Eurovizija 2011 (atrankos)

Lietuvos nacionalinis „Eurovizijos“ finalas: apžvalga realiu laiku

nac-finalas-2011

Sveiki „Eurodienos“ skaitytojai! Artimiausias pora valandų kartu su Jumis būsiu aš, Virginija, ir padėsiu stebėti bene vieną labiausiai laukiamų konkursų — nacionalinį „Eurovizijos“ finalą Lietuvoje. Jau po kelių valandų sužinosime, kas šiemet vyks į Diuseldorfą, kur gegužės pradžioje gins mūsų šalies garbę 56-jame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Kviečiame konkursą žiūrėti kartu su mumis — Jūsų lauks vis atnaujinama konkurso apžvalga bei daugybė apklausų. Savo nuomonę bei mintis išsakyti galėsite komentaruose arba pokalbių kambaryje.

Kaip ir pernai, mūsų atstovą rinks ne tik žiūrovai, bet ir komisija, kuri šiemet turi dar daugiau galios: pirmajame etape, bus susumuoti tiek komisijos, tiek žiūrovų balsai ir daugiausia balsų surinkę trys atlikėjai, pateks į antrąjį etapą, kuriame, jau tik komisijos simpatijos lems, kas iškvos bilietą į „Eurovizijos“ dainų konkursą Vokietijoje. Komisijai priklauso LATGA-A atstovas Mindaugas Urbaitis, muzikologas Darius Užkuraitis, LTV muzikos prodiuseris Jonas Vilimas, dainininkė Rosita Čivilytė , kompozitorius bei dainininkas Artūras Novikas, dainų autorius ir atlikėjas Tomas Sinickis, kadaise atrankose dalyvavęs buvęs grupės „NEO“ narys ir dainų autorius Raigardas Tautkus, kolektyvo „Bobų vasara“ vadovė Eglė Nepaitė, vokalo pedagogė Nijolė Švagždienė, žurnalistas Ramūnas Zilnys, pedagogas Linas Rimša, Saulius Urbonavičius bei LATGA-A atstovai Teisutis Makučinas ir Vaclovas Augustinas.

Konkurso partnerė LATGA-A savo ruožtu dainai nugalėtojai įteiks 25000 litų, o kitam kūriniui mažesnį — 5000 Lt vertės prizą.

Tiesioginę transliaciją iškart po „Panoramos“ 21.15 val. galite stebėti ne tik televizijos ekranuose, tačiau ir lrt.lt svetainėje, paspaudę šią nuorodą (žemesnės ir aukštesnės kokybės).

Nacionalinio finalo dalyvių eiliškumas:

1. „The Independent“ — „7th bus“;
2. Viktorija Ivaškevičiūtė — „Be my Baby“;
3. Martynas Beinaris — „Tomorrow and after“;
4. Monika — „Days go by“;
5. „VIG Roses“ — „Freedom of mind“;
6. Urtė Šilagalytė — „Candy Baby“;
7. Linas Adomaitis — „Floating to You“;
8. Donny Montell — „Let me“;
9. Liepa — „Laukiu“;
10. Donny Montell and Sasha Song — „Best Friends“;
11. Evelina Sašenko — „C‘est ma vie“;
12. Sasha Song — „The Slogan of Our Nation“;
13. Rūta Ščiogolevaitė — „I will break free“.

Balsavimas prasidės nuo pirmosios dainos ir tęsis iki tol, kol praneš vakaro vedėjas Giedrius Masalskis. Balsuoti galite numeriu 1667 (trumposios žinutės arba skambutis). Nepamirškite, kad turite įvesti dviženklį skaičių (pvz. jeigu palaikote 6 numerį, tai skambindami arba rašydami žinutę veskite 06).
Nepamirškite, kad iš vieno telefono numerio galite balsuoti ne daugiau, kaip 5 kartus — vėliau Jūsų balsai tiesiog nebus įskaityti.


„The Independent“ — „7th bus“

Pirmiesiems šį vakarą scena patikėta jaunų ir tik bepradedančių savo muzikinį kelią vaikinų kolektyvui„The Independent“. Scenoje matome du gitaristus ir būgnininką. Grupės nariai išsiskiria  savo įvaizdžiu: ilgų plaukų šukuosenomis, senovinio stiliaus marškiniais. Pasirodymas gan energingas ir judrus.


Viktorija Ivaškevičiūtė —„Be my baby“

„Talentų ringe“ savo muzikinę karjerą pradėjusi jaunoji atlikėja praeitą savaitgalį susilaukė didelio televizijos žiūrovų palaikymo. Viktoriją scenoje matome vilkinčią ilga balta ir vėjyje besiplaikstančia suknele. Kartu su skambiu vokalistės balsu, tai kuria gan dramatišką dainos nuotaiką.


