Gyvenimas po Eurovizijos

Mihai Traistariu dalyvaus „Naujojoje bangoje”

Prieš metus „Eurovizijoje” 4 vietą Rumunijai iškovojęs Mihai Traistariu (nuotraukoje aukščiau) pateko į tarptautinį jaunųjų atlikėjų konkursą „Novaja volna” (Naujoji banga), kuris kasmet vyksta gražiame Latvijos mieste – Jūrmaloje. Galbūt taip Maihai bando prasiskinti kelią į populiarumą buvusiose Sovietų Sąjungos valstybėse?

Nors paprastai būna taip, kad į „Euroviziją” važiuoja prieš tai „Naujojoje bangoje” dalyvavę jaunuoliai, bet šis atvejis parodo, kad gali būti ir atvirkščiai. Dar prieš pasirodydami „Eurovizijoje”, Latvijoje vykstančiame kasmetiniame konkurse, savo jėgas išbandė tuo metu dar gerai nežinomi atlikėjai kaip Dima Bilan (Rusija 2006), Tina Karol (Ukraina 2006), Eddie Butler (Izraelis 2006), Cosmos (Latvija 2006) ir Sopho (Gruzija 2007).

Lietuvai šiame konkurse 2002 metais yra atstovavę „Indrė and Davidas” (7 vieta), 2004 m. latvė Lana Švilpė (9 vieta), 2005 m.Lawry (18 – paskutinė vieta). 2003 metais mūsų šaliai „Naujojoje bangoje” atstovavo tuomet dar beveik niekam Lietuvoje nežinoma Rūta Ščiogolevaitė (nuotrauka iš kairės; taip ji atrodė konkurso metu). Ji užėmė 12 vietą ir gavo specialų prizą nuo miesto tarybos.

Į „Naujosios bangos” atrankos pusfinalį iš Lietuvos šiemet pateko Aistė Pilvelytė, Oxana ir Rūta (nežinia ar Ščiogolevaitė, nes pavardė nebuvo minima). Aistė ir Rūta buvo minimos tarp vokalisčių turėjusių geriausius balsus, bet kol kas neaišku ar kuri nors lietuvė pateks į liepos pabaigoje vyksiantį konkursą.

Praeitais metais „Naujosios bangos” konkurso vaizdo įrašus rodė „TangoTV”. Susisiekus su šia televizija nepavyko sužinoti konkrečios informacijos, nes dar nežinoma ar „TangoTV” šiemet rodys tiesiogines transliacijas, vaizdo įrašus ar išvis nerodys minėto jaunųjų atlikėjų konkurso.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

Mihai Traistariu i jaunuju atlikeju konkursa?
neatrodo pagal amsiu kad jis priskiriamas jaunimui?

musiske Ruta Sciogoliovaite, zinoma!!!;)

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.