Eurovizija 2011 (renginys)

Vengrija ir San Marinas sugrįžta į „Euroviziją“

„Eurovizijoje“ dalyvaujančių šalių skaičius, panašu, gali sugrįžti prie 42-jų. Praeitais metais iš konkurso pasitraukus keturioms valstybėms, šiemet matome priešingą situaciją — į renginio gretas sugrįžta keturios televizijos.

Dar vasarą apie tokius savo planus pranešė Austrijos, o prieš kelias savaites — Italijos transliuotojas. Prie šių valstybių dabar prisijungia ir San Marinas bei Vengrija. Pastarosios šalies „Eurovizijos“ gerbėjai jau buvo netekę vilties, kai šį mėnesį televizija „Duna TV“ negavo Europos Transliuotojų Sąjungos visateisės narės statuso, tačiau šiandien MTV (Magyar TV) — Vengrijos televizija dalyvavusi „Eurovizijoje“ iki 2009 metų, pareiškė, jog po metų pertraukos, kurią buvo priversta padaryti dėl smarkiai apkarpyto biudžeto, grįžta į konkurso ringą. Kokiu būdu bus renkamas Vengrijos atstovas, MTV paskelbs sausio pradžioje.

Finansiniai reikalai, atrodo, pagerėjo ir mažojo San Marino nacionalinėje televizijoje. Vienintelį kartą — 2008 metais, „Eurovizijoje“ dalyvavusi šalis prieš šventes džiugiai pasiskelbė, jog vis dėlto išvysime jos atstovą Diuseldorfo scenoje. Atlikėją bei kūrinį planuojama išrinkti uždarai ir visuomenei pristatyti jau sausio mėnesį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Inga
Inga
prieš 13 metus

Šaunu 🙂
Kuo daugiau šalių dalyvauja,tuo įdomiau ;D

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.