Eurovizija 2008 (renginys)

Izraelis kalba apie pasitraukimą

Naujas Izraelio televizijos IBA direktorius jau ne kartą galvojo apie šalies pasitraukimą iš konkurso. Jeigu televizijos valdžia dabar priims tokį sprendimą, tai IBA nuo kitų metų nedalyvaus konkurse ir jo netgi netransliuos, dėl finansinių problemų ir sumanymų atstovo išrinkimui trūkumo. Kai kurie daug įtakos Izraelio transliuotojui turintys asmenys atvirai priešinasi pasitraukimui iš tarptautinio konkurso.

Kitos dvi Izraelio televizijos „Channel 2” ir „Channel 10” tokiu atveju galėtų perimti „eurovizines” teises, bet tam jos turi tapti aktyviomis Europos Transliuotojų Sąjungos narėmis, kam kartais prireikia kelių metų.

Panašūs pranešimai apie Azijos valstybės išėjimą iš konkurso buvo pasirodžiusios prieš metus, taigi Izraelio „eurovizinių” dainų fanai gali tikėtis, kad Serbijoje dar pamatys Izraelio atstovą.

Izraelis jau 30 kartų dalyvavo „Eurovizijoje” ir gali pasigirti neblogais pasiekimais: 3 laimėjimai, du kart užimta antra vieta bei karta trečia vieta. 17 iš 30 kartų šalis pateko į pirmąjį dešimtuką, bet per pastaruosius 8 metus tai pavyko padaryti tik vieną kartą 2005 metais

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

reklama 😛
pagasdino visus kad primintu apie save :):)
gudruciai 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.