Šokių Eurovizija

Šokių „Eurovizijos” naujienos

7 8

4 1

5 6

9 2

Paspaudę ant nuotraukų galite peržiūrėti pasirinktų porų pasirodymų vaizdo įrašus. Linos Chadkevičiūtės ir Donato Vėželio bei Alos Karpenko ir Artūro Vilkoneco pasirodymų negalėjome patalpinti dėl techninių priežasčių.

Liepos 25 dieną Lietuvos televizija surengė antrą atrankos į šokių „Eurovizijos” laidą. Šįkart šokėjai galėjo sušokti laisvai pasirinktą šokį, kuris galėjo neatitikti „Eurovizijos” taisyklių.

Pirmoji ant parketo pasirodė praeitos savaitės nugalėtojai – septintoji pora Iveta Paurytė ir Julius Šieniauskas. Jie su dramatiška ir energinga muzika atliko šokį pavadinimu „Gyvenimo laikrodis”. Ir komisija ir žiūrovai jiems nepagailėjo taškų, todėl ši pora užėmė antrą vietą.

Antrieji pasirodė Rūta Ramanauskaitė su Rimvydu Černajumi. Komisija jiems skyrė mažiausiai taškų, bet žiūrovai pataisė situaciją ir iš aštuntos vietos šokėjai, atlikę kompoziciją „Konfliktas”, pakilo į šeštą. Per plauką teisę toliau kovoti dėl teisės atstovauti Lietuvą Londone vyksiančiame „Eurovizijos” konkurse išsaugojo Beata Skaisgirytė su Šarūnu Saltonu. Visus saužavėti „Mistikos” šokių bandžiusi pora liko priešpaskutinėje vietoje.

Ketvirtuoju numeriu pasirodę Gabrielė Valiukaitė su Gintaru Svistunavičiumi atliko šokį „Juoda-balta”, susidėjusį iš dviejų dalių: energingos tamsios ir romantiškos baltos. Ir iš komisijos ir iš žiūrovų gavusi po 12 taškų pora nugalėjo šiame atrankos etape.

Simoną Mitkutę ir Dainių Dimšą praeitą trečiadienį lydėjo trys penketai. Penktoji tą vakarą pasirodžiusi pora nr. 5 užėmė penktą vietą surinkusi 7 taškus iš žiuri ir 8 iš žiūrovų, balsavusių telefonu ar SMS žinutėmis. Nors Sandrai Kniazevičiūtei ir Sauliui Sakmbinui dėl nesklandumų nepavyko iš pirmo karto atlikti džiunglių šokio, bet komisija ir žiūrovai jiems buvo pakankamai palankūs.

Vienodais rūbais apsirengę Lina Chadkevičiūtė ir Donatas Vėželis komisiją sužavėjo savo šokių „Veidrodis”, bet žiūrovai jiems atidavė mažiausiai balsų.

Praeitą karta Ala Karpenko ir Artūras Vilkonecas buvo priešpaskutiniai. Šią savaitę energingas pasirodymas jiems nepadėjo ir pora, nors ir gavusi iš komisijos 8 taškus, paliko šou žiūrovų dėka.

Vieta Pasirodymo

eilės numeris

Poros numeris Pora Taškai iš komisijos Taškai iš žiūrovų Taškų suma
1 4 1 Gabrielė Valiukaitė ir Gintaras Svistunavičius 12 12 (472 balsai) 24
2 1 7 Iveta Paurytė ir Julius Šeniauskas 10 10 (433 balsai) 20
3 6 6 Sandra Kniazevičiūtė ir Saulius Skambinas 10 7 (307 balsai) 17
4 7 9 Lina Chadkevičiūtė ir Donatas Vėželis 12 4 (187 balsai) 16
5 5 5 Simona Mitkutė ir Dainius Dimša 7 8 (387 balsai) 15
6 2 8 Rūta Ramanauskaitė ir Rimvydas Černajus 5 6 (291 balsas) 11
7 3 4 Beata Skaisgirytė ir Šarūnas Saltonas 6 5 (273 balsai) 11
8 8 2 Ala Karpenko ir Artūras Vilkonecas 8 3 (149 balsai) 11
Pirmą vietą užėmusių šokėjų pasirodymas:

PAPILDYMAS: Trečiajame atrankos etape dar kartą nugalėjo Gabrielė Valiukaitė su Gintaru Svistunavičiumi, o šou paliko Beata Skaisgirytė ir Šarūnas Saltonas .


Likus lygiai vienam mėnesiui iki pirmojo „Eurovizijos” šokių konkurso, Europos Transliuotojų Sąjunga atidarė tinklapį skirtą šiam renginiui EurovisionDance.tv.
Jame galima rasti truputį informacijos apie konkurso dalyvius bei renginį, paskaityti taisykles ir pan. Taip pat žadama, kad tinklapis bus nuolat papildomas naujienomis.

Balsavimo taisyklėse rašoma, kad kaip ir praeitų metų vaikų „Eurovizijos” konkurse, taip ir šiame žiūrovai galės balsuoti nuo paties pirmo pasirodymo. Vienoje naujo tinklapio skiltyje galite parašyti sugalvotą klausimą vienai iš konkurse dalyvaujančių porų ir galbūt jį užduos šokių „Eurovizijos” reporteris.


Liepos 24 dieną vykusioje „ERT” televizijos surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatyti Graikjos atstovai. Tai Ourania Koliou ir Spyridon Pavlides. Šie šokėjai šiemet užėmė antrą vietą Graikijos šokių čempionate.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

kiek daug yra pasakoma sokiu….
daugiau nei zodziais gali papasakot jausmus…
gerai jie pasoko pagal Ramsteinu daina…
super ideju turi sie nugaletojai… 🙂

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.