Eurovizija 2011 (atrankos)

Atstovo į kitų metų „Eurovizijos“ konkursą paieškas Ukraina pradės rugpjūtį

ukrainos vėliavaUkrainos transliuotojas NTU atskleidė, kaip vyks paieškos atlikėjo, tinkamo atstovauti valstybei kitų metų „Eurovizijos“ konkurse. Kaip skelbiama, atrankos bus organizuojamos rugpjūčio 19–21 dienomis, o nacionalinis finalas planuojamas vasario mėnesį.

Visi norintys ginti Ukrainos garbę atliks laisvai pasirinktus kūrinius ir po pirmo turo sužinosime 50 pretendentų, keliaujančių tolyn. Spalio mėnesį suplanuotas renginys, kuriame dar kartą pasirodys atlikėjai, praėję atranką. Tuomet paaiškės 20 atlikėjų patenkančių į nacionalinį finalą, kur nugalėtoją rinks komisija ir žiūrovai, turintys po 50 procentų balsų.

Primename, kad šių metų Ukrainos atranka į „Eurovizijos“ dainų konkursą neabejotinai pateks į istoriją kaip labiausiai komplikuota. Ukrainai dainų konkurse turėjo atstovauti dainininkas Vasylijus Lazarovičius, tačiau, likus dviem dienom iki galutinės atlikėjo paskelbimo datos, Ukraina surengė dar vieną nacionalinį finalą, kurį laimėjo Alyosha su daina „To Be Free“. Likus 24 valandoms iki galutinio dainos paskelbimo termino, paaiškėjo, kad „To Be Free“ neatitinka „Eurovizijos“ taisyklių, nes buvo oficialiai išleista 2008 m. pasirodžiusiame albume. Nacionalinis Ukrainos TV transliuotojas kreipėsi į „Eurovizijos“ dainų konkurso organizatorius, kad dainos pateikimo terminas būtų pratęstas. Organizatoriai, išnagrinėję komplikuotą situaciją, sutiko. Galiausiai buvo nuspręsta, kad Ukrainai atstovaus Alyosha su daina „Sweet People“.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Lakkys
Lakkys
prieš 13 metus

Nesvarbu koks kelias buvo nueitas, svarbu rezultatas – tobuliausia Eurovizijos daina „Sweet People”;)

Justas
Justas
prieš 13 metus

O tai kaip su ta taisykle , kad dainos gali būti paviešintos iki spalio 1d. ?