Eurovizija 2011 (atrankos)

Estija: pirmojo pusfinalio rezultatai

estijaNacionalinis Estijos transliuotojas ERR šiemet nusprendė konkursą „Eesti Laul“ suskirstyti į du pusfinalius ir finalą. Tai atsitiko pirmą kartą per visą šios šalies atrankų istoriją, nes anksčiau savo atstovą mažiausia Baltijos šalis išsirinkdavo per vieną finalinį vakarą. Po pirmojo pusfinalio, kuriame sprendė vienodas galias turintys žiūrovai ir komisija, į finalą delegavo penkis pasirodymus:

  • Getter Jaani – „Rockefeller Street“;
  • Jana Kask – „Don’t want anything“;
  • Noorkuu – „Be my Saturday night“;
  • Outloudz – „I wanna meet Bob Dylan“;
  • Victoria – „Baby had you“.

Kitą savaitgalį Estijoje iš dešimties dainininkų bilietus į finalą gaus tik pusė.

Stipriu vokalu pusfinalyje pasižymėjusios Getter Jaani pasirodymas „Rockefeller Street“:

Outloudz ir ramus „I wanna meet Bob Dylan“ dainos atlikimas:

Jana Kask – „Don’t want anything“:

Noorkuu – „Be my Saturday night“:

Victoria – „Baby had you“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Tomas
Tomas
prieš 13 metus

Getter Jaani pasirodymas „Rockefeller Street“: – kad tokiu dainu butu lietuvoi , o ne visokie The Independent …

rbrts
rbrts
prieš 13 metus

jai getter jaani laimes tai bus finale in top 5:)

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Tiesa, sutapimas ar ne, bet estai kaip ir lietuviai geriausius pasirodymus parinko paskutinius. Keista, kad dalyviai dėl to neprieštarauja, o gal čia burtai tokie ? 🙂

P.S. Sorry už klaidas…

/Bevardis/

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Kadangi Estija VISADA turi gerų dainų, neišimtis ir šiemet, pareikšiu ir savo trumpą nuomonę apie visas dainas. Sėkmės skaitant. 🙂

1. Marilyn Jurman – Veel On Aega
Kai klausiausi šios atlikėjos Estijos TV laidos metu, atrodė toks mielas saldainiukas, kad negalėjau tuo atsigrožėt, mane tai pakerėjo, bet paklausius gyvo vakarykščio pasirodymo supratau, kad fonograma liks fonograma. Deja, gyvai ji nesugebėjo visko švariai išdainuot, o tokiai dainai tai yra svarbiausia. Negelbėjo net ir muzika, kuri tikrai gera, ritmas fantastiškas, o ir estų kalba tikrai nemaišo. Jei ši daina būtų atlikta nepriekaištingai, manau turėtų gerus šansus patekti į finalą(kalbu jau apie didžiąją euroviziją, ne apie nacionalinę).
Įvertinimas : 7.5. Verta finalo.
Nepateko į finalą.

2. ELMAYONESA – Kes Ei Tantsi, On Politsei
Manau tiek estijoj žmonėms, tiek ir man pačiam sunku apsispręst ar šis gabaliukas geras ar ne. Nesu tokio stiliaus mėgėjas, nepadėjo ir tai, kad nesupratau apie ką jie ten repavo. Balsams prikišt ką nors sunku, viskas lyg ir gerai atlikta, tačiau ar tokia daina būtų suvirškinta Eurovizijoje ? Nemanau, finalo nepasiektų.
Įvertinimas : 6.0. Neverta finalo.
Nepateko į finalą.

3. Victoria – Baby Had You
Dainos pavadinimas nieko gero nežada jau nuo pat pradžių. Visą dainą tik ir girdžiu „baby had you” kas tikrai nėra privalumas. Manau eurovizijoje tokia daina liktų labai stipriai nepastebėta. Tiesa, galbūt gerai paieškojus būtų galima rast ir pliusų, tačiau šį kart aš jų neieškosiu. Didžiojoj eurovizijoj į finalą nepatektų.
Įvertinimas : 5.0. Neverta finalo.
Pateko į finalą.

