Eurovizija 2007

Švedija, Portugalija ir Čekija išrinko savo astovus

Šeštadienį, kovo 10-tą dieną, trys šalys išrinko savo atstovus „Eurovizijai”:

Švedija: Po kelių mėnesių trūkusių atrankų Švedijoje, pagaliau atėjo eilė finalui, kurį visi norintys galėjo matyti internetu, kaip ir kitus šios dienos finalus. Po dešimties finalininkų pasirodymų atėjo metas ilgam komisijos balsavimui. Vienas po kito ateidavo žiūri nariai ir pranešdavo savo balus.

Pridėjus žiūrovų balus, paaiškėjo, kad komisija ir balsuotojai namie buvo vieningi – į Helsinkį vyks grupė The Ark (nuotrauka aukščiau) su lengvojo roko daina „The worrying kind”. Taip pat buvo pasiektas Švedijos rekordas – žiūrovai atidavė daugiau nei 2 milijonus balsų. Praeitais metais, Švedijos atstovė Carola užėmė 5-tą vietą, todėl šiemet The Ark dalyvaus iš karto finale.
Atsisiųsti dainą bei pažiūrėti pasirodymą galite čia:
Daina
Pasirodymas

Portugalija: Pirmą kartą per 43 Portugalijos dalyvavimo „Eurovizijoje” metus, nugalėtoją lėmė tik žiūrovų balsavimas. Iš dešimties finalininkų jie išrinko atlikėją Sabriną su lotynoamerikietiškų ritmų daina „Danca Comigo”.

Atsisiųsti dainą bei pažiūrėti pasirodymą galite čia:
Daina
Pasirodymas

Čekija: Ši valstybė šiemet debiutuos „Eurovizijoje” su roko grupe Kabat, gyvuojančia jau nuo 1983 metų. Jie atliks dainą „Mala dama”. Tai nusprendė žiūrovai, siusdami SMS žinutes. Iš viso finale dalyvavo 9 dainininkai.

Atsisiųsti dainą bei pažiūrėti pasirodymą galite čia:
Daina
Pasirodymas

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.