Eurovizija 2011 (atrankos)

Kalbiname Moniką Linkytę

monikaŠiemet antrą kartą į suaugusiųjų „Eurovizijos“ atranką žengusi Monika Linkytė savo jausminga daina bei profesionalumu sužavėjo tiek komisiją, tiek žiūrovus — dabar jos vardas linksniuojamas tarp potencialių kandidatų atstovauti Lietuvai Diuseldorfe. Pakalbinome atlikėją.

Sveikinimai su puikiu pasirodymu! Koks jausmas, užėmus pirmą vietą pusfinalyje?

Labai ačiū. Jausmas labai labai geras. Be galo džiaugiuosi.

Pernai girdėjome jaunatvišką „Give away“, o šįkart matome tave visiškai kitokią. Kokiam muzikos stiliui vis dėlto labiausiai prijauti?

Išties aš nenoriu apsiriboti ties vienu stiliumi. Tiesiog dainuodama greitas ir energingas dainas, perteikiu vienokią emociją, o jausmingas ir lyrines balades — kitokią. Juk gyvenime esu visokia: liūdna, linksma, pykstanti, susirūpinusi ir t. t., todėl visos šios emocijos atsispindi ir dainose. Bet juk nedainuosi gyvybingos dainos nuliūdęs (šypsosi — red. pastaba). Kiekviena emocija turi tam tikrą dainos atitikmenį.

Pasirodymo metu atrodei labai įsijautusi į dainą. Apie ką yra šis kūrinys?

Tai daina apie nenuvaldomai bėgančias dienas, kai turime nepaisyti mus supančių nuoskaudų, nusivylimų ir sunkumų. Turime eiti tolyn ir siekti savo užsibrėžto tikslo. Kad ir kokie skaudūs mums kartais atrodo pralaimėjimai, kiekvienas iš jų suteikia stiprybės.

„Days Go By“ muziką sukūrei pati. Ar tai pirma tavo kūrybos daina?

Taip, muziką sukūriau pati, tačiau man ją patobulinti padėjo Linas Adomaitis. Tai ne pirma mano kūrybos daina, tačiau, manau, jog pati stipriausia iš to, ką esu parašiusi. Melodija liejosi tiesiog iš širdies.

Ne paslaptis, kad nori studijuoti mediciną. Daugeliui tai atrodo sunkiai suderinama su dainavimu. O ką manai tu?

Manau, kad viskas yra įmanoma, jei tik tu pats to nori. Galvoju apie medicinos studijas, nes norėčiau šalia dainavimo turėti specialybę, kuri būtų tvirta ir ilgalaikė. Negaliu gyventi be dainavimo, tačiau nesu tikra, jog visą savo gyvenimą galėsiu užsitikrinti savo ateitį. Muzika visada gali išlikti mano hobis.

Įsivaizduokime, kad ketvirtadienį žiūrovai bei komisija tave išrenka atstovauti Lietuvai. Ar jautiesi pasirengusi šiam iššūkiui?

Šiam konkursui skyriau daug laiko, įtemptai ruošiausi. Būtų be galo malonu, jei komisija ir Lietuva mane įvertintų. Atstovauti Lietuvai prieš visą Europą yra labai atsakingas momentas, bet aš esu jam pasiryžusi.

Keli žodžiai mūsų skaitytojams.

Savo dainos žodžiais norėčiau palinkėti visada prisiminti, jog kiekvienas pralaimėjimas, kad ir koks jis mums tą minutę atrodo skaudus, suteikia tik dar daugiau stiprybės.

Monika Linkytė — „Days Go By“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
LTV nacionalinė televizija
LTV nacionalinė televizija
prieš 13 metus

LTV rytinės laidos „Labas rytas” studijoje – atlikėja Monika Linkytė:
youtube.com/watch?v=-eTKWkAmEvA

Artis
Artis
prieš 13 metus

butu didele klaida nenusiusti sios merginos i eurovizija. Geros dainos ne kasmet gimsta

Santosas
Santosas
prieš 13 metus

Palaikau Monikos ryžtą, esi viena iš mano favoričių,bet finale norėčiau matyti ją labiau atsipalaidavusią.

Fanas
Fanas
prieš 13 metus

Mano manymu rinktis tikrai yra iš ko. 🙂 Tačiau renkant galima žiūrėti dvejopai – ar norime aukštos vietos, ar tiesiog gerai pasirodyti ir neapsijuokti. Pats Lietuvai linkiu pastarojo, tad ketvirtadienį palaikysiu tikrai nemažai dalyvių… Pradedant nuo R. Ščiogolevaitės ir E. Sašenko, kurių dainas vertino labai daug kas, pereisiu ir prie Monikos (pirmajame pusfinalyje buvo asmeninė favoritė), Liepos bei V. Ivaškevičiūtės. O jei išsiųstume L. Adomaitį, taip pat drąsiai laukčiau Eurovizijos.
Pirmųjų dviejų minėtų nė nekomentuosiu, Moniką irgi paliksiu kiekvieno asmeninei nuomonei, kadangi apie ją teko matyti baisiai įvairių atsiliepimų, o štai gal stebėsites, kuo gi tos kitos dvi mane sužavėjo. Dėl V. Ivaškevičiūtės gal sunkiau suprasti, kadangi tegaliu pasakyti, jog užkabino melodija, priedainis įdomus ir lengvai įsibrovė į galvą. O štai į Liepą žiūriu rimčiausiai… Švelni, santūri daina. Ar nenorėtumėme į Euroviziją nusiųsti prancūziško aromato turintį kūrinį lietuvių kalba, kuri užsieniečiams atrodo egzotiška ir savotiškai graži. Būtų puiki galimybė reprezentuoti šalį paprastumu – juk taip pernai Osle į finalą prasibrovė Belgai ir Kipras.

Tad pagalvokite, prieš atiduodami savo balsus. 🙂

:DDD
:DDD
prieš 13 metus

Geriausiai tai kai video pradzioje nosi tas bernas krapstėsi. pz miriau is juoko:DDD

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.