4. Noorkuu – Be My Saturday Night
Vietomis, kai pradeda „cypti” labai primena man šis atlikėjas Vilių Tarasovą. Daina gal būtų ir nieko jei ne tas „cypimas”, kurio aš tiesiog nevirškinu. Eurovizijos finalo tokia daina nepasiektų.
Įvertinimas : 4.5. Neverta finalo.
Pateko į finalą.

5. Jana Kask – Don’t Want Anything
Lengvai klausosi, balsas stiprus, minusų sunku rasti, bet kažko abejoju, kažko trūksta ir nežinau ko. Sunku nuspėt kaip vertintų šią dainą ir europoje. Vienaip ar kitaip ši daina tikrai verta bent jau nacionalinio finalo.
Įvertinimas : 7.0. Verta finalo.
Pateko į finalą.

6. Kait Tamra – Lubadus
Liūdna už širdį griebiantį daina, kuri mane tiesiog prikaustė. Pradedant muzika, baigiant nuostabiu balsu aš nerandu prie ko prikibt. Kodėl ši daina neįtiko estams, tai jie patys turbūt nežino. Vienintelis „spjūvis” šiai dainai tegali būti „daina netinka eurovizijai”, tačiau bent jau į nacionalinį finalą galėjo patekt, o aš visai nesupykčiau tokią dainą pamatyt ir didžiojoj eurovizijoj.
Įvertinimas :8.5. Verta finalo.
Nepateko į finalą.

7. Ans. Andur – Lapsed Ja Lennukid
Pradėsiu nuo aprangos, kuri tragiška. Daina tikrai nuobodoka ir norisi, kad greičiau baigtųsi.
Įvertinimas : 5.0. Neverta finalo.
Nepateko į finalą.

8. Meister ja Mari – Unemati
Pirmą kart klausant jų pasirodymą TV laidos metu teištariau „WTF”. 🙂 Kažkaip galvoju dauguma pirmą kart išgirdusių sureaguoja panašiai. Daina – prikolas, tik taip galėčiau pavadinti. Iš pradžių man ji tikrai nepatiko, bet pusfinalio metu dar tas „šou” ir visas scenos įvaizdis mane tikrai pralinksmino ir išspaudė ne vieną šypseną. Ar juoktųsi ir europa? Vargu bau. 🙂
Įvertinimas : 6.5. Neverta finalo.
Nepateko į finalą.

9. Getter Jaani – Rockefeller Street
Vieni iš 3 favoritų laimėti nacionalinį finalą. Daina įdomi, užvedanti, pramuša ritmas, ypač tas „keep movin”. 🙂 Atlikimas taippat geras, tiesa yra vietų, kai keičiamas atlikėjos balsas. Panašiai kaip su Serbu 2010m. eurovizijoje. Su šia daina eurovizijoje patektų ir į finalą.
Įvertinimas : 9.5. Verta finalo!
Pateko į finalą.

10. Outloudz – I Wanna Meet Bob Dylan
Vieni iš 3 favoritų laimėti nacionalinį finalą. Lengvai klausosi visa daina(labai geras priedainis). Šiektiek primena 2009m šveicarų LoveBugs, tad klausimas ar vėl europa nepaliktų tokios dainos pusfinalyje. Manau šį kart jau nesuklystu.
Įvertinimas : 9.5. Verta finalo.
Pateko į finalą.
———–
Kas nematė pusfinalio(o manau dauguma nematė) galit pasižiūrėt visą : http://eestilaul.err.ee/videod/1e8dea52-a3de-4381-80e4-fe71fcbe00c1

Nuotraukos iš pusfinalio : http://www.eurovision.tv/page/multimedia/photos?gal=25523

P.S. Ką turėsim kitam pusfinalyje ? Visų pirma likusią pagrindinę favoritę Hopa’pa-rei! – Ithaka Maria (dainos klipas – http://eestilaul.err.ee/Poolfinalistid/c58c89d5-83a2-4d56-b1cc-f93fbc998b55/ ), kuri pakolkas man geriausia(Shakira yra gerai). 🙂 Tiesa kaip skambės gyvai neaišku, tad užteks prasto atlikimo ir daina bus palaidota. Kiti dalyviai taippat manau gali „iššauti” netikėtai, tačiau Estija manau rinksis tik iš 3 variantų. Ar taip bus laikas parodys. 🙂

/Bevardis/

tiesa
tiesa
prieš 13 metus

super daina matosi kad fainas pasirodymas