Vaikų Eurovizija

Šiandien — nacionalinės atrankos atomazga Belgijoje

belgija-finalistai„Roges ruošk vasarą, o „Vaikų Eurovizijai“ ruoškis žiemą“ — būtent toks posakis tiktų Belgijos transliuotojui VRT, kuris dar šių metų pradžioje pakvietė jaunuosius atlikėjus teikti savo autorinius arba perdainuotus kūrinius nacionaliniam konkursui.

Iki kovo 1 dienos, kuomet kitų šalių televizijos vis dar svarstė, ar dalyvauti „Vaikų Eurovizijoje“, savo norą pasirodyti konkurse išreiškė 1854 Belgijos atlikėjai. Komisijai teko nemenka užduotis — iš gausaus būrio išrinkti vos aštuonis, labiausiai vertus televizijos eterio. Laimingieji dalyviai kelis ateinančius mėnesius rašė bei tobulino dainas su muzikos kūrėjais bei aranžuotojais, filmavosi vaizdo klipuose, o liepos bei rugpjūčio mėnesiais buvo pakviesti į specialią stovyklą, kur jų laukė įvairiausi užsiėmimai bei repeticijos.

Burtų keliu dalyviai buvo suskirstyti poromis, kiekviena kurių rugsėjo 27 – 30 dienomis susirungė tarpusavy. Keturių „kovų“ laimėtojai jau šį vakarą 18.45 val. pasirodys nacionaliniame finale. Geriausią iš geriausių išrinks žiūrovai, iš vieno telefono galintys balsuoti tik vieną kartą, bei komisija, kurios sudėtyje svečias iš Nyderlandų — 2009 metų „Vaikų Eurovizijos“ nugalėtojas Ralf’as Mackenbach’as.

Nacionalinės atrankos proga šalyje tradiciškai išleista „Junior Eurosong“ kompaktinė plokštelė, kurioje skamba 8 dalyvių dainos bei bendrai įrašytas kūrinys „Het liedjesalarm“.

Finalo dalyviai:

  1. DnA — „Power Aan De Kids“
  2. Jill & Lauren — „Get Up!“
  3. Ferre — „(Met Mijn) Ogen Toe“
  4. Ymke — „Vive La Fête“

Laida transliuojama vietiniu kanalu „Ketnet“, kuris internetu nėra pasiekiamas.

Finalo dalyvių pasirodymai atrankiniuose turuose:

DnA — „Power Aan De Kids“:

Jill & Lauren — „Get Up!“:

Ferre — „(Met Mijn) Ogen Toe“:

Ymke — „Vive La Fête“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.