Gyvenimas po Eurovizijos

„4FUN“ ir „Walters & Kazha“ gros per video tiltą tarp Lietuvos ir Latvijos

Įrašę Lietuvoje ir Latvijoje išpopuliarėjusią dainą „With U“ grupių „4FUN“ ir „Walters & Kazha“ muzikantai sulaukė netikėto pasiūlymo iš Vytauto Didžiojo universiteto.

Ateinantį antradienį, lapkričio 25 dieną, šis universitetas organizuoja tarptautinę konferenciją, kurioje daug dėmesio skirs informacinių technologijų panaudojimui švietime, todėl organizatoriams kilo originali mintis surengti muzikinę vaizdo konferenciją tarp dviejų šalių – Latvijos ir Lietuvos.

Šiam tikslui jie paprašė „4FUN“ ir „Walters & Kazha“ muzikantų gyvai atlikti dainą „With U” per video tiltą, nutiestą tarp Kauno ir Rygos specialiai šiai konferencijai. Vasaros pabaigoje įrašytas šis bendras grupių kūrinys pasiekė Nr. 1 Latvijoje ir jau kelias savaites yra įsitvirtinęs prestižiniuose Lietuvos radijo stočių topuose.

Abi grupės labai entuziastingai sureagavo į šį pasiūlymą. „4FUN“ lyderės Julijos Ritčik nuomone, „tai yra unikali galimybė ir iššūkis muzikuoti kartu, būnant skirtingose šalyse“. Dainininkei taip pat malonu, kad šis pasirodymas taps gera proga prisidėti prie svarbių darbų ir atkreipti visuomenės dėmesį į švietimo problemas bei naujas technologijas.

Transliacija rengiama Europos nuotolinio ir elektroninio mokymosi tinklo EDEN nariams. Visi norintys pažiūrėti šią išskirtinę vaizdo konferenciją, kviečiami taip pat tai padaryti naujienų portale „Delfi“ – muzikinis video tiltas bus tiesiogiai transliuojamas lapkričio 25 dieną 17.45 val.

Vytauto Didžiojo universiteto rengiamoje konferencijoje „Suaugusiųjų mokymas ir nuotolinio mokymosi kokybė“ dalyvauja daugiau nei dešimties ES šalių nariai.

Surengusios pasirodymą vaizdo konferencijoje, abi grupės lapkričio 29 dieną surengs ir bendrą koncertą Vilniuje „Šampano bare“. Jame „Walters & Kazha“ atliks savo geriausias dainas, o „4FUN” pristatys ne tik puikiai žinomus savo kūrinius, bet ir kelias visiškai naujas dainas iš būsimo albumo „Dėlionė“, kurį planuoja išleisti ateinantį pavasarį. Koncerte be jokios abejonės nuskambės ir bendra abiejų grupių daina „With U“.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.