais Stambule kartu su atlikėja Simona jis atliko „What happend to your love“, bet, deja, neišvedė šalies į išsvajotąjį finalą.

Klubo narių balsavime tik 9 taškais nuo Lino atsiliko nacionalinėse atrankose nustebinusi Liepa, trečiojoje vietoje — Rūta Ščiogolevaitė.

„Antrojo šanso“ konkurse mūsų šalis negali pasigirti dideliais pasiekimais ir čia — ankstesnės dalyvės — Aistė Pilvelytė (2008 m.), Rūta Ščiogolevaitė (2009 m.) ir pernai su daina „For this I’ll pray“ dalyvavusi Evelina Sašenko likdavo už pirmojo dešimtuko ribų. Pernai Evelinos pasiekta 14 vieta yra aukščiausias šalies pasiekimas.

Primename, kad „Antrojo šanso“ konkursą organizuoja tos šalies gerbėjų klubas, kurios daina nugalėjo. Pernai tai jau tryliktąjį kartą pavyko padaryti švedams su grupės „Timoteij“ kūriniu „Kom“. Balsavimas vyksta remiantis atlikėjų pasirodymais nacionaliniuose finaluose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

9 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
jami
jami
prieš 12 metus

Tai kaip tik normaliai cia ;] viena geresniu dainu…

hey
hey
prieš 12 metus

,,bet, deja, neišvedė šalies į išsvajotąjį finalą” – juokinga darosi, kaip paprasčiausią konkursą buvusių sovietinių valstybių gyventojai sudievina, ir prilygina patekimą į finalą lyg kokiam Mozės išvedimui į išsvajotąją žemę:D

Justas12
Justas12
prieš 12 metus

Just@i, nu as ta ir turejau omeny ;D

Aja
Aja
prieš 12 metus

O aš linui net negarantavau kad jis patektu į finala nacionalinės atrankos , o čia dabar , nu žinai

Just@s Justui12
Just@s Justui12
prieš 12 metus

Linas niekur nevažiuos 🙂 Tiesiog atstovaus Lietuvai.
Na aš pirmąją vietą buvau davęs Donatui Montvydui, o antrąją Linui, todėl esu patenkintas 🙂

rokas
rokas
prieš 12 metus

Ne nu nesuprantu visi sakė Rūtos daina bloga, Evelina blogai, visi norėjo Lino jis pateko į antrojo šanso konkursą tai vis tiek negerai

Justas12
Justas12
prieš 12 metus

Jo as irgi manau kad Rūta geriau vaziuot galejo..

Ne
Ne
prieš 12 metus

Liepa geriau butu buvus
Arba ruta

Edgaras
Edgaras
prieš 12 metus

Kaip visada nieko gero