Eurovizija 2011 (dalyviai)Eurovizija 2011 (renginys)

Lichtenšteinui ir Vengrijai užtrenktos durys dalyvauti kitų metų „Eurovizijoje

eurovizija-201165-tosios Europos transliuotojų sąjungos asamblėjos metu, Vengrijos (Duna TV) bei Lichtenšteino (1FLTV) televizijoms nebuvo suteikta pilna ir visateisė narystė EBU, todėl šalys negalės dalyvauti kitų metų konkurse. Tiesa, jeigu kita Vengrijos televizija, MTV, panorėtų dalyvauti konkurse, ji galėtų tai padaryti, nes turi pilnas narystės teises Europos transliuotojų sąjungoje .

Pastarąją savaitę sklandę gandai, kad Kataras taip pat sieks siųsti savo atstovą į Diuseldorfą — netiesa. Ši Azijos šalis, kuri faktiškai konkurse dalyvauti galėtų, nepateikė prašymo tapti pilnateise EBU nare.

Nepaisant to, kad šios šalys kitąmet nepasirodys, Diuseldorfe turėtumėme išvysti daugiau šalių nei Osle. 37 šalys, tarp kurių ir Lietuva,  jau patvirtino savo dalyvavimą. Italija ir Juodkalnija pateikė paraiškas, tačiau neaišku, ar jų neatsiims. Tuo tarpu Slovakija pasitraukė, Andora, Monakas, Liuksemburgas, Čekija bei San Marinas grįžti nepanoro, o Moldova ir Baltarusija liko vienintelės šalys, nepranešusios apie savo sprendimus.

Pilnas ir tikslus 2011 metų „Eurovizijoje“ dalyvaujančių šalių sąrašas turėtų būti paskelbtas ne ankščiau kaip gruodžio 25 dieną. Iki tos datos visos šalys, pateikusios dalyvavimo paraiškas, turi teisę jas atsiimti.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Senseless
Senseless
prieš 13 metus

Po Sv.Kaledu turetu buti koks nors „saradu” tipo konkursas. Prizai manau butu ne problema(PM me?), tikiuosi adminai pasvarstys apie tai 🙂 Truksta truputi _REALAUS_ aktyvumo :/

P.S. +1 autoriui. Su intriga viskas parasyta.

/Bevardis/

Senseless
Senseless
prieš 13 metus

detektyvas ?

/Bevardis/

tomas
tomas
prieš 13 metus

gal reikejo rasyt uztrektos durys,o ne uztrenktos ,,duris”?:DDDD