Eurovizija 2010 (renginys)

Antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis: apžvalga realiu laiku

apzvalga27d

Sveiki, mielieji „Eurovizijos“ gerbėjai ir „Eurodienos“ skaitytojai. Ateinančias dvi valandas aš, Tautvydas, padėsiu Jums stebėti antrąjį 55-tosios „Eurovizijos“ pusfinalį. Galėsite paskaityti nuolat atnaujinamą pusfinalio pasirodymų apžvalgą, sužinoti „Eurodienos“ komandos įvertinimus ir sudalyvauti konkurse, pareikšti nuomonę daugybėje apklausų ar tiesiog diskutuoti kartu su kitais skaitytojais.

Kaip ir antradienį, iki pat balsavimo pabaigos turite galimybę atspėti visas 10 į šeštadienio finalą pateksiančias šalis ir laimėti raktų pakabutį su „Eurovizine“ Lietuvos vėliavėle.

Šiandien pasirodys mūsų atstovai grupė „InCulto“, tai reiškia, kad šį vakarą Jūs savo favoritus galėsite palaikyti ne tik mintimis (kaip antradienį), bet ir balsais, kurie lems labai daug. Iš viso balsuos 19 šalių — antrojo pusfinalio dalyvės bei Norvegija ir Jungtinė Karalystė.

Keli pakeitimai balsavimo sistemoje nuo pernai metų: žiūrovai balsuoti galės ir neperžiūrėję visų pasirodymų, nes balsavimo pradžia bus skelbiama prieš nuskambant pirmajai dalyvių dainai. Balsavimas baigsis po antrojo dainų sutrumpinimo pakartojimo. Šiemet dar daugiau galios turės komisija. Kiekvienoje šalyje iš penkių profesionalių muzikų sudaryta žiuri lems 50 % balsavimo rezultato (t. y. tiek žiūrovų, tiek komisijos balsai bus lygiaverčiai. Iki šiol, daugiausia galios turėjo žiūrovų simpatijos, komisija spręsdavo tik 10-ąjį narį, kuris keliaudavo į finalą).

Transliacija, kaip visada, bus pasiekiama Lietuvos televizijos eteryje ir internete. Antruoju būdu konkursą galėsite stebėti LRT svetainėje ir oficialiame „Eurovizijos“ puslapyje.

Gero vakaro ir sėkmingų rezultatų Lietuvai linki „Eurodiena“!


22.00 val. skambantis „Eurovizijos“ himnas skelbia 2010 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso antrojo pusfinalio pradžią!

Renginys prasideda filmuku, kuriame matome vaizdus iš Oslo, šių metų dizaino pagrindinį akcentą — rutulius. Po keliasdešimt sekundžių įsijungia vaizdas į „Telenor“ areną kur išvystame vakaro vedėjus — Nadia Hasnaoui, Haddy N’jie ir Erik’as Solbakken’ą. Pastariesiems pasisveikinus ir paskelbus balsavimą, prasideda vakaro pasirodymai!

Balsuoti galite skambindami numeriu 1393 ir išgirdę balsą surinkite patikusios dainos dviženklį numerį arba siųskite sms numeriu 1350, žinutės laukelyje taip pat įrašę patikusios dainos numerį.


01. Lietuva

Antrojo pusfinalio pasirodymus pradeda Lietuvos atstovai — grupė „InCulto“. Jurgis, Jovaras, Aurelijus, Laurynas, Šarūnas ir Jonas yra pasiruošę išjudinti žiūrovus ir priversti visus šokti. Scenoje mirguliuoja daugybė spalvų, fone sukuriamas nuolat judančio žmogaus atvaizdas.  Atlikėjų vokalai skamba pakankamai užtikrintai. Pasirodymo kulminacijoje grupės nariai nusimauna kelnes ir sulaukia daugybės ovacijų salėje!

„Eurodienos“ įvertinimas: 9,3

Kuris iš pirmos laidos nugalėtojų verčiausias bilieto į „Euroviziją“?

