Eurovizija 2011 (atrankos)

Kitų metų Švedijos atstovas paaiškės kovo 12 dieną

Melodifestivalen2011

Nors iki kitų metų „Eurovizijos“ dar labai daug laiko, kai kurios šalys jau išsirinko savo atstovus, paskelbė atrankų pradžią ar tiesiog pranešė planuojamas nacionalinių atrankų (pusfinalių ir finalų) datas.

Kaip jau rašėme ankščiau, Švedija savo atranką pradės jau lapkričio mėnesį, kuomet vyks internetinis balsavimas. 8 daugiausia balsų sulaukę dalyviai pateks į specialią laidą, kurioje paaiškės pirmieji du „Melodifestivalen“ dalyviai. Kitus dalyvius rinks speciali SVT komisija, pirmininkaus Christen Björkman.

Beje, pastarasis paskelbė labai pageidautinų atlikėjų ir dainų autorių sąrašą, kuriame atsidūrė ir 2005 metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Helena Paparizou.

Taip pat kalbama, kad paraiškas teiks nemažai jau ankščiau laimę bandžiusių dalyvių: 1982 m., 1985 m., 1994 m. ir 1996 m. Norvegijai atstovavusi Elisabeth Andreassen, per plauką 2005 metais į Kijevą neišvykusi Nanne Grönvall, 2008 metais žiūrovų balsavime laimėjusi, tačiau bendrai antroje vietoje likusi Sanna Nielsen, 2009 metais dalyvavusios Lili & Susie, Marie Serneholt, Sarah Dawn Finner, pernai finale pasirodęs Darin, grupė „Timoteij“ ir dar nemažai žinomų atlikėjų.

Buvo paskelbtos ir tikslios 2011 metų nacionalinės atrankos datos bei 6 miestai, kuriuose vyks 4 pusfinaliai, antro jošanso laida ir finalas:

  • Pirmasis pusfinalis — vasario 5 d. (Luleå)
  • Antrasis pusfinalis — vasario 12 d. (Gothenburgas)
  • Trečiasis pusfinalis — vasario 19 d. (Linköping)
  • Ketvirtasis pusfinalis — vasario 26 d. (Malmö)
  • Antrojo šanso laida — kovo 5 d. (Sundsvall)
  • Finalas — kovos 12 d. (Stokholmas)
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
jonelis
jonelis
prieš 13 metus

o eric saade dalyvaus??

asai
asai
prieš 13 metus

Gera zinias. Beliko tik sulaukti zimeos. 🙂