Eurovizija 2007

Daugiau informacijos apie šių metų „Eurovizijos” techninę įrangą ir atidarymo šou

Jau artimiausiomis dienomis Helsinkio Hartwall arenoje (nuotrauka viršuje) , kur vyks „Eurovizija”, bus baigta statyti didelė ovalo formos scena, kurioje bus „rūko” ekranai, pro kuriuos įžengs vedėjai, 12 metrų tiltas, 300 kvadratinių  metrų diodų ekranas, bei žvaigždėto dangaus fonas.
Scena buvo pagaminta Didžiojoje Britanijoje ir kaip sakė renginio techninis direktorius, tai buvo didžiausia, ką buvo galima įnešti į areną.
Visa šviesos ir techninė aparatūra sveria apie 100 tonų. Konkurso metu bus naudojama 400 judančių ir 500 kitų prožektorių. Šeši generatoriai turės naudoti beveik 250000 litrų kuro, kad galėtų pagaminti 6  megavatus elektros energijos per dieną.
Šių metų konkurso tema pasirinkta suomių epinė poema „Vainamoinen”. Finalo atidarymo ceremonijoje, kurioje pamatysime grupę Lordi, sunkusis rokas persipins su šokiais, cirku ir netgi švelnumu. Suomių violončelinio roko grupė Apocaliptica atliks savo senų ir naujų dainų miksą.
Pusfinalio atidarymo ir pertraukos šou bus labiau suomiški. Grupė Tsuumi atliks tradicinius ir naujoviškus liaudies šokius.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.