Rezultatai


02. Armėnija

Daug palaikymo sulaukia ir antroji dalyvė — Eva Rivas iš Armėnijos. Scenoje matome 6 žmonės. Pasirodymo metu kuriama mini istorija. Be abejonės į akis krenta viduryje scenos pastatyta abrikoso formos dekoracija. Visos dainos metu naudojama daug pirotechinikos. Evos vokalas skambėjo nelabai užtikrintai, tačiau ko gero patekti į finalą tai nesutrukdys.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,6


03. Izraelis

Toliau — Izraelis. Jam atstovauja Harel Skaat. Vienas didžiausių šių metų lyderių pasirodymą pradeda tamsiai apšviestoje scenoje. Vėliau galime įmatyti už atlikėjo esantį fortepijoną, prie kurio groja vienas vyriškis.  Dainuoti padeda dar trys pritariantieji vokalistai. Harel viso pasirodymo santūrus, dainuoja puikiai. Galime net neabejoti, kad šį pasirodymą dar kartą išvysime ir šeštadienio vakarą

„Eurodienos“ įvertinimas: 9,4


04. Danija

Pusfinalis įsibėgėja ir dabar scenoje — Danijos atstovai Chanee & N’evergreen su kūriniu „In A Moment Like This“. Scena, kaip ir Izraelio pasirodymo metu, apšviesta mėlynai, tačiau čia čia dar matome ir gausybę dūmų. Deja, vokalai nėra labai geri, todėl dar negalima drąsiai kažko teigti dėl Danijos likimo.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,3


05. Šveicarija

Šlageriu Europą sužavėti bandys Šveicarijos atstovas Michael von der Heide. Fone dominuoja tai tamsios, tai ryškios spalvos. Scenoje matome daugybę rutulių. Atlikėjo vokalas yra geras. Visą šou užbaigia įspūdinga pirotechnika, tačiau neaišku, ar Šveicarijai pavyks patekti į finalą.

„Eurodienos“ įvertinimas: 7,6


06. Švedija

Šeštoji šiandien pasirodo jaunoji Švedijos atstovė. Šio kūrinio metu visoje salėje šviečia daugybė raudonų lempučių, kurias, kaip matėte, laiko žiūrovai.  Tokia pačia spalva nusidažė ir scena. Anna vilki dailią, baltą suknelę bei siauras juodas kelnes. Už atlikėjos priedainio metu prisijungia 5 pritariantieji vokalistai. Kūrinio metu naudojami dūmai, Anna ne tik puikiai dainuoja, tačiau ne ką prasčiau kontaktuoja su kameromis, kas yra labai svarbu. Pasirodymas palydimas gausiais plojimais.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,6

Kuris iš antros laidos nugalėtojų verčiausias bilieto į „Euroviziją“?

Rezultatai


07. Azerbaidžanas

Atėjo metas pasirodyti Azerbaidžano atstovei Safurai. Mergina pasirodymą pradeda ant specialų, šviečiančių laiptų. Su ja — pritariančiosios vokalistės ir šokėjas. Scenoje dominuoja mėlyna spalva. Tokios pat spalvos suknelę vilki ir pagrindinė atlikėja. Merginos vokalas nėra puikus, tačiau be abejonės tai buvo vienas įspūdingiausių pasirodymų.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,1


08. Ukraina

Ovacijomis pasitinkama ir Ukrainos atstovė Alyosha. Scenoje gražiai susipina dvi spalvos — juoda ir raudona. Atlikėja viena, tačiau jos puikus vokalas atstoja daugybę žmonių. Įspūdingą efektą kuria vėjo mašinos. Daina — neįprasta, tačiau ko gero sulauks daugybės balsų ir iš žiūrovų, ir iš komisijos.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,9

Kuri iš pusfinalio neįveikusių šalių, Jūsų nuomone, buvo labiausiai verta vietos finale?

