Eurovizija 2008 (renginys)

Du pusfinaliai jau Serbijoje! Žiūri taip pat turės balsą

Iki šiol dviejų pusfinalių sistema „Eurovizijos” dainų konkurse buvo tik svarstoma, bet rugsėjo 28 dieną Europos Transliuotojų Sąjungos komiteto susitikime Veronoje buvo sutarta ir patvirtinta, kad jau kitąmet Belgrade „Eurovizija” susidės iš dviejų pusfinalių bei finalo. Finale turės teisę būti tik konkurso šeimininkai bei „Didžiojo ketverto” šalys (Vokietija, Prancūzija, Ispanija ir Didžioji Britanija), kurios dosniausiai finansuoja konkursą.


Iš kiekvieno pusfinalio, kuriame dalyvaus 17-20 atlikėjų, 9 surinkę daugiausiai taškų iš žiūrovų pateks į finalą. Dešimtą kelialapį gaus atstovas, dar nepatekęs į finalą, bet gavęs daugiausiai balsų iš atsarginės komisijos, kuri yra kiekvienoje šalyje, balsavimo nesklandumų atvejui. Tai yra dar viena kitąmet įsigaliosianti naujovė. Tokiu būdu finale turėsime 18 žiūrovų ir 2 komisijos išrinktas šalis bei 5 automatinius finalininkus.

Apie tai ar abu pusfinalius turės transliuoti ir juose balsuoti visos šalys ir kuriomis dienomis jie vyks kol kas nėra skelbiama. Skaitykite „Eurosavaitę” ir sužinosite daugiau informacijos jau greitu metu.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
bajyte
bajyte
prieš 2024 metus

labai gerai 🙂
kad komisija tures balsus vertinti salis ir dvi ju isrinkti 🙂
taip ir turi buti!

Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.