Eurovizija 2011 (dalyviai)

Ukrainoje — vėl skandalai [papildyta]

UkrainaUkrainos atranka be skandalų — neįmanoma. Bent jau tokią išvadą galima daryti, remiantis tuo, kad vos šeštadienį išrinkta šalies atstovė Mika Newton pareiškė norą dainuoti kitą kūrinį. Viena iš komisijos narių, Anna Herman, reikalauja balsų perskaičiavimo, o fanai siekia perbalsavimo.

Primename, kad šeštadienį ilgiausiai šiemet vykusią nacionalinę atranką vainikavo didysis finalas, kuriame pasirodė 19 dalyvių (tiesa, du iš jų buvo diskvalifikuoti tiesioginio eterio metu). Šalies atstovą rinko komisija (45 % galios), žiūrovai (45 % galios) ir prie renginį balsavę internautai (lėmė 10 % viso rezultato). Nugalėtoja, surinkusi maksimumą taškų, buvo paskelbta Mika Newton su kūriniu „Angely“.

Jau kitą dieną internete pasirodė fanų sukurta peticija, kurioje reikalaujama perbalsavimo. Jos kūrėjai kaip argumentą pateikė faktą, kad Mika balsų sulaukė iš 2000 unikalių numerių, tuo tarpu antroje vietoje likusi Jamala — 6000.

Pati Mika išsiuntė prašymą Ukrainos Prezidentui ir Premjerui, prašydama išsiaiškinti, ar balsavimas buvo skaidrus ir teisingas. Kiek vėliau atlikėja pareiškė, kad ji Diuseldorfe nori atlikti kitą — Walterio Afanasieffo parašytą — kūrinį. Pastarasis, beje, yra garsiosios Celine Dion dainos „My heart will go on“ kompozitorius.

Kol kas jokie sprendimai dar nepriimti, tačiau galime net neabejoti, kad netikėtumų iš Ukrainos dar tikrai sulauksime.

Papildymas: kaip praneša tinklalapis esckaz.com, Ukrainos transliuotojas šį ketvirtadienį surengs pusantros valandos trukmės pakartotinį nacionalinį finalą, į kurį buvo pakviestos 3 pirmas vietas užėmėjusios dalyvės — Mika Newton, Jamala bei Zlata Ognevič. Šį kartą nugalėtoją rinks tik žiūrovai. Kol kas nežinoma, ar visa trijulė priims kvietimą dalyvauti pakartotiniame balsavime.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

13 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Aivis
Aivis
prieš 13 metus

Zlata geriausia

2o11
2o11
prieš 13 metus

Jamala pasitraukė iš finalo. :> Rinksis tik iš Mikos ir Zlatos. :> Hope Zlata važiuos į ESC.

Gal?
Gal?
prieš 13 metus

o didzioji ir patenkinti juk ir mes ir komisija jai davem pirma vieta tai kam kartoti juk ir mes balsavom uz evelina tai teisingiausia kad evelina i eurovizija abiejuose ir ziuri ir ziurovu nuomone ji buvo pirma tai ir ji vaziuoja nereikia nieko kartoti

laura
laura
prieš 13 metus

nu ir gerai,bent jau ten matosi kad transliuotojai atkreipia demesi i ziurovu nuomone ir norus,ir pakartojo rinkimus,o ne kaip cia.pati ziuri issirinko kaip norejo o i ziurovus demesio net nekreipia,didzioji lietuvos dalis tikrai matos nepatenkinta evelinos dainos isrinkimu 🙁

DMikuta
DMikuta
prieš 13 metus

Norėčiau kad laimėtu Zlata, man jos daina ziauriai gera. 🙂

Just@s
Just@s
prieš 13 metus

JAMALA FTW

2o11
2o11
prieš 13 metus

1. Zlata
2. Mika
3. Jamala

Gal?
Gal?
prieš 13 metus

Mikos daina labai patinka vajetau sirdis plyso

Gal?
Gal?
prieš 13 metus

Jokio antro nereikia

iyiy
iyiy
prieš 13 metus

Kada pas mus antras, kažin. :DD Norėtumėm…

2o11
2o11
prieš 13 metus

Kovo 3 d. Ukrainoje antras finalas.. :> Varžysis Zlata, Jamala ir Mika. :>

Fanas
Fanas
prieš 13 metus

Bent kiek smagesnė euroviziją, nes dainos tai lievos 😀

Aušrinė Visockytė
Aušrinė Visockytė
prieš 13 metus

žiū, o jie ten vėl linksminasi ;DDDD nu smagu! ;p