Eurovizija 2011 (atrankos)

Priešaky — „Eurovizijos 2011“ atrankų sezonas

Kol vienų šalių transliuotojai įtemptai dalyvavo „Vaikų Eurovizijoje“, kiti sėkmingai ruošėsi 2011 metų „Eurovizijos“ nacionalinei atrankai. Žvilgtelėkime, kaip jiems sekėsi.

1600367-Spanish_flag-SpainIspanijos atstovas bei kūrinys, skambėsiantis Vokietijoje, bus renkami atskirai dviejose televizijos laidose. Iki gruodžio 12 dienos RTVE iš vietinių atlikėjų laukia paraiškų, o iš autorių — siūlomų kūrinių. Atlikėjai, kurie nenori siųsti savo kandidatūros internetu, kviečiami nustatytu laiku atvykti į perklausas.

Albanijos televizija išrinko 38 nacionalinės atrankos „Festivali i Kenges“ dalyvius, kuriuos albanian-flagsuskirstė į 32 patyrusius ir 6 naujokus. Kiekviename iš gruodžio 23 ir 24 vyksiančių pusfinalių pasirodys 16 vienos ir 3 kitos grupės atstovai. Į finalą pateks po 8 patyrusius ir po 1 vieną naujoką. Aštuntasis Albanijos atstovas bus išrinktas gruodžio 25 dieną. Tarp kandidatų — 2008 metais šalies garbę „Eurovizijoje“ gynusi Kejsi Tola.

bosnia_and_herzegovina-flagKaip jau tapo įprasta, Bosnija ir Hercegovina savo atstovą bei jo kūrinį renka uždarai. Vasario 20 dieną daina bus pristatyta specialioje laidoje. Atlikėjo vardą sužinosime šiek tiek anksčiau.

Po ilgo laiko pristačiusi atvirą nacionalinę atranką, Šveicarijos televizija jau turi 11 finalistų, kurie gruodžio 11 Switzerlanddieną televizijos eteryje pakovos dėl bilieto į Diuseldorfą. Virš 300 gautų dainų buvo patalpintos internetiniame portale, kur, susumavus lankytojų ir komisijos balsus, buvo išrinkti pirmi 7 finalo dalyviai. Kitus tris atlikėjus išrinko vokiškas šalies transliuotojas DRS. Vienuoliktą dalyvį delegavo itališka radijo stotis RSI. Paskutinį atlikėją išrinks prancūziškas radijas RTS. Visų kūrinių galite perklausyti, paspaudę čia.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.