Eurovizija 2010 (atrankos)

Kalbiname nacionalinės „Eurovizijos“ finalistus — grupę „Amberlife“

amberlifeŠiais metais nacionaliniame „Eurovizijos“ finale išvysime ir neseniai atgimusią penkių entuziastingų vaikinų grupę „Amberlife“, kurią sudaro Edgaras (vokalas), Paulius (bosinė gitara), Marius (klavišininkas), Marius (būgnai) ir Tomas (gitara). Kolektyvo nariai tiki — jeigu labai nori, viskas įmanoma. Apie jų dainą „Eurovizijai“, patį konkursą bei  ateities planus kalbiname grupės lyderį Edgarą.

Visai neseniai vėl susibūrėte draugėn. Kokius tikslus keliate grupei?

Visų pirma, susibūrėme daryti tai, ką norime daryti — kurti muziką, gerai kartu praleisti  laiką, koncertuoti ir skleisti geras emocijas mus klausantiems. Pagrindinis mūsų tikslas ir devizas yra daryti tai, kas patinka. Gyvename idėjomis ir dėl jų.

Prieš keletą metų pergalė nacionalinėje atrankoje atrodė ranka pasiekiama, bet į „Euroviziją“ taip ir neišvykote. Per šešerius metus taip nė karto ir nepateikėte dar vienos paraiškos dalyvauti konkurse. Kas šiemet paskatino tai padaryti?

„Eurovizija“ Lietuvoje — puikus būdas pristatyti savo kūrybą. Tai mūsų grupei, ir ypač man, kaip dainos autoriui, svarbiausia. Ankstesniais metais neturėjome tinkamos šiam konkursui dainos arba tiesiog neužteko noro. Šiemet, kai LRT paskelbė, jog Lietuva vis dėlto rinks atstovus, per porą dienų sukūriau dainą. Tiesa, idėją nešiojausi jau seniai.
Norėjau pristatyti būtent tokią dainą — su pasaulietišku tekstu, temomis opiomis šiomis dienomis. Ją vienija ir karas, ir taika, ir vertybių problematiškumas. Dainoje viskas perteikta šviesiai ir optimistiškai.

Ar bilietas į Oslą pagrindinis Jūsų tikslas?

Jokiu būdu! Kaip minėjau, mes norime kurti muziką, o kur ją atliksime neturi reikšmės. Jeigu tai bus Oslas — valio! Scenoje mes tiesiog susikaupiame ir tas tris minutes norime gerai praleisti laiką. Jokiu būdu nepergyvename, laimėsime ar ne.

Konkursui ruošiamės savo lėšomis, labai padeda draugai, kurie mumis taip pat tiki. Norime džiaugtis tuo, ką darome. Kai darai tai, kas tau patinka, tai pastebi ir aplinkiniai — manau, visi mato mūsų entuziazmą ir meilę muzikai.

„In your eyes“— daina, su kuria dalyvavote 2004 metais, ir „Material world“ — gan skirtingi kūriniai. Pasikeitė Jūsų stilius ar labiau orientuojatės į europines tendencijas?

Tiesą  sakant, „In your eyes“ nėra dažniausiai grojamų ar mėgstamų mūsų grupės dainų sąraše. Tai vienintelė daina, visame repertuare, parašyta ne mano paties. Galbūt dėl šios priežasties kartais „In your eyes“ tampa kaip ir svetimkūniu. Jokiu būdu tai nėra bloga daina!

Tai „Material world“ yra Jums arčiau širdies?

Žinoma. Todėl, kad ji sukurta mano paties ir mintys ėjo iš širdies, iš įkvėpimo, iš idėjos,  kurią nešiojausi ilgai savyje.

Apie ką dainuojate savo kūrinyje „Material world“?

Dainos tekstas — pasaulietiškas. Priedainyje supriešinama meilė ir materialus (vartotojiškas) pasaulis. Tai tam tikra dilema — drama, kuri aktuali ir šiomis dienomis. Juk mes ir dabar nuolat laviruojame tarp vartotojiškumo ir tikrųjų vertybių. Kartais jų pasigendame, o kartais patys paskęstame tame miesto gyvenime, vartotojiškume ir materialybeje. Ši daina — tai galimybė atsigręžti į save, į tikrąjį „aš“ ir atrasti jį savyje. Mes juk kiekvienas jį turime („Everyone of us keeps that stranger deeply in every heart“), tik ne visada įsiklausome ir išgirstame tai, ką sako širdis.