Martynas Beinaris — „Tomorrow and after“

Zebra.lt skaitytojai savo simpatijomis į finalą delegavo Martyną Beinaris ir jo vidutinio tempo kūrinį „Tomorrow and after“. Scenoje su pagrindiniu vokalistu, kuris vilki juodą kostiumą yra du šokėjai ir trys pritariantieji vokalistai. Vyrauja juoda ir balta spalvos. Ar televizijos žiūrovai ir komisija taip pat palankiai įvertins šį kūrinį kaip ir internautai, sužinosime pasibaigus balsavimui.


Monika — „Days go by“

Pernai atrankose gan sėkmingai pasirodžiusi Monika savo laimę bando ir šiemet. „Euroviziją“ atlikėja bando užkariauti savo balsu, kuris visiškai užpildo sceną. Su ilga blizgančia suknele vilkinčia dainininke scenoje kartu yra dvi pritariančiosios vokalistės. Nors ir susilaukia komisijos kritikos, Monika turi vilties patekti į antrąjį etapą.

Parodomi tarpiniai rezultatai, pirmauja ką tik pasirodžiusi Monika, antroje vietoje Evelina Sašenko.

2021-ųjų „Eurovizijoje“ Lietuvai turėtų atstovauti:

Rezultatai


„VIG Roses“ — „Freedom of mind“

Atrankose daug ką nustebino ir sužavėjo mažai kam žinomos dviejų merginų grupės „VIG Roses“ pasirodymas. Nors daina gan greito tempo, merginos scenoje beveik nejuda. Šiokį tokį veiksmo įvaizdį padeda sukurti dirbtinis vėjas blaškantis merginų plaukus ir  apsiaustus bei ekranuose matomos liepsnos.


Urtė Šilagalytė — „Candy Baby“

Pirmajame pusfinalyje likusi antra televizijos žiūrovų balsavime, bet komisijos nesužavėjusi Urtė, gavo dar vieną šansą ir tęsia kovą dėl galimybės atstovauti Lietuvai dainų konkurse. Kartu su trumpa raudona suknele pasipuošusia dainininke scenoje taip pat matome du šokėjus. Urtės balsas skamba gan neužtikrintai, komisijos nuomone, pasirodymui kažko trūksta, kas galėtų užkabinti Europos žiūrovus.

Tarpiniai rezultatai: pirmauja Monika, antroje vietoje dar scenoje nedainavusi Evelina Sašenko, trečia — ką tik dainavusi Urtė.


Linas Adomaitis — „Floating to You“

Lietuvos garbę prieš keletą metų „Eurovizijos“ dainų konkurse jau gynęs Linas Adomaitis Europos publiką šįkart sužavėti bandytų su kelionėmis kvepiančiu kūriniu. Atlikėjas scenoje susikuria savo aplinką — ant suoliukų kartu su juo sėdi pilkomis sukniomis vilkinčios merginos pritariančios jam bei grojančios kokiais nors instrumentais. Dainai žavesio teikia nemonotoniškas skambesys.


Donny Montell — „Let me“

Trečią kartą nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujantis Donny Montell daugeliui pažįstamas kaip Donatas Montvydas. Su lyrišku kūriniu „Let me“ atrankose nesužavėjęs televizijos žiūrovų, šį kartą laimę žiūrovų ir komisijos palankumą pelnyti bando su greitesnio tempo dainos versija. Pasirodyme vyrauja balta ir juoda spalvos, be pagrindinio vokalisto scenoje yra trys pritariančios dainininkės. Donny Montell savo balsu visiškai užpildo sceną.

Parodomi tarpiniai rezultatai: pirmųjų pozicijų neapleidžia Monika ir Evelina, į trejetuką įsiveržia Linos Adomaičio kūrinys.

Kas verčiausias atstovauti Lietuvai 2021 metų „Eurovizijoje“?

Rezultatai


Liepa — „Laukiu“

Sceną tik savo balsu užpildyti bando ir atlikėja Liepa — ir jai tai puikiai pavyksta. Daina „Laukiu“ pirmasis ir turbūt vienintelis šiandieną lietuvių kalba skambantis kūrinys. Jaunoji dainininkė publiką bando sužavėti paprastu, bet labai jausmingu pasirodymu. Liepa scenoje jaučiasi gan laisvai ir jos pasitikėjimas savimi labai atsispindi dainos atlikime. Komisija pasirodymą įvertina gan palankiai, o ar išvysime ją antrajame etape, sužinosime jau netrukus.


