Gyvenimas po Eurovizijos

Pilnas „Eurovizijos” žvaigždžių „Naujoji Banga 2007” konkursas. Laurai Natalijai Gordienko

Štai ir liepos 25 dieną prasidėjo šeštas kasmetinis tarptautinis jaunųjų atlikėjų konkursas „Novaja volna” (Naujoje banga). Į Latvijos miestą Jūrmalą atvyko 18 jaunuolių iš 14 šalių, kurie rungėsi dėl prizinių vietų. Kaip ir pernai, konkursas trūko net 6 dienas, o per jas nekonkursinėje programoje pasirodė nemažai iš „Eurovizijos” pažįstamų dainininkų: Dima Bilan, Filipas Kirkorovas, Ala Pugačiova, Alsou, seserys Tolmačiovos, iškovojusios Rusijai pergalę vaikų „Eurovizijos” konkurse bei praeitų metų „Naujosios bangos” konkurse dalyvavusi Sopho iš Gruzijos.

Šių metų konkurse dalyvavo net trys 2006 metų „Eurovizijos” dalyviai. Mihai Traistariu iš Rumunijos, Polina Smolova iš Baltarusijos bei Natalija Gordienko (nuotraukoje) iš Moldovos.

Pirmą konkursinę dieną visiems dalyviams reikėjo atlikti vieną pasaulinį hitą. Mihai visiškai nesužavėjo žiuri surinkęs mažiausiai taškų (81) tarp visų dalyvių. Natalija ir Polina pasirodė kur kas geriau, surinkdamos po 100 taškų.

Antrą dieną Mihai pataisė situaciją ir pasirodė geriausiai iš visų gavęs 107 taškus. Natalija Gordienko, sudainavusi publiką užvedančią dainą rumunų kalba gavo dviems taškais mažiau – 105, o Polina Smolova tik 95 taškus.

Trečią konkursinės programos dieną visi dalyviai atliko ne hitus, o savo dainas. Polina pasirinko savo „Eurovizinę” dainą „Mum”, kuri jai padėjo gauti net 106 taškus. Natalija atliko baladę ir gavo maksimalų tos dienos įvertinimą – 107 taškus, kas nulėmė jos laimėjimą.

Antrą vietą, surinkę keturiais taškais mažiau, tarpusavyje pasidalijo Erglis iš Latvijos bei operinis duetas „Barselona” iš Ukrainos. Trečioje vietoje liko lenkaitė Marina. Apdovanojimų vakarą šiai atlikėjai papildomai atiteko kvietimas prisidėti prie naujo pop muzikos projekto Vokietijoje nuo „Universal” kompanijos ir specialus prizas nuo konkurso mūzos A. Pugačiovos – 50 tūkstančių JAV dolerių.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

idomu.
niekad taip rimtai ir tiek daug negirdejau apie si konkursa.
tik nuogirdom…
o beje – sveciai – rusai 🙂
tai jie megsta Latvija labiau nei Lietuva manau…
real…

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.