Eurovizija 2011 (atrankos)

Nacionalinėje „Eurovizijoje“ — Neferitė ir trys jos norai

neferite

Į Lietuvos muzikos pasaulį žengia naujas veidas. Neferitės pseudonimu pasivadinusi mergina kitąmet bandys užkariauti lietuvių širdis nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

Klaipėdietė Asta nusprendė scenoje vadintis Neferitės vardu, nes kadaise ją sužavėjo Egipto valdovės Nefertitės legenda. „Šios moters atvaizdu žavimasi iki šiol. Aš — ne išimtis. Tik, ieškodama sau pseudonimo, vieną raidę nubraukiau, kad išvengčiau palyginimų su istorine asmenybe ar svarstymų, kad galbūt save laikau įspūdinga gražuole“ — juokauja su scenos vardu jau seniai susigyvenusi Asta. „Nors prisipažinsiu, kad, įžengusi į sceną ir atlikusi dainą „Eurovizijai“, norėčiau sužavėti publiką taip, kaip kadaise Nefertitė“ — priduria atlikėja.

Neferitės dainoje atsispindi siekiai — „3 wishes“ (Trys norai). Jau ne vienerius metus mąsčiusi apie Euroviziją, klaipėdietė kreipėsi į gerą savo draugą Edgarą Lubį, kad šis sukurtų jai dainą. Grupės „Amberlife“ lyderis ir dainų autorius, žinodamas merginos muzikinį skonį ir balso galimybes (jo dainose skamba ir Astos balsas), parašė dainą, o išgirdęs, kaip ji atliekama, pastūmėjo Neferitę dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

„Džiaugiuosi, kad dainą sukūrė būtent Edgaras, kuris mane puikiai pažįsta. Ir pati daina atspindi mane, mano siekius, troškimus, norą valdyti savo gyvenimą ir net slaptas svajones,“ — kalbėjo ne viename muzikiniame projekte dalyvavusi bei kaip pritariančioji vokalistė garsiems šalies atlikėjams talkinanti Neferitė iš Klaipėdos.

Sodria juodaodėms būdinga balso spalva išsiskirianti dainininkė nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje pirmą kartą pasirodys scenoje kaip solistė. Jai padės šokėjų trupė „FU“.

Neferitė — „3 wishes“:

Nors paraiškų dalyvauti nacionaliniame konkurse priėmimo terminas baigiasi jau kitą savaitę, dalis Lietuvos atlikėjų, „Eurodienos“ žiniomis, vis dar nėra visiškai tikri, ar teiks savo kandidatūrą. Savo laimę „Eurovizijos“ scenoje dar kartą žada išbandyti Monika Linkytė, Urtė, atlikėjas Mino. Apie savo planus dalyvauti nacionalinėje atrankoje anksčiau spaudoje yra pareiškęs ir grupės „Pikaso“ narys Deividas Bastys bei Sasha Song, kuris konkursui ruošia bendrą kūrinį su Donatu Montvydu.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

18 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
nesvarbu
nesvarbu
prieš 13 metus

Apgailetina.

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Kaip suprast Lietuvai daina tinkama, o Eurovizijai ne ? 🙂 Nebent Jūs lyginat su „triusikais”(bet čia jau Šou, o ne daina), lietuviams tai pasirodė juokinga, bet Europoje juokingi atrodė ne triusikai, o tie kurie už juos balsavo.

O į temą, tai manau pati atlikėja daug vilčių nededa „kažką” laimėti šiame konkurse. Bus gera reklama ir įgis patirties, nes vargu ar galima su tokia nuobodžia(be gero priedainio) daina tikėtis patekt į finalą. Sutinku su tais, kad ši daina labiau skirta groti radijo stotyse.

/Bevardis/

azuolas
azuolas
prieš 13 metus

Man patinka 😉

Va tokia
Va tokia
prieš 13 metus

Lietuvai daina tinkama 🙂 Eurovizijai NE 🙂

DMikuta
DMikuta
prieš 13 metus

Man patiko 😀

Jolanta
Jolanta
prieš 13 metus

Daina tinkama Eurovizijai As uz Jus.

Lukas
Lukas
prieš 13 metus

Š…

adis
adis
prieš 13 metus

savotiskai idomi daina 🙂

tetis
tetis
prieš 13 metus

Na siaip tai ta Asta kiek zinau is Gargzdu, ne is Klaipedos 🙂

Edvis
Edvis
prieš 13 metus

Liuks. Nors man tokios dainos ne prie sirdies, bet vakarai nuo tokios muzikos pastaruoju metu kaifuoja, todel jei nebus uz ja kazkas geresnis siemet, drasiai ja siusciau:)

2o1o
2o1o
prieš 13 metus

Daina tai tikrai Amberlif’ų stiliui, dainos atlikimas gal ir geras, tačiau trūksta balso jėgos, bet tarp mūsų Lietuvių ši daina bus viena topų šių metų Eurovizijoje, bent jau lyginant su pastarųjų 7 metų atrankom. :>

Tomas
Tomas
prieš 13 metus

Daina idomi , atliketoja per silpna .

Lakka
Lakka
prieš 13 metus

Labai silpnai.

Nuomonė
Nuomonė
prieš 13 metus

O man labai patiko! Manau, bus vienas geresnių šios Eurovizijos variantų. Panelė gerai valdo balsą, dainuoja gan sodriai, ir svarbiausia, kad viskas „limpa” tarpusavy. Į priekį!

donis
donis
prieš 13 metus

nei daina gera,nei balso

taip
taip
prieš 13 metus

Nu balso tai 0

Saulytea
Saulytea
prieš 13 metus

O kartais čia Asta ne iš grupės „Raketa”?

Just@s
Just@s
prieš 13 metus

Na, nebloga daina 🙂 Galbūt ne Eurovizijai, bet radijo stotyse turėtu tikti ši daina 🙂 Tikrai neblogai

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.