Donny Montell and Sasha Song — „Best Friends“

Bilietą į nacionalinė finalą komisija įteikė ir šiam linksmam duetui, trečiojo pusfinalio metu likusiam tik per plauką nuo laimingųjų trejetuko. Kaip ir daugumoje pasirodymų šiandieną, scenoje vyrauja juoda ir balta spalvos, kurios kuria gan rimtą įvaizdį. Atlikėjams padeda trys pritariančiosios vokalistės ir šokėja, kuri tik pagyvina kūrinio apie geriausius draugus atlikimą.

Tarpiniai rezultatai: pirmauja Monika, Evelina ir Linas Adomaitis. Nedaug nuo jų atsilieka Donny Montell ir Urtė.


Evelina Sašenko — „C‘est ma vie“

Scenoje — viena iš šio vakaro favoričių laikoma Evelina Sašenko su prancūzų ir anglų kalbomis atliekamu lyrišku „C’est ma vie“ kūriniu. Pritemdytos šviesos, už atlikėjos nugaros vyriškis grojantis fortepijonu kuria paslaptingumo įvaizdį. Atlikėja išsiskiria ne tik savo skambiu ir melodingu balsu, bet ir gėlėta suknele. Evelinos balsas skamba puikiai.


Sasha Song — „The Slogan of Our Nation“

Antrą kartą scenoje šį vakarą matome dainininką Sashą Song, kuris vis dar jaučia sentimentus „Eurovizijos“ dainų konkursui: prieš dvejus metus Lietuvos garbę jau gynęs Maskvoje vykusiame konkurse, laimę dar kartelį užlipti į didžiojo konkurso sceną jis bandė ir pernai atrankose. Šiemet gerbėjus jis bando sužavėti su patriotiškų motyvų turinčia balade. Ar komisija ir žiūrovai dar kartą patikės jam ginti Lietuvos garbė tarptautiniame konkurse, sužinosime jau netrukus.

Tarpiniai rezultatai: pirmoje vietoje su daugiau nei 5 000 balsų yra balsingoji Evelina Sašenko, antroje vietoje 3 000 taškų turinti Monika, trečias — Linas Adomaitis.


Rūta Ščiogolevaitė — „I will break free“

Scenoje paskutinė, bet tikrai ne blogiausia pasirodo į atrankų maratoną šiemet sugrįžusi balsingoji Rūta Ščiogolevaitė. Matome šiek tiek pasikeitusį dainos atlikimą nuo matyto pusfinalio metu: kūrinys prasideda nuo violončelės garsų, o Rūta į sceną įžengia tik po pirmųjų akordų. Vokalas skamba be priekaištų. Dainininkė prieš prasidedant finalui dažnai buvo įvardijama kaip viena iš galimų laimėtojų.

Kokį rezultatą prognozuojate Lietuvai 2021 metų „Eurovizijoje“?

Rezultatai


Sustabdomas televizijos žiūrovų balsavimas. Kaip balsavo žiūrovai ir komisija sužinosime po „Vakaro žinių“ laidos.

Kokį rezultatą prognozuojate Lietuvai 2021 metų „Eurovizijoje“?

Rezultatai


Komisijos favoritai (skliausteliuose balai):

1 2— Evelina Sašenko (168)

10 — Linas Adomaitis (106)

8 — Liepa (102)

Žiūrovų balsavimo favoritai:

12 — Evelina Sašenko (5895)

10 — Monika (3424)

8 — Linas Adomaitis (2914)

Į antrąjį etapą patenka trys daugiausia tiek iš komisijos, tiek iš žiūrovų balų surinkę pasirodymai (skliausteliuose bendras balų skaičius)

  • Evelina Sašenko (24)
  • Linas Adomaitis (18)
  • Rūta Ščiogolevaitė (14)

Visi trys finalininkai dar kartą sudainuoja savo „Eurovizijai“ skirtus kūrinius, kuriuos vertins tik komisijos nariai.

Kol komisijos nariai renkasi iš šių trijų finalininkų ir balsuoja, scenoje pasirodo Bartas ir Eglė Jurgaitytė, gynę Lietuvos garbę „Vaikų Eurovizijos“ konkurse.

Linas Adomaitis ir jo daina „Floating you“ pelno LATGA-A simpatijų apdovanojimą ir 5 000 litų.

Komisijos balsai (skliausteliuose balų skaičius):

  • Evelina Sašenko (168)
  • Linas Adomaitis (134)
  • Rūta Ščiogolevaitė (116)

Lietuvos atstovė „Eurovizijos“ dainų konkurse — Evelina Sašenko!

Ačiū visiems buvusiems šias pora valandų kartu. Sveikiname laimėtoj1 ir linkime didžiausios sėkmės Diuseldorfe!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
LTV nacionalinė televizija
LTV nacionalinė televizija
prieš 13 metus

Atlikėjas Sasha Song „The Slogan Of Our Nation” | Eurovizijos dainų konkurso FINALAS:
http://www.youtube.com/watch?v=5fyfGdmhL5w