Eurovizija 2009 (atrankos)

Kaip kitos šalys ruošiasi nacionalinėms atrankoms

Likus 7 mėnesiams iki „Eurovizijos“ dainų konkurso, vis daugiau šalių skelbia savo nacionalinių atrankų formatą ir kviečia atlikėjus siųsti paraiškas.


Kroatija savo atstovą kitąmet išrinks tradiciniu būdu. Vasario 27 dieną bus surengtas pusfinalis. Geriausiai pasirodę atlikėjai dėl bilieto į Maskvą susirungs jau kitą dieną — finale.
Nors vidutiniški šalies rezultatai nėra prasti, paskutinį kartą į viršutinį dešimtuką valstybė buvo patekusi 2001 metais. Galbūt šią situaciją pakeis būsimasis Kroatijos atstovas.

Į konkursą sugrįžtanti Slovakija žada surengti nacionalinę atranką su žiūrovų balsavimu. Be to, yra galimybė, kad nacionalinio finalo dalyvius balsuodami išrinks internautai. Kol kas iš Slovakijos turėsime palaukti detalesnės informacijos.

Kaip jau įprasta, Albanijos nacionalinė atranka „Festivali i Kenges“ vyks prieš Kalėdas. Kas veš Albanijos vėliavą į Maskvą, paaiškės po gruodžio 18 ir 19 dienomis vyksiančio pusfinalio ir finalo. Kaip teigia paskalos, tarp dalyvių galime išvysti šių metų Albanijos atstovę Oltą Boką.

Kelis metus nesėkmingai atstovus savo šaliai rinkusi Andoros televizija RTVA ruošią viešą atranką. Susidomėję atlikėjai ar grupės turi išsiųsti trijų savo dainų demonstracines versijas. Komisija, išklausiusi kūrinius, išrinks tuos dainininkus, kurie pasirodys nacionaliniame finale. Galutinį tašką, balsuodami telefonu, padės negausiai apgyvendintos Andoros piliečiai.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.