Eurovizija 2010 (dalyviai)

Rėmėjus suradę „InCulto“ pasirodys dešimtyje šalių

Lietuvos garbę „Eurovizijos” konkurse ginsiantys, muzikiniais chuliganizmais garsėjantys „InCulto” vyrukai tęs savo pažintį su „Eurovizijoje” dalyvaujančiomis šalimis. Likus vos mėnesiui iki didžiojo konkurso, lietuviai pristatys savo šalį specialiame koncertiniame ture po Armėniją, Gruziją, Ukrainą, Latviją, Estiją, Belgiją, Olandiją, Slovėniją, Didžiąją Britaniją bei Airiją. Tokiu būdu muzikantai tikisi ne tik surasti galybę gerbėjų užsienio šalyse, bet ir, žinoma, sulaukti daugiau balsų „Eurovizijos“ konkurso Osle metu.

Unikalią galimybę koncertuoti užsienyje „InCulto” suteikė Lietuvos kompanija „ACME Baltija“ — didžiausia informacijos laikmenų ir kompiuterinių aksesuarų tiekėja Baltijos regione — ne tik finansavusi kelionę, bet ir prisidėjusi prie jos organizavimo. Maža to, per „InCulto ACME Eurovision Tour“ vardu pavadintą turą dešimtyje šalių bus išdalinta mažiausiai 50 tūkstančių kompaktinių plokštelių su „InCulto” „Eurovizijos” daina „Eastern European Funk”. Bendra paramos suma siekia net 100 000 litų. Iki šiol „InCulto” pasiruošimas „Eurovizijai” ir koncertiniam turui po užsienį vyko pakankamai sudėtingai dėl nuolatinio lėšų trūkumo.

Naujųjų „InCulto” rėmėjų teigimu, susitarimas įvyko praėjusią savaitę, kai laiko iki koncertinio turo buvo likę labai mažai, todėl iš karto visi ėmėsi organizacinių veiksmų. „Turėjome ne tik suorganizuoti visas išvykas, bet ir koncertus bei kompaktinių plokštelių dalinimą tose šalyse. Sukomės taip, kad vienu metu atrodė, jog mūsų kompanija virto renginių bei kelionių agentūra. Vos per tris dienas jau turėjome beveik aiškų trijų pirmųjų kelionių „scenarijų”, – pasakoja kompanijos „ACME Baltija“ atstovai.

Trečiadienį, balandžio 14 d., „InCulto“ grojo Armėnijos sostinės Jerevano centrinėje aikštėje, o ketvirtadienį ir penktadienį grupė iš Lietuvos surengs ne vieną savo pasirodymą Gruzijos sostinėje Tbilisyje. Rėmėjų dėka vieną savo koncertą Jurgio Didžiulo kompanija sensacingai surengs kelių tūkstančių žmonių auditorijai, kai apšildys legendinę grupę iš Prancūzijos „Ottowan”. 7-ojo dešimtmečio pop muzikos žvaigždės geriausiai atpažįstamos iš tokių hitų kaip „You’re OK!“ ir „Hands Up (Give Me Your Heart)“.

InCulto turas:

Balandžio 13 — 17 d. — Armėnija, Gruzija
Balandžio 20 — 22 d. — Ukraina
Balandžio 23 — 25 d. — Olandija, Belgija
Balandžio 27 d. — Latvija
Balandžio 28 — 30 d. — Slovėnija
Gegužės 3 — 8 d. — Didžioji Britanija, Airija
Gegužės 10 — 11 d. — Estija

Prieš savaitę grupė taip pat jau lankėsi Norvegijoje, kur gegužės pabaigoje vyks „Eurovizijos“ konkursas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
mj
mj
prieš 14 metus

JO…turas suniui ant uodegos nuejo.. Cia gal islandija tokios taktikos griebesi : ) ?

DJ YuRiY
DJ YuRiY
prieš 14 metus

Ottawan o ne Ottowan

tomas
tomas
prieš 14 metus

tikiuosi su sitais turais po europa inculto ne tik pakels susidomejima musiskiu daina bet ir iskovos bilieta i finala. :)nes tada visi remeju pinigai nueis per niek.

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.