Rezultatai


09. Nyderlandai

Pusfinalis jau įpusėjo ir dabar scenoje — Nyderlandų atstovė Sieneke. Pasirodymo metu matome daugybę spalvų, dekoracijų, nuotaikingai pasipuošusių žmonių. Pagrindinė vokalistė vilki šviesią palaidinę ir tokio pat atspalvio kelnes. Vokalas skamba pakankamai užtikrintai. Ar vienas nuotaikingiausių šių metų kūrinių pateks į finalą? Ko gero, ne.

„Eurodienos“ įvertinimas: 6,6


10. Rumunija

Toliau — Rumunija. Šiai šaliai atstovauja energingieji Paula Seling ir Ovi. Pasirodymą atlikėjai pradeda prie iš ties įspūdingai atrodančio dvipusio fortepijono. Be jų scenoje — vokalisčių kvartetas. Atlikėjai ne tik groja, tačiau sugeba ir daug judėti. Tiek Ovi, tiek Paula savo vokalinę partiją atliko puikiai ir ko gero šiai šaliai galime sakyti — „Iki susitikimo, šeštadienį“.

„Eurodienos“ įvertinimas: 9


11. Slovėnija

Vienuoliktieji šiandien pasirodo Slovėnijos atstovai su kūriniu „Narodnozabavni Rock“.  Nacionaliniais motyvais paremtą kūrinį slovėnai atlieka energingai ir puikiai nusiteikę. 3 vaikinai ir mergina vilki nacionalinius Slovėnijos drabužius. Tuo tarpu kiti 2 apsirengę paprastai. Vokalai skamba neblogai. Ar toks žanras patiks Europai ir išvysime šią šalį finale, paaiškės jau po valandos.

„Eurodienos“ įvertinimas: 6,9


12. Airija

Niamh Kavanagh po 16 metų sugrįžo į konkursą ir vėl siekia Airijai iškovoti pirmąją vietą. Atlikėja dainos metu yra gausiai palaikoma žiūrovų. Ji vilki ilgą, žemę siekiančią, violetinę suknelę. Scena apšviesta labai tamsiomis spalvos, gausiai paleisti dūmai.  Antro posmo pradžioje fonas prašviesėja ir išvystame dar kelis pritariančiuosius vokalistus. Niamh vokalas skamba puikiai ir būtų didelė staigmena neišvysti Airijos finale.

„Eurodienos“ įvertinimas: 9

Kuris iš trečios laidos nugalėtojų verčiausias bilieto į „Euroviziją“?

Rezultatai


13. Bulgarija

Pirmajame pusfinalyje 13-tuoju numeriu sėkmingai pasirodė graikai. Šiandien šis pasirodymo numeris priklauso jų kaimynams bulgarams. Apie angelus dainuojantis Miro pasirodo šviesioje scenoje. Su juo — 4 šokėjai. Kūrinio metu daug juda ir pagrindinis atlikėjas. Vokalas skamba gerai. Vis dėlto finalas neatrodo lengvai pasiekiamas.

„Eurodienos“ įvertinimas: 6,9


14. Kipras

Jon Lilygreen & The Islanders pasirodo keturioliktieji.  Scenoje, iš įvairių Europos šalių kilę atlikėjai. 4 groja įvairiais instrumentais, kiti 2 — pritariantieji vokalistai. Fono spalva ne kartą pasikeičia. Pakankamai gerai fanų vertinama daina buvo atlikta puikiai ir yra nemažai šansų, kad pirmą kartą nuo 2005 metų Kiprą išvysime finale.

