Eurovizija 2011 (atrankos)

Paskelbtos visos Estijos atrankos dainos

estija

Nors visi Estijos nacionalinės atrankos dalyviai paskelbti beveik prieš mėnesį, nacionalinis transliuotojas tik dabar suteikia galimybę išgirsti dainas prieš vasario pabaigoje vyksiančių pusfinalių ir finalo maratoną. Šiek tiek pasikeitė „Eesti laul“ atrankos formatas — pirmą kartą dalyviai po 10 suskirstyti į pusfinalius, kurių metu vienodai galių turintys žiūrovai ir komisija atrinks po  5 geriausias dainas, kurios vasario 26 dieną  susikaus finale. Dainą, kurią išgirsime gegužės mėnesį Diuseldorfe, nulems tik žiūrovų simpatijos.

Atrodo, jau įprasta tapo, kad Estijoje kiekviena atranka neapsieina be diskvalifikacijos skandalo. Pernai, nusižengus iš vienai konkurso taisyklių — jog daina kandidatė negali būti paviešinta ankščiau nei rugsėjo 1 diena, iškritusio atlikėjo vietą užėmė ankščiau komisjos neįvertintas Malkolm Linkoln su „Siren“, kuri puikiai pasirodė nacionaliniame finale ir gynė šalies garbę Norvegijoje vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Šiemet dėl tos pačios taisyklės nepaisymo iš konkurso pasitraukė Laika Virgin feat. Fredy Schmidt su daina „Ilusad inimesed“ ir Janne Saar „Meeting the wolf“. Šių atlikėjų vietas pusfinaliuose užims Meister ja Mari su „Unemati“ bei Tiiu Kiik atliekamas kūrinys „Second chance“ .

Visas 20 dainų išklausyti ir įvertinti galite ERR puslapyje, paspaudę šią nuorodą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ds
ds
prieš 13 metus

Elmayonesa: mulle meeldib Eesti politsei! 😀 😀 😀

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Kaip visada Estai turi iš ko rinktis. Beveik visos geros, bet kaikurios ypač geros.

Marilyn Jurman „Veel on aega” – Labai graži estiška daina su nuostabiu vokalu. Kalėdinė daina Eurovizijoje ? Kodėl gi ne…

Dar šios trys iš pirmo kart labai patiko :
Ithaka Maria „Hopa’pa-rei!”
I Wanna Meet Bob Dylan – Outloudz
Rockefeller Street – Getter Jaani

Bet yra ir klaidų kaip pas mus pasitaiko Minedų, Katašunių, triusikų, taip ir Estijoj būna klaidų : Meister ja Mari – „Unemati” ar Orelipoiss – „Valss”.

;]
;]
prieš 13 metus

Don’t Want Anything – Jana Kask labai patiko,bet ten daug gražių dainų;]