Eurovizija 2011 (atrankos)

Nacionalinis finalas Airijoje. Apžvalga realiu laiku

irelandSveiki, mieli „Eurodienos“ skaitytojai. Šį vakarą aš, redaktorius Tautvydas, apžvelgsiu jau už 20 minučių prasidėsiantį Airijos nacionalinės atrankos finalą. Kaip žinia, nugalėtojas atstovaus šaliai šių metų „Eurovizijojos“ konkurse, kuris vyks Diuseldorfe, ir sieks Airijai išplėšti jau 8-tąją pergalę.

Šiandien scenoje pasirodys tik 5 atlikėjai:

  1. Don Mescall — „Talking With Jennifer“;
  2. Jedward ir Rebecca Creighton — „Lipstick“;
  3. „Bling“ — „Shine On“;
  4. „The Vard Sisters“ — „Send Me An Angel“;
  5. Nikki Kavanagh — „Falling“.

Nugalėtoją rinks komisija (66,6% balsavimo galios) ir žiūrovai (33,3% balsavimo galios). Jeigu ir Jūs norite stebėti renginį, galite tai padaryti pasinaudoję šia nuoroda.

Linkime gero reginio ir te nugali geriausias!


„The late late show“ prasideda! Pirmąjį vakaro pasirodymą dovanoja 1993 ir 2010 metų Airijos atstovė — Niamh Kavanagh. Atlikėja dainuoja kūrinį, kuris atnešė jai pergalę „Eurovizijoje“ — „In your eyes“.

Vedėjui pasitikus keturis svečius (Airijos komentatorių „Eurovizijoje“, grupės „Buzz Fizz“ narę Cheryl Baker, 2006 metų šalies atstovą Brian Kennedy ir  Marie Farrell), kurie tiesiog komentuos pasirodymus, atėjo metas pradėti pasirodymus.

1. Don Mescall — „Talking With Jennifer“

Pirmasis kūrinys, pretenduojantis atstovauti Airijai, yra „Talking with Jennifer“. Scenoje kartu su pagrindiniu atlikėju matome dar keturis žmones; viena mergina padeda dainuoti. Dainininkai vilki tamsius odinius drabužius. Greito tempo kūrinys yra gan lengvai klausomas ir nesunkiai įsimenamas. Dono vokalas skamba taip pat puikiai.

Cheryl pasakė, kad jai patinka Don atliekama muzika ir atlikėją palygino su Jason Mraz. Kiti komisijos nariai pasirodymą apibūdino labai teigiamai.


2. Jedward ir Rebecca Creighton — „Lipstick“

Bene garsiausi atrankos dalyviai ir didžiausiai vakaro lyderiai laikomi dvyniai Jedward pasirodo antruoju numeriu. Vaikinams dainuoti padeda net keturi pritariantieji vokalistai ir vokalistės. Jedward vilki įdomiai atrodančius raudonus švarkus. Kūrinys yra greitas, energingas, priedainis labai greitai įsimenantis. Scenoje esantys atlikėjai nuolatos juda. Pasirodymas sulaukia didelių ovacijų salėje.

Brian Kennedy kūrinį palygino su Britney Spears „Womanizer“. Cheryl pasirodymą pavadino nuostabiu, o Marie jis pasirodė linksmas.


3. „Bling“ — „Shine On“

Po trumpos reklaminės petraukos, scenoje — kvartetas „Bling“. Kolektyvą sudaro du vaikinai ir tiek pat merginų. Kūrinį „Shine on“ galima būti apibūdinti kaip paprastą, tačiau sukuriantį teigiamą nuotaiką. Atlikėjai scenoje juda panašiai, vaikinai vilki kostiumus, o merginos — trumpas violetines sukneles. Dainos atlikimas yra labai geras.

Svečiai sutiko, kad kūrinys gyvai skambėjo žymiai geriau nei įraše.


4. „The Vard Sisters“ — „Send Me An Angel“

Priešpaskutinįjį šio vakaro kūrinį atlieka „The Vard Sisters“. Scenoje — trys pagrindinės dailias kreminės spalvos suknias vilkinčios moterys ir du pritariantieji vokalistai. Daina yra lėto tempo baladė. Trio vokalai skamba labai gerai, tačiau pats kūrinys didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje gali pasirodyti mažai išsiskiriantis ir likti nepastebėtas.

Cheryl ir Brian mano, kad kūrinys yra gražus, tačiau jam trūksta airiškumo. Tuo tarpu Airijos „Eurovizijos“ komentatorius nėra tikras, kad daina tinka konkursui.


5. Nikki Kavanagh — „Falling“

Paskutinė šį vakarą pasirodo su Niamh Kavanagh jokių giminystės neturinti Nikki Kavanagh. Atlikėja scenoje ne viena, su ja du šokėjai ir trys pritariantieji vokalistai. Kūrinyje „Falling“ maišosi pop ir RnB stilių muzika, daina yra moderni. Nikki vokalas skamba taip pat puikiai. Mergina turi labai daug šansų laimėti. Pasirodymas taip pat sulaukia didelio palaikymo salėje.

Marie pasirodymą pavadino nusivylimu, lyginant su audio įrašu, tačiau mano, kad kūrinys „Falling“ galėtų sėkmingai atstovauti Airijai„Eurovizijoje“. Merginai labai nepatiko šokėjai. Kiti svečiai mano, kad Nikki vokalas buvo stipriausias šiandien.


Vedėjas pradeda balsavimą ir trumpai pakartojami visi penki vakaro pasirodymai.

Po trumpos reklamos kalbinamos 1994 ir 1995 metų „Eurovizijų“, kurios vyko Airijoje, vedėjos.

Po dar vienos reklamos sustabdomas balsavimas ir jau netrukus paaiškės šio vakaro nugalėtojas! Tačiau prieš tai pasirodo Jungtinės Karalystės grupė „Buzz Fizz“, iškovojusi pergalę 1981 metų „Eurovizijoje“.


Po dviejų regionų balsavimo laimi Nikki su 24 taškais, antroje vietoje — Jedward, jie turi 20 taškų.

Likus balsuoti paskutiniam regionui, vis dar priekyje Nikki, už jos — Jedward, atsiliekantis tik dviem taškais.

Komisijos favorite tampa Nikki Kavanagh, surinkusi 66 taškus. Jedward surinko 62 taškus.

Jedward laimi žiūrovų balsavime ir atstovaus Airijai šių metų „Eurovizijoje“. Vaikinai pasirodys antrajame konkurso pusfinalyje gegužės 12 dieną.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus