Eurovizija 2008 (atrankos)

Aiškėja atrankų būdai

Kaip 2006 ir 2007 metais Suomijos televizija „YLE” į „Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinę atranką pakvies 12 atlikėjų, bet šįkart jie atliks tik po vieną dainą. Vasario 8, 15 ir 22 dienomis įvyks pusfinaliai. Kiekviename iš jų savo dainas atliks po 4 atlikėjai ir du geriausieji pateks į finalą, vyksiantį kovo 1 d. Dar du bilietai į finalą atiteks nepraėjusiems pusfinalio.


Portugalijos televizija dar nepaskelbė kokiu būdu rinks kitų metų savo šalies atstovą, bet beveik aišku, kad atrankos procesas bus kitoks nei prieš tai. Jau keturis metus iš eilės šios šalies atstovai nepateko į „Eurovizijos” finalą, o paskutinį kartą Portugalija geriausiųjų dešimtuke buvo tik 1996 metais. Dėl prastų rezultatų, šiemet „RTP” televizija į Belgradą nori išsiųsti populiarų ir daug muzikinės patirties sukaupusį atlikėją.


Islandijoje šiemet atranka prasidės labai anksti. Tris šeštadienius, pradedant nuo rugsėjo 29 dienos, bus pristatyta po 11 išrinktų autorių dainų. Kiekvieną savaitę į kita etapą pateks po vieną dainą. Taip pat bus surengtas antro šanso šou. Kol kas informacija apie atlikėjus nėra paskelbta. Taip pat neaišku, kaip rugsėjo 29 dieną bus parodyta pirma atrankos laida, jeigu pagal „Eurovizijos” taisykles dainos neturi būti viešai pristatytos anksčiau spalio 1 dienos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.