„Amberlife“ finale atsidūrė netikėtai. O kokios nuotaikos aplankė tik sužinojus rezultatus, kai likote per žingsnį nuo finalo?

Labai geros nuotaikos tvyrojo tą vakarą. Kadangi buvome ką tik nulipę nuo scenos, nes tą šeštadienį koncertavome Palangoje. Koncertas užsitęsė ir vos vos spėjome pamatyti savo pasirodymą per TV. Svarbiausia — tikėjome tuo, ką darome.
Daugelis žiūrovų, mūsų fanų ir klausytojų net nežinojo, kad dalyvaujame šiame konkurse. Iki šiol visi kiek primiršę „Amberlife“. Artimiausiu metu mes tikrai pasistengsime, kad mus išgirstų. Planuojame įrašyti lietuvišką albumą, o rudeniop jį tikrai išleisime. Artimiausiu metu žadame išleisti savo EP’ą (mini albumą), internete yra mūsų koncerto „Live at home“ vaizdo įrašas,  kurį galima nemokamai parsisiųsti mūsų svetainėje —  www.amberlifeband.com.
Šiuo metu labai daug dirbame vardan gerų pasirodymų, įrašų ir bendros grupės veiklos.

Kas iš nacionalinėje atrankoje dalyvavusių atlikėjų Jums patiko labiausiai?

Nenorime išskirti nė vieno. Mano manymu, ši atranka į „Eurovizijos“ dainų konkursą labai spalvinga, konkurencijos čia neįžvelgiu, nes dalyvauja atlikėjai,  kurių dainų stiliai visiškai skirtingi. Norėčiau palinkėti visiems dalyviams sėkmės! Kiekvienas juk tikime savo daina ir norime kuo geriausių rezultatų. Palinkėsiu kiekvienam būti laimėtoju, bent jau pačiam sau, viduje.

Kokie artimiausi grupės planai?

Manau, aktyviai vystysime veiklą, įrašinėsime, koncertuosime, gyvensime ir kvėpuosime muzika!

Ko palinkėtumėte mūsų skaitytojams?

Gero vėjo visame kame 🙂

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

12 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Stasys
Stasys
prieš 14 metus

nu taip as irgi nematau nieko vertingesnio,nu jo sita tokia labai paprasta

rasa
rasa
prieš 14 metus

kaip ten bebutu vistiek balsuosiu uz Amberlife. Nematau nieko vertingesnio.

rasa
rasa
prieš 14 metus

Tai kad ta daina visai nera rami! Jo ramios dainos labiau veza. Sita perdaug ritmiska, paprasta.

Stasys
Stasys
prieš 14 metus

nu del vertumo tai tikrai ne,bet sirkt uz mylima grupe mano manymu yra gerai,simet tokia rami daina sejp reikia kazko labiau nustebinancio

Senseless
Senseless
prieš 14 metus

Tada buvo verti važiuot į Euroviziją, bet šiemet soriukas, bet tikrai ne.

/Bevardis/

dff
dff
prieš 14 metus

jau pries 6 m buvo laikas i eurovizija ji siusti

Stasys
Stasys
prieš 14 metus

Tikiuosi,kad jus vaziuosite i Osla nes jus esat geriausi 🙂 Man jau jus nuo seniai patinkat 🙂 taigi sekmes ir as uz jus

rasa
rasa
prieš 14 metus

As su jumis, Amberlife. Sekmes !

Monika
Monika
prieš 14 metus

sėkmės, Amberlife, jūs tikrai verti patekti į euroviziją 🙂

,,Tai vienintelė daina, visame repertuare, parašyta ne mano paties”-
o ,,I will be there” juk kažkokio užsieniečio rašyta? :/

as
as
prieš 14 metus

jie visada verti,bet verciausi buvo 2004 🙁 bet komisijoj gaidziai sedejo papirkti

aiste
aiste
prieš 14 metus

Tik uz Amberlife. Viena is sauniausiu grupiu LT. Tik dar mazai atiskleidus. Balsuosiu is keliu mob.:)

augis
augis
prieš 14 metus

„tureti gera laika” – anglikonizmas, Edgarai;) Negrazu uzmirsti gimtaja kalba;)
Megstu jusu muzika. Visuomet tik uz jus! Sekmes finale! Jus verti vaziuoti i Osla.