„Eurodienos“ įvertinimas: 9,3


15. Kroatija

Pasirodymai artėja  prie pabaigos ir dabar scenoje — 2005 metais Bosnijai ir Hercegovinai atstovavusi grupė „Feminnem“. Žaviosios kroatės pasirodymą pradeda atsisėdusios ant scenoje pastatyto suoliuko. Visos jos vilki kreminės spalvos sukneles. Scenoje dominuoja mėlyna spalva. Visų vokalisčių balsai yra labai švarūs. Artėjant dainos pabaigos, pasirodo dvi šokėjos. Pasirodymą užbaigia širdies formos dekoracija apgaubtos atlikėjos.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8


16. Gruzija

Priešpaskutinė šiandien — į konkursą po metų pertraukos sugrįžusi Gruzija. Šiai šaliai atstovauja Sofia Nizharadze. Scenoje vėl vyrauja gražus spalvų kontrastas: dominuoja raudona ir juoda spalvos, 2 merginos vilki raudonas sukneles, o kiti trys žmonės — baltus drabužius. Nors daina yra lyrinė, tačiau Sofia visą laiką juda. Atlikėjos vokalas skamba nepriekaištingai ir ko gero tai dar viena finalistė.

„Eurodienos“ įvertinimas: 8,9


17. Turkija

Antrojo pusfinalio pasirodymus baigia grupė „,maNga“ iš Turkijos. Labai tamsiai apšviestoje scenoje pasirodo maksimalus žmonių skaičius — šeši. Dėmesį kausto ant specialių pakylų stovintys robotus primenantys žmonės. Priedainio metu žybsi baltos šviesos.  Kūrinio gale gausiai panaudojama pirotechnika. Vis dėl to, vokalas galėtų būti geresnis.

„Eurodienos“ įvertinimas: 9,3

Kuris iš ketvirtos laidos nugalėtojų verčiausias bilieto į „Euroviziją“?

Rezultatai


Štai ir visi šio vakaro pasirodymai! Primename, kad turite dar 15 minučių išsirinkti savo favoritus ir nubalsuoti! Kad būtų lengviau — pirmą kartą pakartojami visi 17 kūrinių. Likus balsuoti kiek daugiau nei 9 minutes, sugrįžtame į „Telenor“ areną. Dabar rodomas vaizdo įrašas kuriame trumpai parodomi paskutinėse vietose likę kūriniai.

Liko balsuoti vos 6 minutės ir dar kartą sutrumpintai pakartojami visi vakaro pasirodymai.

Vedėjams pasivaikščiojus po „žaliąjį“ kambarį, sustabdomas balsavimas.

Kuris iš penktos laidos nugalėtojų verčiausias bilieto į „Euroviziją“?

Rezultatai

Dabar scenoje rodomas nuotaikingas filmukas, po kurio, jo veikėjas žengė iš ekrano ir prisijungė prie scenoje vykstančio šokio.

Po įspūdingo šokio, vedėjai pakalbino porą salėje buvusių australų, kurie prasitarė, kad jų favoritai yra Lietuvos atstovai. Po to sutrumpintai parodomi automatinių finalistų (Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Vokietijos ir Prancūzijos) dainų klipai.


Galų gale atėjo metas vakaro kulminacijai — 10 laimingųjų finalistų paskelbimui. Susumavus komisijų ir žiūrovų balsus, paaiškėjo, kad šeštadienio finale išvysime šių šalių atstovus:

  • Gruzija
  • Ukraina
  • Turkija
  • Izraelis
  • Airija
  • Kipras
  • Azerbaidžanas
  • Rumunija
  • Armėnija
  • Danija

Deja, tačiau Lietuvos, Šveicarijos, Švedijos, Nyderlandų, Slovėnijos, Bulgarijos ir Kroatijos atstovai į finalą nepateko.

Ačiū visiems stebėjusiems ir iki susitikimo finale.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

73 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
gabi
gabi
prieš 13 metus

Lietuva,Ukraina,Israelis,Gruzija,Airija,Armenija,Turkija,Danija,Sveicarija,o kita nezinau gal arzaibaidzans nes ji tai graziai dainava bet scenoi elktis nemoka

Lakkys
Lakkys
prieš 13 metus

Siaubas, kokie nupušę, Izraelis, mataj, jiems nepatinka, atsilikus tauta mes, pripažinkim gėda, profesionalų dainininką, su tobula daina, ir sugebėjimu net šiek tiek nusidainavus , dainą tobulai išviniot…siaubas, gėda tokioj šalį gyvent….

