Eurovizija 2008 (atrankos)

Atrankos

Azerbaidžano televizija (kol kas neaišku „AzTV” ar „ITV”) netikėtai pradėjo ruoštis debiutui. Spalio 5 dieną, uždaroje atrankoje buvo perklausyta 13 atlikėjų iš apytiksliai 40 kandidatų. Spaudos atstovai į atranką, kurią organizavo Jaunimo ir Sporto bei Kultūros ir Turizmo ministerijos, nebuvo kviečiami, todėl galima tik spėlioti kas vyko už durų.
Nors atranka jau pradėta, bet šios Kaukazo šalies debiutas Belgrade dar nėra garantuotas.


Paaiškėjo Maltos atrankos į dainų „Euroviziją” detalės. Lapkričio 19-21 dienoms visi pretendentai bus išklausyti po du kartus: vieną kartą ryte su įrašytais pritariančiais vokalais, o vėliau po pietų tik su gyvu atlikimu. Į kitą turą bus išrinkta apie 35 dainininkus.

Daugiau apie Maltos atranką galite perskaityti ankstesniame mūsų straipsnyje, paspaudę čia.


Estijos atstovas paaiškės ne vasario 9, kaip skelbėme anksčiau, bet savaitę anksčiau – vasario 2 dieną.

Kaip ir praeitais metais, „ETV” televizijos rengiama atranka susidės tik iš finalo, kuriame dalyvaus 10 atlikėjų. Šįkart šešios vietos yra rezervuotos žinomiems kompozitoriams, tarp kurių yra Estiją „Eurovizijoje” atstovavusių dainų autoriai. Atlikėjai savo paraiškas gali siųsti iki lapkričio 26 dienos. Keturiems praėjusiems atranką bus atiduotos likusios keturios vietos finale. Gruodžio 1 dieną eteryje bus pristatyti visi 10 dalyvių.


Latvių „LTV” taip pat ruošiasi atrankai. Iki lapkričio 19 dienos atlikėjai gali siųsti savo paraiškas. Iš jų ekspertų komisija išrinks 20 atlikėjų, kurie dalyvaus dviejuose pusfinaliuose vasario 2 ir 9 dienomis. Iš kiekvieno pusfinalio 5 dalyviai dėka žiūrovų ir komisijos balsų pateks į kovo 1 dieną vyksiantį finalą. Ten nugalėtoją išrinks tik balsuojantys žiūrovai.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Miroslav
„Eurodienos“ administratorius bei ilgalaikis redaktorius. 2007 metais įkūrė „Eurodienos“ pirmtakę „Eurosavaitę“.