vita
vita
prieš 13 metus

nu tik nekeikim tu inculto., patys issirinkom, nors as asmeniskai tada sirgau uz pilvelyte, nu bet tauta issiunte inculto… na ir ka vyrai isvyko, pasirode, mano manymu padare viska ka galejo, man buvo linksma ziurint y juos… nei mes lietuviai , nei inculto nekalti, kad europaneturi humoro jausmo ir balsuoja uz visokias apsiasarojusias ukrainas na ir tegul… beto manau kad koja oakiso tai, kad siame pusfinalyje nubuvo kaimynu LATVIJOS, ESTIJOS, TAIP PAT RUSIJOS, LENKIJOS, BALTARUSIJOS, manau is tu saliu butumem gave nors kelis balus ir pateke y finala…. nu ka padarysi, nevisiems lemta patekt y ta finala… kaip buvo taip… inculto stengesi ir viskas, nera uz ka juos teist

taip
taip
prieš 13 metus

Kaips akoma, suda issirinkot, suda ir turit. Gal jau pagliau leisim ne vaikam spresti,kas turi atstovaut lietuvai eurovizijoj?

Tomas
Tomas
prieš 13 metus

Na va dasisnekejot
Kai kurie rase 100% pateksim ir va , tiesa sakant ne tokai jau ir ispudinga ta daina ju net LT United mano manymu buvo geresne bet aisku gaila bet to ir tikejausi 😉

shnapsoman
shnapsoman
prieš 13 metus

ei mano irgi 9/10 😀 duok mums po pakabuka miroslavai niekas tiek neatspejo daug kp mes xD

Inga
Inga
prieš 13 metus

9/10 mano spėjimu pateko 🙂

Siaubiakas
Siaubiakas
prieš 13 metus

Siaubu siaubas!!! iskrapstykime durnus lauk!!!!

sima
sima
prieš 13 metus

ABSURDAS!!!!!!!!!!!!!!! neziuresiu finalo… :/
Lietuviai nuostabiai pasirode…. negaliu patiket, kad nepraejo

Kristina
Kristina
prieš 13 metus

ai… krc.

ll
ll
prieš 13 metus

nepatekom :(((

Nerijus
Nerijus
prieš 13 metus

Mano spejimas :
Lietuva
Švedija
Azerbaidžanas
Airija
Rumunija
Turkija
Izraelis
Armenija
Kroatija
Gruzija

Edvardas
Edvardas
prieš 13 metus

Izraelis, Armėnija, Švedija, Azerbaidžanas, Turkija, Kroatija, Ukraina, Lietuva, Danija, Rumunija

vika
vika
prieš 13 metus

# Švedija
# Turkija
# Danija
# Rumunija
# Gruzija
# Azerbaidžanas
# Ukraina
# Armėnija
# Izraelis
# Kroatija

eNz
eNz
prieš 13 metus

vedejas tai geras 😀 turi iseit nebloga reklama gale 😀

Siaubiakas
Siaubiakas
prieš 13 metus

Ir as zvengiau, ki ki ki… 😀

Svaika
Svaika
prieš 13 metus

Norejau parasyt „trumpiausios”… 😀

Kristina
Kristina
prieš 13 metus

ZVENGIAU BELEKAIP 😀

Svaika
Svaika
prieš 13 metus

Ar matet kaip vedejas uzsidejoo Inculto kelnes? Ziaurei joiknga, beto, tai trupiausios kelnes Eurovizijoje! 😀 😀 😀

viliuxasas
viliuxasas
prieš 13 metus

vedejas su kelnaitem:DD

Just@s
Just@s
prieš 13 metus

Pateks:
Lietuva
Armėnija
Izraelis
Danija
Švedija
Azerbaidžanas
Ukraina
Rumunija
Airija
Turkija

ll
ll
prieš 13 metus

gerai ten vedėjas taėjo su inculto trumpikėm 😀

Kristina
Kristina
prieš 13 metus

BUVO GERAS KAI INKULTO RODE :DDDDD